Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Eva Gallofré i Pascual
1r Batxillerat A
Index dels temesIndex dels temes
3.1-Antecedents
3.2-L’origen de la fotografia
3.3-La fotografia es popularitza
3.4-La fot...
3.1 – ANTECEDENTS3.1 – ANTECEDENTS
• Si la llum d’una escena molt il·luminada entra
en una habitació o capsa completament
...
Antiguitat clàssicaAntiguitat clàssica
•El fenomen de la cambra fosca està molt relacionat
amb les investigacions relative...
Renaixement
Durant els segles IX i XI trobem documents
científics àrabs que parlen de la cambra fosca
com a instrument tam...
SEGLE XVII
• Les primeres cambres eren habitacions. Més
endavant van esdevenir-se transportables.
Durant el segle XVII, l’...
SEGLE XVII
•La perspectiva és el procediment de la
representació permetia generar la il·lusió
d’espai i profunditat en una...
El suec Carl Wilhelm Scheele i
el suís Jean Senebier van
revelar que les sals actuaven
amb l’acció de la llum.
SEGLE XVII
3.2 – L’ORIGEN3.2 – L’ORIGEN
DE LA FOTOGRADE LA FOTOGRAFIAFIA
SEGLE XVIII
Thomas Wedgwood va utilitzar el nitrat i el
clor...
Nicéphore Niépce va aconseguir una imatge
duradora, fica i inalterable a la llum mitjançant
la utilització de la cambra fo...
Louis J.Mandé Daguerre va ser un pintor
francès que al 1831 va realitzar
fotografies en planxes de coure
cobertes amb una ...
SEGLE XIX
• Jacques Daguerre va crear els
daguerrotips; làmines de coure
platejades i tractades amb vapors de
iode. Revela...
3.3 – LA FOTOGRAFIA3.3 – LA FOTOGRAFIA
ES POPULARITZAES POPULARITZA
• El 1850 es fundà a Nova York la primera revista
foto...
Entre el 1840 i 1844 es publicà
la primera col·lecció d’àlbums
realitzats per l’òptic Lerebours,
“Excursiones daguerrienne...
• El 1842 el fotògraf Carl F. Stelzner treu amb
el daguerrotip la primera fotografia d’un
succés. El 1840 es va fer una fo...
3.3 – LA FOTOGRAFIA3.3 – LA FOTOGRAFIA
EVOLUCIONAEVOLUCIONA
EL CALOTIP
William Henry Fox Talbot el
1837 feia servir un
pro...
LA FOTOGRAFIA
EVOLUCIONA
EL COLODIÓ
John Eilliam Herschel
anomenaria per primera
vegada “fotografies” a les
imatges fixes....
EL GELATÍ DE BROMUR
El 1878 es va presentar una planxa de vidre seca
recoberta amb una emulsió de gelatina i de bromur de
...
LA FOTOGORAFIA EVOLUCIONA
LA PEL·LÍCULA EN CARRET
El 1884 l’americà George Eatsman patentà una
pel·lícula que consistia en...
LA FOTOGORAFIA EVOLUCIONA
LA FOTOGRAFIA EN COLOR
El 1861 s’obtingué la primera fotografia en color, es
realitzava tres fot...
LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA
LA CÀMERA LEICA
El 1923 va aparèixer una màquina fotogràfica la
leica. Una càmera de 35mm, dissen...
LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA
ALTRES AVENÇOS
Sistema rèflex el 1828. És una
càmera binocular amb un objectiu
per a la presa i u...
LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA
ALTRES AVENÇOS
Els objectius Zeiss van arribar l’any 1903.
A partir del 1930, la làmpada de flash...
LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA
A PARTIR DE 1945
El perfeccionament dels ordinadors va
facilitar, la resolució de problemes
matem...
LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA
A PARTIR DE 1945
Durant els anys 50, els nous procediments
industrials van permetre incrementar e...
LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA
A PARTIR DE 1945
Als anys 60 es va introduir la primera
Itek RS, que permetia utilitzar
productes...
LA DIGITALITZACIÓ
El 1969 va començar la cursa digital. Willard Boyle i
George Smith dissenyen l’estructura bàsica del
pri...
LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA
LA DIGITALITZACIÓ
El 1981 va sortir al mercat la primera càmera digital, la Sony
Mavica, amb un C...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Tema 3

204 visualizaciones

Publicado el

Tema 3 cultura

Publicado en: Arte y fotografía
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Tema 3

 1. 1. Eva Gallofré i Pascual 1r Batxillerat A
 2. 2. Index dels temesIndex dels temes 3.1-Antecedents 3.2-L’origen de la fotografia 3.3-La fotografia es popularitza 3.4-La fotografia evoluciona
 3. 3. 3.1 – ANTECEDENTS3.1 – ANTECEDENTS • Si la llum d’una escena molt il·luminada entra en una habitació o capsa completament fosques, a través d’un petit forat, es formarà una imatge de l’escena en la superfície situada enfront de l’orifici.
 4. 4. Antiguitat clàssicaAntiguitat clàssica •El fenomen de la cambra fosca està molt relacionat amb les investigacions relatives al comportament de la llum i al funcionament de la nostra visió. •Aristòtil afirmava que si es practicava un petit orifici sobre la paret d’una habitació fosca, un feix lluminós dibuixaria sobre la paret oposada la imatge invertida de l’exterior.
 5. 5. Renaixement Durant els segles IX i XI trobem documents científics àrabs que parlen de la cambra fosca com a instrument també per a observar eclipsis. La llum entrava a les cambres a través d’un petit forat o estenop, s’hi col·locant lents que permeten que entri una major quantitat de llum.
 6. 6. SEGLE XVII • Les primeres cambres eren habitacions. Més endavant van esdevenir-se transportables. Durant el segle XVII, l’habitació es transformà en un instrument portàtil de fusta. Johann Zahn va inventar una taula de dibuix portàtil seguint els principis de la cambra fosca.
 7. 7. SEGLE XVII •La perspectiva és el procediment de la representació permetia generar la il·lusió d’espai i profunditat en una imatge de dues dimensions.
 8. 8. El suec Carl Wilhelm Scheele i el suís Jean Senebier van revelar que les sals actuaven amb l’acció de la llum. SEGLE XVII
 9. 9. 3.2 – L’ORIGEN3.2 – L’ORIGEN DE LA FOTOGRADE LA FOTOGRAFIAFIA SEGLE XVIII Thomas Wedgwood va utilitzar el nitrat i el clorur de plata, per recollir una imatge formada en la cambra fosca, recobrin la superfícies que s’exposava a la llum. Sensibilitzava papers amb nitrat de plata, desprès hi posava objectes i ho exposava a la llum.
 10. 10. Nicéphore Niépce va aconseguir una imatge duradora, fica i inalterable a la llum mitjançant la utilització de la cambra fosca i un procediment fotoquímic. Primeres imatges fotogràfiques 1816 (en paper i en negatiu), anomenades heliogravats. SEGLE XVIII
 11. 11. Louis J.Mandé Daguerre va ser un pintor francès que al 1831 va realitzar fotografies en planxes de coure cobertes amb una capa de iodur de plata sensibles a la llum, desprès utilitzava vapors de mercuri per a revelar la imatge fotogràfica positiva. SEGLE XIX
 12. 12. SEGLE XIX • Jacques Daguerre va crear els daguerrotips; làmines de coure platejades i tractades amb vapors de iode. Revelava amb vapors calents de mercuri i fixa la imatge rentant-la amb aigua calenta amb sal. • En aquest mètode només s¡obtenia una imatge única per cada exposició.
 13. 13. 3.3 – LA FOTOGRAFIA3.3 – LA FOTOGRAFIA ES POPULARITZAES POPULARITZA • El 1850 es fundà a Nova York la primera revista fotogràfica del món, The Daguerreian Journal. Els estudis fotogràfics eren grans naus metàl·liques on les cúpules de vidre permetien que l’espai quedés il·luminat per llum natural.
 14. 14. Entre el 1840 i 1844 es publicà la primera col·lecció d’àlbums realitzats per l’òptic Lerebours, “Excursiones daguerriennes”, estava composta per daguerrotips copiats en gravats, i realçats amb personatges, vaixells, carruatges... LA FOTOGRAFIA ES POPULARITZA
 15. 15. • El 1842 el fotògraf Carl F. Stelzner treu amb el daguerrotip la primera fotografia d’un succés. El 1840 es va fer una fotografia de la lluna i cinc anys més tard, del sol. LA FOTOGRAFIA ES POPULARITZA
 16. 16. 3.3 – LA FOTOGRAFIA3.3 – LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONAEVOLUCIONA EL CALOTIP William Henry Fox Talbot el 1837 feia servir un procediment fotogràfic que consistia en utilitzar paper negatiu, a partir del qual es podien reproduir un nombre il·limitat de còpies. Aquest mètode s’anomenava calotip, l’exposició requeria 30 segons.
 17. 17. LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA EL COLODIÓ John Eilliam Herschel anomenaria per primera vegada “fotografies” a les imatges fixes. El colodió es una classe d’explosiu la base del qual és la cel·lulosa nítrica.
 18. 18. EL GELATÍ DE BROMUR El 1878 es va presentar una planxa de vidre seca recoberta amb una emulsió de gelatina i de bromur de plata, similar a les modernes anomenat gelatí de bromur. LA FOTOGORAFIA EVOLUCIONA
 19. 19. LA FOTOGORAFIA EVOLUCIONA LA PEL·LÍCULA EN CARRET El 1884 l’americà George Eatsman patentà una pel·lícula que consistia en una llarga tira de paper recoberta amb una emulsió sensible. Va fabricà la primera pel·lícula en carret de 24 exposicions. Eastman al fundà la primera càmera fotogràfica, també va fundar la marca Kodak.
 20. 20. LA FOTOGORAFIA EVOLUCIONA LA FOTOGRAFIA EN COLOR El 1861 s’obtingué la primera fotografia en color, es realitzava tres fotografies successives cada vegada amb una lent d’un filtre diferent: lents vermelles, blaves i verdes. Auguste i Louis Lumière van crear un procediment anomenat Autochrome que oferia una impressió visual , un quadre puntillista.
 21. 21. LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA LA CÀMERA LEICA El 1923 va aparèixer una màquina fotogràfica la leica. Una càmera de 35mm, dissenyada pel cinema, gràcies a les seves reduïdes dimensions i al seu baix cost es va fer famosa entre els fotògrafs professionals.
 22. 22. LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA ALTRES AVENÇOS Sistema rèflex el 1828. És una càmera binocular amb un objectiu per a la presa i un altre per l’enquadrament i l’enfocament, fabricada el 1865.
 23. 23. LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA ALTRES AVENÇOS Els objectius Zeiss van arribar l’any 1903. A partir del 1930, la làmpada de flash va substituir la pols de magnesi com a font de llum. Polaroid Land, va aconseguir fotos totalment revelades pocs minuts desprès d’haver-les fet.
 24. 24. LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA A PARTIR DE 1945 El perfeccionament dels ordinadors va facilitar, la resolució de problemes matemàtics en el disseny de les lents. Van aparèixer al mercat moltes lents noves que incloïen les de tipus intercanviable per a les càmeres d’aquella època.
 25. 25. LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA A PARTIR DE 1945 Durant els anys 50, els nous procediments industrials van permetre incrementar enormement la velocitat i la sensibilitat a la llum de les pel·lícules en color i en blanc i negre.
 26. 26. LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA A PARTIR DE 1945 Als anys 60 es va introduir la primera Itek RS, que permetia utilitzar productes químics més barats. La nova tècnica anomenada fotopolimerització va fer possible la producció de còpies per contacte sobre paper normal no sensibilitzat.
 27. 27. LA DIGITALITZACIÓ El 1969 va començar la cursa digital. Willard Boyle i George Smith dissenyen l’estructura bàsica del primer CCD, que és utilitzat un any més tard en laboratoris Bell per crear la primera càmera de video. LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA
 28. 28. LA FOTOGRAFIA EVOLUCIONA LA DIGITALITZACIÓ El 1981 va sortir al mercat la primera càmera digital, la Sony Mavica, amb un CCD i una resolució de 100x199 píxels. El 1990 va aparèixer la primera versió d’Adobe Photoshop, un programa informàtic que consisteix en retocar imatges.

×