Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Conclusions

422 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Conclusions

  1. 1. Conclusions de les enquestes sobre la Vaga del 29M a Vilafranca del Penedès26/04/2012SociologiaMaria Sintes i Aida Padró
  2. 2. Enquestes als VilafranquinsDonada la situació actual, esperàvem trobar un gran percentatge de persones a l’atur aVilafranca del Penedès. Tot i trobar un nombre elevat de gent a l’atur (el 60% de les personesenquestades),esperàvem trobar més aturats, i ens va sorprendre que un 40% dels enquestatssi que treballés.Les persones enquestades van resultar ser força participatives en la vaga, ja que més de lameitat dels enquestats van participar en la protesta, un total del 60% dels enquestats, mentreque el 40% restant es van argumentar de diferents maneres per no participar-hi, com perexemple:“No assisteixo ala vaga perquè la meva empresa no m’ho permet” ,“Necessito el salari d’aquetdia, no em puc permetre fer vaga” o “ Trobo una vaga inútil amb la qual no aconseguiremcanviar gran cosa”. Ens va sobtar que de les persones enquestades que van participar a la vagatant sols un 20% ho van fer conscients de la importància de protestar contra les retallades i elsdrets del treballador i la resta de persones que hi van participar, un 80% van fer-ho ambl’argument de que com no treballaven podien afegir-s’hi al moviment, encara que vanprotestar de totes maneres.Quant els hi varem qüestionar la utilitat de la vaga , varem trobar unes respostes moltajustades a les expectatives que teníem. El 97% dels enquestats, tot i haver-hi participants, vantrobar que va ser una vaga inútil, ja que consideraven que ja era tard per la protesta i quehauríem de ser més persistents, i només un 3% dels enquestat considerava la vaga del 29-M vaser útil.Respecte les seves opinions per que les protestes contra les retallades i a per millorar els dretslaborals, vam arribar a la conclusió de que els enquestats no es senten representats amb elspartits polítics ja que un 3% defensa la idea de votar altres partits polítics, un 40% creu en unavaga més radical i el 57% restant dels enquestats creu que s’hauria de ser més persistent i fermés manifestacions, per que estan en desacord amb les mesures preses pel govern.Enquestes a alumnes de 3r de la ESOEs impactant, que de els joves de 15 anys, que també es troben afectats per les retallades delgovern, tant sols un 30% fos conscient del significat del 29-M. A partir de la pregunta inicial de l’enquesta, “Saps que es el 29M?” ,ens adonem de lainconsciència d’alguns joves, que no estan assabentats del moviment de protesta, ja que un70% dels enquestats ens ho va assegurar.Vam trobar que el 95% dels enquestats van participar en l’acte de protesta tot i que la majoriad’aquests no eren conscients de la importància que aquest tenia, i el 5% restant van assistir ales classes.Es força contradictori que el mateix nombre de persones que no sap que es el 29M(70% d’enquestats) fos les que participaren a la vaga per tal de no assistir a classe i prendre’ls-ho comun dia de festa i tant sols un 30% dels enquestats demanés informació a adults per tal departicipar conscientment en la vaga.
  3. 3. Després de la vaga es encara és més impactant que segueixi havent persones que encara nos’assabentin de la importància d’aquest dia ( 15% dels enquestats) i pensem que l’acte o lainformació que les persones adultes poden haver donat a la resta d’enquestats ( 85% ) fa quetot i que no sabien inicialment que era el 29M després de la protesta, prenguin consciencia delque va significar i potser influenciats per la informació que van sentir, tot i haver-hi participatcreuen que va ser una vaga inútil (95% dels enquestats) mentre que tant sols un 5%d’enquestats creu en la utilitat d’aquest fet.Personalment creiem que hauria de preocupar la situació de crisi econòmica en la que vivimavui en dia en els joves, ja que en certa manera els seus futurs estan en joc i ens va sobtartrobar un 15 % de persones enquestades optimistes en el futur, ja que creien que aquestasituació milloraria, mentre que un 55% creia en l’empitjorament de la situació i la resta deenquestats un 30% no s’atrevia ben bé a decantar-se cap a l’ optimisme o el pessimisme, i vandir que no anirà enlloc, sinó que la situació de crisi actual es mantindria igual.

×