Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
LA CONQUESTA DELS
DRETS DE LA DONA
Salima el Youssoufi , Stephania Rodriguez i Noureddine el Mansouri
4t A - 12-Maig 2014,...
ÍNDEX:
1.Idees principals………………………………………..p.3
2.La història dels prejudicis
morals………………………………………….………...p.4
2.1.La dona a...
1.IDEES PRINCIPALS
El terme ''drets de la dona'' es refereix a la llibertat inedita que poseeix tota
dona de totes les eda...
2.LA HISTÒRIA
2.1 La dona i les grans religions monoteistes:
*La religió musulmana: En aquesta religió la dona es
consider...
2.LA HISTÒRIA RELIGIOSA
*La dona en el cristianisme: En el començament de la
religió cristiana la dona estava relacionada ...
2.LA HISTÒRIA RELIGIOSA
*La dona al judaísme: La dona era protagònica, ja
que la llei jueva afirma que una dona té més pos...
2.HISTÒRIA
2.2.El principi dels drets de la dona:
Va ser a la revolució de 1789.Anteriorment ja havien marxes
a favor d’aq...
3.MANIFESTACIONS
Han hagut diverses manifestacions a favor de la dona
treballadora. Però encara al món laboral existeix
di...
4.PUBLICITAT
Ha hagut molts spots publicitaris durant molt
temps i en diferents països del món com
aquests:
5.CONCLUSIÓ
Les dones malgrat tot el que s'ha aconseguit fins ara, encara seguim vivint en un món
patriarcal i masclista, ...
WEBGRAFÍA
http://es.wikipedia.org/wiki/Declaraci%C3%B3n_de_los_Derechos_de_la_Mujer_y_de_la_Ciudadana
http://www.monografi...
La conquesta dels drets de la dona
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

La conquesta dels drets de la dona

733 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

La conquesta dels drets de la dona

 1. 1. LA CONQUESTA DELS DRETS DE LA DONA Salima el Youssoufi , Stephania Rodriguez i Noureddine el Mansouri 4t A - 12-Maig 2014, ÈTICA Institut Mediterrània
 2. 2. ÍNDEX: 1.Idees principals………………………………………..p.3 2.La història dels prejudicis morals………………………………………….………...p.4 2.1.La dona a la religió………………………………p.4-6 2.2.El principi dels drets de la dona………………….p.7 3.Manifestacions…………………………………………p.8 4.Publicitat……………………………………… …..p.9-10 5.Conclusió……………………………………………….p.11 6.Webgràfia………………………………………………p.12
 3. 3. 1.IDEES PRINCIPALS El terme ''drets de la dona'' es refereix a la llibertat inedita que poseeix tota dona de totes les edats i de totes les ideologies, tinguin dret al mateix que el sexe oposat. En el transcorregut del temps, la dona sempre ha viscut baix una societat masclista tant per la cultura com per la religió. En la antiguitat els homes eren els que tenien el poder de triar, el dret al sufragi, el dret ciutadà… ja que, solament el homes tenien participació en temes polítics, econòmics i socials. Deixant així les dones aïllades de qualsevol participació política. La dona tradicionalment ha estat sotmessa, tant fora com dins de casa. L’ home sempre ha sigut el cap de família i el que portava lo necessari per mantenir-los. En canvi, la dona era la encarregada de les labors domèstiques. No tenia el dret a opinar en cap dels aspectes familiars i socials.
 4. 4. 2.LA HISTÒRIA 2.1 La dona i les grans religions monoteistes: *La religió musulmana: En aquesta religió la dona es considerada sagrada la qual cosa comporta certes limitacions.Molta gent confonen la religió amb la cultura i ho barrejen tot. A pràctica no hi hauria d’haver cap tipus de discriminació en cap deure i en cap dret. Així ho posa al corà:(3-195) “Mai desprestiguiaré el treball de qui obri de vosaltres, sigui home o dona’’.
 5. 5. 2.LA HISTÒRIA RELIGIOSA *La dona en el cristianisme: En el començament de la religió cristiana la dona estava relacionada amb la temptació, ja que va ser ella la que va fer que Adam provés del fruit prohibit. En base a aquesta creença, en la religió cristiana, la dona no podia exercir càrrecs religiosos durant l’edat mitjana. I encara ara, el més alt que pot obtenir és el de Mare superiora.
 6. 6. 2.LA HISTÒRIA RELIGIOSA *La dona al judaísme: La dona era protagònica, ja que la llei jueva afirma que una dona té més possibilitats de connectar amb Déu, el divorci era un privilegi exclusiu del marit: l'opinió de la dona podia ser rebutjada pel seu pare o el seu marit, i les filles podien heretar només en absència de fills, amb la condició que es casessin dins de la seva tribu
 7. 7. 2.HISTÒRIA 2.2.El principi dels drets de la dona: Va ser a la revolució de 1789.Anteriorment ja havien marxes a favor d’aquest succés. És un dels primers documents històrics que proposa la igualtat de drets entre sexes tant en l´àmbit juridídic com social (però seguia existin). En alguns països la dona ha trigat molts segles a aconseguir igualtat, encara que només sigui teòrica, davant la llei. I tot i que la llei parli d'igualtat, sol haver un gran abisme entre la teoria i la pràctica.
 8. 8. 3.MANIFESTACIONS Han hagut diverses manifestacions a favor de la dona treballadora. Però encara al món laboral existeix discriminació, ja que si en un mateix càrrec hi ha un home i hi ha una dona encara que tinguien els mateixos estudis, agafaran primer al home. Això es deu al fet que una dona pot quedar embarassada i l´empresa a la qual treballa ha de donar-li la baixa per maternitat i continuar donant-li el sou.
 9. 9. 4.PUBLICITAT Ha hagut molts spots publicitaris durant molt temps i en diferents països del món com aquests:
 10. 10. 5.CONCLUSIÓ Les dones malgrat tot el que s'ha aconseguit fins ara, encara seguim vivint en un món patriarcal i masclista, on depenent de la religió que practiquité major o menor autonomia, ja que s'apliquen diferents normes per a nosaltres que per a ells. Algunes empreses prefereixen agafar un home que a una dona encara que aquesta tingui millors estudis. En alguns països només s'usa a la dona per cuidar nens o netejar cases, o simplement la dona és utilitzada per satisfer l'home ... És hora de fer un pas en aquesta societat i veritablement exigir una igualtat parcial per a homes i dones. La dona ha lluitat molt per aconseguir estar on està ara. Però encara segueixen existint problemes de discriminació i distinció de sexe en alguns països. Ha sigut molt dificil i s’ha aconseguit esperem aquest exemple el segueixin altres països.
 11. 11. WEBGRAFÍA http://es.wikipedia.org/wiki/Declaraci%C3%B3n_de_los_Derechos_de_la_Mujer_y_de_la_Ciudadana http://www.monografias.com/trabajos7/demu/demu.shtml http://es.wikipedia.org/wiki/Sufragio_femenino http://www.vozdemujer.org/laboral.htm http://html.rincondelvago.com/mujer-y-mercado-laboral.html https://sites.google.com/site/elcoranespanol/ http://supinchemadreladelpou.com/ Fuentes alternas

×