Albert calafell i aaron espanya

857 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
857
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
310
Acciones
Compartido
0
Descargas
2
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Albert calafell i aaron espanya

 1. 1. ES PAN YA
 2. 2. CAPITAL:Madrid Bandera
 3. 3. Espanya està al sud-oest d' Europa i l'envolten França pel nord i Portugal per l'oest
 4. 4. Les unitats de relleu més importants són els Pirineus i el pic més alt és el Teide que es troba a Tenerife(Illes Canàries)
 5. 5. Té tres mars que l'envolten:La Mediterrània, el mar Cantàbric i l'oceà Atlàntic.Els rius més importants són el Tajo per longitud i l' Ebre per ser el més cabalós.
 6. 6. La població espanyola és de 46.591.532 habitants i la seva extensió és de 504.645 km. La seva moneda és l'Euro.Forma part de CEE des de 1986 però l'Euro no va entrar en vigor fins 1999.
 7. 7. El Govern d'Espanya és una monarquia parlamentària.El president del govern es diu José Luis Rodríguez Zapatero i el rei Juan Carlos I
 8. 8. Aquest gràfic és dels sectors econòmics d'Espanya.
 9. 9. En el sector primari s'hi dedica entre un 4 i 6%.A l'agricultura elque més és cultiva són:cereals,oliva i raïm.En la ramaderia les principals són la ovina, es a dir,les ovelles i la porcina,els porcs .
 10. 10. També hi ha una part de la població que s'hi dedica a la pesca però és dels que ocupa uns dels primers llocs a la Comunitat Europea, pel seu volum de flota i de captures. Espanya és un important productor de suro.
 11. 11. En el sector secundari s'hi dedica el 27% de la població.En metalúrgia produeix grans cantitats de ferro i acer.En la tèxtil,sobretot,produeix calçat i en l'alimentària,el ví.
 12. 12. En el sector terciari s'hi dedica el 61% de la població activa.En el que més gent treballa és el turisme,doncs,és el que aporta més ingressos a l'economia.El primer destí turístic és Catalunya,seguit per les Illes Balears i les Illes Canàries.
 13. 13. Per últim està el sector serveis,que hi ha públics que es refereixen a l'Administrció Pública com la Sanitat, l'Educació,....També els transports com els aeroports, el Metro, els autobussos,.... I els serveis privats que sobretot es dediquen al comerç i al turisme.

×