• Els continguts estan relacionats amb les àrees de Llengua
Castellana i Llengua Catalana. Treballarem a més, en cas de
se...
Plana: és l'estructura bàsica d'un diari i correspon a un full en el qual
s'escriuen les notícies o les informacions. Cada...
Suplement: són seccions del diari que estan dedicades a temes d'interès
segons l'estació o l'ocasió. Cerquen captar l'aten...
Notícia: una notícia és un relat breu i objectiu d'un succés.
Totes les notícies responen a unes preguntes bàsiques:
Qui
Q...
Titular: el més important referent a la notícia
Primer paràgraf: ha de respondre a les preguntes què, quan, on i
qui
Segon...
Activitat 1: Parts d'una portada d’un diari
Activitat 2: Identificació de les parts d'una
noticia
Activitat 3 : Creació d'...
ACTIVITAT 1: PARTS DE LA PORTADA D’UN DIARI
ACTIVITAT 1: PARTS DE LA PORTADA D’UN DIARI
COMPROBA LES TEVES
RESPOSTES
ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA

Com s’anomena aquesta part de
la noticia?
ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA

Anomenam aquesta part de la
noticia com a “cos”?
SI

NO
ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA
És això el “titular” de
la noticia?

SI

NO
ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA

Com es denomina aquesta
part de la noticia?
ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA
Què ens indica la
paraula “Actual”?
ACTIVITAT 3: CREA UNA NOTICIA

Parts d'una notícia

Com fer una
notícia?

L’activitat serà entregada al mestre en acabar
l...
GUÍA DIDÀCTICA


Per accedir a la nostra guía didàctica
compelta, clickeu aquí:
Plana: és l'estructura bàsica d'un diari i correspon a un full en el qual
s'escriuen les notícies o les informacions. Cada...
Suplement: són seccions del diari que estan dedicades a temes d'interès
segons l'estació o l'ocasió. Cerquen captar l'aten...
Notícia: una notícia és un relat breu i objectiu d'un succés.
Totes les notícies responen a unes preguntes bàsiques:
Qui
Q...
Titular: el més important referent a la notícia
Primer paràgraf: ha de respondre a les preguntes què, quan, on i
qui
Segon...
CRÈDITS
Autors del material:
Verónica Rodríguez Román
Felipe Mezquida Cardona

Any de publicació:
2013-2014
Assignatura:
M...
Molt bé!!!
Molt bé!!!
Molt bé!!!
MOLT BÉ! HAS SUPERAT L’ACTIVITAT
SECCIÓ
TITULAR

ENTRADA

COS
Taller4VerónicaFelipe
Taller4VerónicaFelipe
Taller4VerónicaFelipe
Taller4VerónicaFelipe
Taller4VerónicaFelipe
Taller4VerónicaFelipe
Taller4VerónicaFelipe
Taller4VerónicaFelipe
Taller4VerónicaFelipe
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Taller4VerónicaFelipe

1.153 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
1.153
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
55
Acciones
Compartido
0
Descargas
8
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Taller4VerónicaFelipe

 1. 1. • Els continguts estan relacionats amb les àrees de Llengua Castellana i Llengua Catalana. Treballarem a més, en cas de ser necessari, la localització de successos (coneixement del medi) i la realització de gràfiques i estadístiques (matemàtiques). Parts d'un diari Parts d'una notícia Com fer una notícia?
 2. 2. Plana: és l'estructura bàsica d'un diari i correspon a un full en el qual s'escriuen les notícies o les informacions. Cada plana equival a una pàgina. Primera plana: és la plana principal del diari, és el que coneixem com portada del diari. Aquí trobem les notícies més rellevants per captar l'atenció del públic i que aquest s'interessi per llegir el diari. Titular: és la frase amb la qual s'identifica una notícia, sempre la trobem en negreta i amb un tamany major al de la notícia. Notícia: correspon a tota la informació que dóna fet al succés o informació d'interès, es descriuen llocs, dates, participants, etc., també es poden citar frases escrites per altres mitjans. Columna: és un article en el qual l'autor estampa la seva opinió o punt de vista en relació a algun tema en particular, pot ser d'actualitat, d'esports, de societat, d'economia... Generalment, la columna adjunta el nom de l'autor i a vegades una fotografia i la seva signatura. És per això que és té en compte la credibilitat per poder arribar al públic i no ser rebutjat per possibles prejudicis existents contra l'autor.
 3. 3. Suplement: són seccions del diari que estan dedicades a temes d'interès segons l'estació o l'ocasió. Cerquen captar l'atenció del públic, per exemple, si som al desembre es podria fer un suplement dedicat a les festes de nadal. Els suplements també són utilitzats pels diaris per atreure més anunciants que estiguin disposats a posar la seva publicitat en temes que són d'interès públic. Seccions: són les parts del diari on es mostra informació agrupada baix la mateixa categoria. Les seccions típiques d'un diari són notícies internacionals, notícies nacionals, esports, entreteniment i oci, anuncis classificats... Capçalera: en aquesta part es mostra el nom, el logotip i l'eslògan del diari. Està ubicada en la part superior tant en la primera plana com en les altres planes. Orejilla: són anuncis que van en la primera plana del diari, poden anar en la part superior o en la part inferior de la primera plana i despleguen informació comercial d'altres empreses, productes o serveis.
 4. 4. Notícia: una notícia és un relat breu i objectiu d'un succés. Totes les notícies responen a unes preguntes bàsiques: Qui Què Quan On Per què Com Parts d'una notícia Titular: destaca el més important de la notícia. Entrada: resumeix la notícia i respon a les preguntes bàsiques. Cos: és el text i narra els esdeveniments en ordre d'importància.
 5. 5. Titular: el més important referent a la notícia Primer paràgraf: ha de respondre a les preguntes què, quan, on i qui Segon paràgraf: ha de respondre a les preguntes per què i per a què. Ha d'incloure l'objectiu o finalitat primordial de la notícia o succés. Tercer paràgraf: comentari dels representats principals de la notícia. Inclouen cites d'altres persones. Quart paràgraf: Avanços i beneficis del succés o la notícia Cinquè paràgraf: reptes, propostes que s'hagin desenvolupat al llarg de la notícia o succés. És necessari aportar fotografies referent al succés. Cada paràgraf ha de tenir una llargària de cinc línies
 6. 6. Activitat 1: Parts d'una portada d’un diari Activitat 2: Identificació de les parts d'una noticia Activitat 3 : Creació d'una notícia
 7. 7. ACTIVITAT 1: PARTS DE LA PORTADA D’UN DIARI
 8. 8. ACTIVITAT 1: PARTS DE LA PORTADA D’UN DIARI COMPROBA LES TEVES RESPOSTES
 9. 9. ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA Com s’anomena aquesta part de la noticia?
 10. 10. ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA Anomenam aquesta part de la noticia com a “cos”? SI NO
 11. 11. ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA És això el “titular” de la noticia? SI NO
 12. 12. ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA Com es denomina aquesta part de la noticia?
 13. 13. ACTIVITAT 2: PARTS D’UNA NOTICIA Què ens indica la paraula “Actual”?
 14. 14. ACTIVITAT 3: CREA UNA NOTICIA Parts d'una notícia Com fer una notícia? L’activitat serà entregada al mestre en acabar la sessió i tindrà un pes del 50% de la nota final.
 15. 15. GUÍA DIDÀCTICA  Per accedir a la nostra guía didàctica compelta, clickeu aquí:
 16. 16. Plana: és l'estructura bàsica d'un diari i correspon a un full en el qual s'escriuen les notícies o les informacions. Cada plana equival a una pàgina. Primera plana: és la plana principal del diari, és el que coneixem com portada del diari. Aquí trobem les notícies més rellevants per captar l'atenció del públic i que aquest s'interessi per llegir el diari. Titular: és la frase amb la qual s'identifica una notícia, sempre la trobem en negreta i amb un tamany major al de la notícia. Notícia: correspon a tota la informació que dóna fet al succés o informació d'interès, es descriuen llocs, dates, participants, etc., també es poden citar frases escrites per altres mitjans. Columna: és un article en el qual l'autor estampa la seva opinió o punt de vista en relació a algun tema en particular, pot ser d'actualitat, d'esports, de societat, d'economia... Generalment, la columna adjunta el nom de l'autor i a vegades una fotografia i la seva signatura. És per això que és té en compte la credibilitat per poder arribar al públic i no ser rebutjat per possibles prejudicis existents contra l'autor.
 17. 17. Suplement: són seccions del diari que estan dedicades a temes d'interès segons l'estació o l'ocasió. Cerquen captar l'atenció del públic, per exemple, si som al desembre es podria fer un suplement dedicat a les festes de nadal. Els suplements també són utilitzats pels diaris per atreure més anunciants que estiguin disposats a posar la seva publicitat en temes que són d'interès públic. Seccions: són les parts del diari on es mostra informació agrupada baix la mateixa categoria. Les seccions típiques d'un diari són notícies internacionals, notícies nacionals, esports, entreteniment i oci, anuncis classificats... Capçalera: en aquesta part es mostra el nom, el logotip i l'eslògan del diari. Està ubicada en la part superior tant en la primera plana com en les altres planes. Orejilla: són anuncis que van en la primera plana del diari, poden anar en la part superior o en la part inferior de la primera plana i despleguen informació comercial d'altres empreses, productes o serveis.
 18. 18. Notícia: una notícia és un relat breu i objectiu d'un succés. Totes les notícies responen a unes preguntes bàsiques: Qui Què Quan On Per què Com Parts d'una notícia Titular: destaca el més important de la notícia. Entrada: resumeix la notícia i respon a les preguntes bàsiques. Cos: és el text i narra els esdeveniments en ordre d'importància.
 19. 19. Titular: el més important referent a la notícia Primer paràgraf: ha de respondre a les preguntes què, quan, on i qui Segon paràgraf: ha de respondre a les preguntes per què i per a què. Ha d'incloure l'objectiu o finalitat primordial de la notícia o succés. Tercer paràgraf: comentari dels representats principals de la notícia. Inclouen cites d'altres persones. Quart paràgraf: Avanços i beneficis del succés o la notícia Cinquè paràgraf: reptes, propostes que s'hagin desenvolupat al llarg de la notícia o succés. És necessari aportar fotografies referent al succés. Cada paràgraf ha de tenir una llargària de cinc línies
 20. 20. CRÈDITS Autors del material: Verónica Rodríguez Román Felipe Mezquida Cardona Any de publicació: 2013-2014 Assignatura: Mitjans i Recursos Tecnològics en el Procès d’Ensenyament-Aprenentatge en l’Educació Primària En agraiment al Diari Mallorca per la seva col·laboració. Consulta del Currículum de les Illes Balears.
 21. 21. Molt bé!!!
 22. 22. Molt bé!!!
 23. 23. Molt bé!!!
 24. 24. MOLT BÉ! HAS SUPERAT L’ACTIVITAT SECCIÓ TITULAR ENTRADA COS

×