Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Prehistoria 1
Prehistoria 1
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 22 Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Anuncio

Prehistòria

 1. 1. PREHISTÒRIA Fet per: Mariona Anglada 20/02/2015
 2. 2. PALEOLÍTIC Com eren: En el paleolític els essers humans medien menys de 1,40 m. Feien la roba amb la pell de animals que caçaven. En la aquella epoca feien armes amb pedres i pals per poder caçar animals. Vivien en coves i s’escalfaven amb el foc.
 3. 3. AQUI TENIU UN VIDIO DEL PALEOLITIC
 4. 4. EINES Les eines sòn de pedra antiga. Els humans construïen estris picant dues pedres entre elles fins a obtenir-ne un estri mes o menys punxagut o tallant. El primer metall que es va utilitzar va ser el coure. Els materials utilitzants era fusta o pedra, ossos dels animals i les sílex.
 5. 5. CONTINUACIÓ D’EINES Aquestes eines feien la funció d’arma contra la presa. Una de les altres eines que apareixen, és el rascador, per tractar pells. Servia per matar preses més petites.
 6. 6. COM VIVIEN La caça era poc important al principi del Paleolític, predominat la recollida de menjar.L’ economia era molt sezilla, aconseguien menjar, llenya i materials per les seves eines, roba o pals per les cabanes.
 7. 7. FOTOS DEL PALEOLÍTIC
 8. 8. NEOLÍTIC Com eren: El neolític: Els éssers humans, que durant dos milions d’anys havien viscut de la caça i la recol·lecció, van adoptar l’agricultura i la ramaderia com a fonts de subsistència i van començar a explotar espècies domesticades a l’Orient Mitjà a partir dels 8000 aC. Van aparèixer els poblats estables i les primeres explotacions mineres.
 9. 9. ON VIUEN La civilització neolítica es va extendre per tota la religions va generalitzar l’ús de la ceràmica.s des de la vall del Nil i el Mediterrani oriental, incloent Síria i l’Iraq. Van descobrir l’agricultura que els va permetre viure en un lloc, sense haver de desplaçar-se per trobar menjar.
 10. 10. CONTINUACIÓ ON VIUEN La domesticació dels animals va ser una gran ajuda per obtenir molts productes per sobreviure ( pell, carn…)Es aleshores quan aparèixen els primers poblats. Primer es van instal.lar en petits poblats que donarien lloc al naixement de veritables ciutats.
 11. 11. CONTINUACIO COM VIVIEN Els grups humans van continuar portant una vida nòmada a la recerca de noves pastures. En canvi, els grups sedentaris practicaven una agricultura de tipus itnerant. Els humans van ser capaços de plantar llavors en terrenys adequats i també de captuar animals. Es van haver d’organitzar residències permanents per
 12. 12. emmagatzemar les collites i les eines aixades, pals de cavar, morters, recipients per les llavors i els fruits etc. Els camperols necessitaven recipients permanents per emmagatzemar les colites i les eienes: aixades, pals de cavar, morters, recipients per les llavors i els fruits etc. Els camperols necessitaven recipients per guardar gra,
 13. 13. aliments, aigua, etc. Les primeres peces de ceràmica estaven fetes a mà, més endavant es va inventar el torn del ceramista. L’ aprofitalment de l’energia animal, la navegació a vela i el descobriament de la roba, són també conquestes del neolític.
 14. 14. EINES DEL NEOLÍTIC Les armes es del neolític es destaquen de les del paleolític perquè son més polides. En l’agricultura, apareix la falç de fusta per tallar blat. Per treballar en les diverses activitats es mostra la necessitant de l’ús de diferents eines, com les arades, pales, aixades, etc,
 15. 15. CONTINUACIÓ DE LES EINES primerament de fusta o pedra, però despres ( quan hi havia l’oportunitat) de coure o ferro, com sistemes de regar camps i de transport.
 16. 16. FOTOS DEL NEOLÍTIC
 17. 17. COM VIVIEN L’EDAT DELS METALLS Degut a l’augment de població i a la vida sedentària, comencen a construir poblats. Fan cabanes més elaborades, amb pals de fusta, pedres i óssos i pells de animals, i barreja de fang i palla assecada al sol.
 18. 18. EINES DE L’EDAT DELS METALLS L’ofici de la metal.lúrgia s’inicia quan s’inventen les primeres tècniques per a obtenir metalls. Només era conegut per uns pocs, els metal.lúgics. Utilitzem els metalls per fer eines, armes, adorms, joies…
 19. 19. ON VIVIEN L’EDAT DELS METALLS Comença quan es va inventar la metal.lúgia. Els homes i les dones van començar a utilitzar els metalls per fabricar armes, eines i ardoms, en comptes d’ultilitzar óssos, pedres… Es van fundar les primeres ciutats. Els seus habitants s’organitzaven sota l’autoritat d’un cap.
 20. 20. FOTO DE L’EDAT DELS METALLS
 21. 21. LES FOTOS DE L’EDAT DELS METALLS
 22. 22. MOLTES GRACIES!!!! PER ESCOLTAR-NOS

×