Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Beneficis i avantatges de la lactància materna

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 3 Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (20)

Similares a Beneficis i avantatges de la lactància materna (20)

Anuncio

Beneficis i avantatges de la lactància materna

  1. 1. Beneficis i avantatges de la lactància materna Per al bebè: Afavoreix l’alliberació de l’hormona de creixement i un òptim desenvolupament cerebral, fisiològic i immunològic. Protegeix enfront del gran nombre de malalties: diarrea, infeccions respiratòries (catarros, bronquiolitis, bronquitis, pneumònia, otitis, etc..). La llet materna entapissa l’intestí del bebè i el protegeix enfront dels patògens. Prevé malalties en l’edat adulta: diabetis, hipercolesterolèmia, coronariopaties, càncer. Es relaciona amb la intel·ligència cognitiva i emocional. Donar de mamar transmet al bebè seguretat afectiva i això repercuteix en la seva autoestima i en la seva empatia cap a les necessitats de les altres persones en el futur. Disminueix el risc de mort sobtada, de sobrepès i obesitat, de malaltia celíaca (intolerància al gluten), dels efectes nocius dels contaminants ambientals, de maltractament infantil. La llet materna sempre està preparada i a la temperatura adequada, i presenta en tot moment perfectes condicions higièniques.
  2. 2. Per la mare: Ajuda a la recuperació després del part. L’estímul hormonal fa que l’úter es contregui més ràpidament (torçons), disminueix la pèrdua de sang en els dies posteriors al part i millora la possible anèmia. Afavoreix la recuperació del pes i la silueta. Redueix les necessitats d’insulina en mares diabètiques i normalitza abans el metabolisme de les mares que han tengut diabetis gestacional. Redueix el risc de malaltia cardiovascular. Disminueix el risc de càncer de mama premenopàusic, càncer d’ovari i fractures de maluc i espinals per osteopororsi en la postmenopausa.
  3. 3. Per a ambdós: L’alletament desenvolupa un estret vincle afectiu maternofilial, proporciona al bebè consol, amor, companyia i seguretat, i ajuda a la mare en el seu creixement personal. L’elecció de la lactància materna suposa un considerable estalvi econòmic en el pressupost familiar, no només derivat del preu que no s’haurà de pagar per la llet artificial i els accessoris com biberons, sinó també del menor consum en consultes mèdiques, ingressos hospitalaris i medicaments que s’ha demostrat en els bebès alimentats amb llet materna. La contribució a la cura del planeta, ja que disminueix l’empremta ecològica: no genera residus i és sostenible.

×