Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Eva Gallofré i Pascual
1r Batxillerat A
Índex dels temesÍndex dels temes
4.1.Antecedents
4.2.L’origen del cinema
4.3.La recerca de nous productes
4.1.Antecedents
Abans no aparegués el cinema, s’utilitzaven s’havien provat molts
sistemes per a jugar amb les imatges i l...
4.1.Antecedents
• A finals del segle XVIII, quan ja havia casi acabat la
Revolució Francesa, va aparèixer en un antic conv...
4.1.Antecedents
L’escenari on es reproduient aquests espectacles
augmentaven les sensacions dels assistents, ja que
l’ambi...
4.1.Antecedents
• Aquest espectacle va ser una descobriment
molt interessant ja que fins aleshores
s’oferien espectacles b...
4.1.Antecedents
• Per poder accedir al lloc on es projectaven els espectacles s’havia de
pagar alguns francs i passar per ...
4.1.Antecedents
• L’aparell de projeccions es deia fantascopi, que
Robintson va construir a partir de millores sobre
inven...
4.2.L’origen del Cinema
• Cronofotografia:
Muybridge va ser el pioner en
registrar el moviment d’éssers
vius. El 1872 va s...
4.2.L’origen del Cinema
La percepció del moviment: En el 1824 l’anglès
Peter Mark Roget planteja el principi de la
persist...
4.2.L’origen del Cinema
Les joguines òptiques:
Es van inventar diferents aparells simuladors
del moviment a partir del fen...
Taumàtrop: disc de cartró que porta un dibuix pels dos costats.
Quan aquest gira, dóna la il·lusió de superposar les imatg...
Zootrop: consisteix en un cilindre de metall amb ranures
verticals. Es miraven dibuixos i tenien la sensació d’estar
en mo...
4.2.L’origen del Cinema
• William K. Dickson, va inventar una banda
de cel·luloide que podia contenir
seqüències d’imatges...
4.2.L’origen del Cinema
• Quinematògraf: estava compost per dos invents de
Dickson: el kinetograph, la primera càmera per ...
Cinematògraf:
Paul va tenir la idea de passar els quadres en moviment
a una audiència col·lectiva, i va inventar un projec...
4.2.L’origen del Cinema
El 1910 es va inventar el projector Pathé, va ser el
primer aparell amb motor. Constava de focus i...
4.3.La recerca de nous productes
• Cinema sonor:
Desprès de que neixes el cinema es va dur a
terme el primer film sonor de...
4.3.La recerca de nous productes
• No s’utilitzava el so sincronitzat en
les pel·lícules per raons
econòmiques, No va ser ...
4.3.La recerca de nous productes
• Nous formats:
Quan va apareixer al televisió als anys 50, el cine,a va tenir que
buscar...
4.3.La recerca de nous productes
• Es va inventar un nou mètode que va ser realitzar per la productora MetroGM, un
nou mèt...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Tema 4: el cinema. Origens i evolució.

290 visualizaciones

Publicado el

tema 4 cultura audioo

Publicado en: Arte y fotografía
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Tema 4: el cinema. Origens i evolució.

 1. 1. Eva Gallofré i Pascual 1r Batxillerat A
 2. 2. Índex dels temesÍndex dels temes 4.1.Antecedents 4.2.L’origen del cinema 4.3.La recerca de nous productes
 3. 3. 4.1.Antecedents Abans no aparegués el cinema, s’utilitzaven s’havien provat molts sistemes per a jugar amb les imatges i la llum, i aquestes imatges projectades provocaven sensacions a l’espectador: els miralls màgics, les ombres xineses, la llanterna màgica... La llanterna màgica Les imatges eren manipulades en el projector de la llanterna per donar la sensació que hi havia moviment: “Les Fantasmagories”. Firaires amb llanternes anaven de poble a poble oferint els seus espectacles.
 4. 4. 4.1.Antecedents • A finals del segle XVIII, quan ja havia casi acabat la Revolució Francesa, va aparèixer en un antic convent un nou espectacle: una llanterna màgica que era projectada a una paret.
 5. 5. 4.1.Antecedents L’escenari on es reproduient aquests espectacles augmentaven les sensacions dels assistents, ja que l’ambient que es vivia es feia difícil de diferenciar entre allò que era real i allò que era fantàstic.
 6. 6. 4.1.Antecedents • Aquest espectacle va ser una descobriment molt interessant ja que fins aleshores s’oferien espectacles basats només en ombres xineses i espectacles rudimentaris creats amb llanternes màgiques.
 7. 7. 4.1.Antecedents • Per poder accedir al lloc on es projectaven els espectacles s’havia de pagar alguns francs i passar per catacumbes i passadissos decorats amb esquelets, com si fos un preludi que ajudava a crear una atmosfera encara més tètrica.
 8. 8. 4.1.Antecedents • L’aparell de projeccions es deia fantascopi, que Robintson va construir a partir de millores sobre invents creats i abandonats per altres. • Robintson va incorporar rodes que li permetien moure l’aparell a la seva voluntat per tota la sala.
 9. 9. 4.2.L’origen del Cinema • Cronofotografia: Muybridge va ser el pioner en registrar el moviment d’éssers vius. El 1872 va ser contractat per demostrar que el cavall, quan galopa, aixecava les quatre potes de terra. Per realitzar aquest moviment va col·locar 12 càmeres al llarg d’una pista de carreres i a l’obturador de cada una va enganxar una corda de tal manera que serien tallades pel cavall.
 10. 10. 4.2.L’origen del Cinema La percepció del moviment: En el 1824 l’anglès Peter Mark Roget planteja el principi de la persistència rectiniana, segons el qual, l’ull té la capacitat de guardar l’ultima imatge que li arribava.
 11. 11. 4.2.L’origen del Cinema Les joguines òptiques: Es van inventar diferents aparells simuladors del moviment a partir del fenomen de la persistència de les joguines òptiques.
 12. 12. Taumàtrop: disc de cartró que porta un dibuix pels dos costats. Quan aquest gira, dóna la il·lusió de superposar les imatges. Fenaquistoscopi: consisteix a fer girar la placa dels dibuixos de manera que s’obtingui una sensació de moviment de les imatges. 4.2.L’origen del Cinema Taumàtrop Fenaquistoscopi
 13. 13. Zootrop: consisteix en un cilindre de metall amb ranures verticals. Es miraven dibuixos i tenien la sensació d’estar en moviment. Praxinoscopi: precursor dels dibuixos animats, es basava en la descomposició del moviment i la projecció. 4.2.L’origen del Cinema Zootrop Praxinoscopi
 14. 14. 4.2.L’origen del Cinema • William K. Dickson, va inventar una banda de cel·luloide que podia contenir seqüències d’imatges, que es cobrien amb una gelatina fotosensible que enregistrava les variacions de la llum.
 15. 15. 4.2.L’origen del Cinema • Quinematògraf: estava compost per dos invents de Dickson: el kinetograph, la primera càmera per captar imatges en moviment, i el kinetoscope, una espècie d’armari amb un visor individual, i que per unes monedes podies veure un cel·luloide que girava contínuament.
 16. 16. Cinematògraf: Paul va tenir la idea de passar els quadres en moviment a una audiència col·lectiva, i va inventar un projecte de pel·lícules. Al 1895 es va començar a projectar a París, i desprès a causa del èxit d’aquestes, els germans Lumière van establir una xarxa de reporters per tot Europa com a documentalistes. En aquells temps, les pel·lícules es veien com un acte més a la funció de “vodevil”. Era conegut com “cinema d’atracció. 4.2.L’origen del Cinema
 17. 17. 4.2.L’origen del Cinema El 1910 es va inventar el projector Pathé, va ser el primer aparell amb motor. Constava de focus intens i continu, objectiu òptic per ampliar la imatge nítidament, tracció mecànica, creu de malta i lector de so a la banda lateral, òptica o magnètica.
 18. 18. 4.3.La recerca de nous productes • Cinema sonor: Desprès de que neixes el cinema es va dur a terme el primer film sonor de la història: “El cantor de jazz”. Tot i això, el cinema va ser sonor des dels seus començaments. Les projeccions eren acompanyades de música i en viu o gramòfon, que accentuava l’acció de les imatges i ajudava a l’ambientació del públic.
 19. 19. 4.3.La recerca de nous productes • No s’utilitzava el so sincronitzat en les pel·lícules per raons econòmiques, No va ser fins que la Warner Bross va provar de buscar alguna cosa nova: la sonorització dels films. • La plena implantació del so es va produir més tard, quan es va incorporar una banda de so a la cinta de la pel·lícula, el que coneixem com a banda sonora.
 20. 20. 4.3.La recerca de nous productes • Nous formats: Quan va apareixer al televisió als anys 50, el cine,a va tenir que buscar nous procediments per aforntar la competència. Dos anys més tard, ja es van poder veure pel·lícules tridimensionals, que es s’havien de visualitzar amb ulleres polaritzades. Es va inventar un nou mètode que va ser realitzar per la productora MetroGM, un nou mètode que consistia en projectar per mitjà de tres projectors en igual sincronia.
 21. 21. 4.3.La recerca de nous productes • Es va inventar un nou mètode que va ser realitzar per la productora MetroGM, un nou mètode que consistia en projectar per mitjà de tres projectors en igual sincronia. • Presentava dificultats per ocultar les línies on s’unien le simages. Degut al seu elevat cost, es va abandonar aquest sistema el 1963. • El 1953, la Fox va presentar el sistema CINEMASCOPE, caracteritzat per l’ús d’imatges àmplies en les presses de filmació. • Això permetia poder projectar pel·lícules en més alta resolució, en pantalles més àmplies i eliminar distorsions.

×