POBRESA
MUNDIAL
XÈNIA DEBÉS
ANNA FERRER
NÚRIA DÍAZ
SARA PARDO
3RD
ÍNDEX
- Què és?
- % població del món desnodrida
- A què es degut?
- Nivells de pobresa
- Feminització de la pobresa
- Solu...
QUÈ ÉS?
- Abans definíem la pobresa com una falta
d'ingressos suficients. Ara el concepte va
molt més enllà: també és la d...
% DE POBLACIÓ
DESNODRIDA
A QUÈ ES DEGUT?
- Conquistes imperialistes.
- Comportament cultural i individual.
- Localitat.
- Desastres naturals.
- Con...
NIVELLS DE
POBRESA
Hi ha dues definicions diferents:
- Pobresa absoluta: es quan no es
compleixen uns mínims de vida, com ...
FEMINITZACIÓ DE LA
POBRESA
- Es calcula que actualment hi ha més de
1000 persones atrapades a la pobresa
absoluta i el 70 ...
SOLUCIONS AL
NOSTRE ABAST
- Donar la roba que ens va petita o ja no
ens posem.
- Deixar de comprar productes fabricats
amb...
ESTADÍSTIQUES
- 24.000 persones moren al dia per gana.
- Més de 1.000 milions de persones sobreviuen amb menys
d’un dolar ...
1
2
3
Pobresa mundial
Pobresa mundial
Pobresa mundial
Pobresa mundial
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Pobresa mundial

991 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Pobresa mundial

 1. 1. POBRESA MUNDIAL XÈNIA DEBÉS ANNA FERRER NÚRIA DÍAZ SARA PARDO 3RD
 2. 2. ÍNDEX - Què és? - % població del món desnodrida - A què es degut? - Nivells de pobresa - Feminització de la pobresa - Solucions al nostre abast - Estadístiques
 3. 3. QUÈ ÉS? - Abans definíem la pobresa com una falta d'ingressos suficients. Ara el concepte va molt més enllà: també és la denegació a viure una vida llarga, sana i productiva, a gaudir d'un nivell decent de vida, a la llibertat, dignitat, al respecte per un mateix i pels altres. -Això comporta: nens sense educació, gent vivint sotamínims, explotació infantil, malalties,discriminació, morts descontrolades, delictes...
 4. 4. % DE POBLACIÓ DESNODRIDA
 5. 5. A QUÈ ES DEGUT? - Conquistes imperialistes. - Comportament cultural i individual. - Localitat. - Desastres naturals. - Conflictes polítics. - Desinterès de les nacions riques.
 6. 6. NIVELLS DE POBRESA Hi ha dues definicions diferents: - Pobresa absoluta: es quan no es compleixen uns mínims de vida, com ara nutrició, salut i habitatge. - Pobresa relativa: quan no es té el nivell d'ingressos necessaris per a satisfer totes o part de les necessitats bàsiques.
 7. 7. FEMINITZACIÓ DE LA POBRESA - Es calcula que actualment hi ha més de 1000 persones atrapades a la pobresa absoluta i el 70 % d’ells son dones. - A més 7 de cada 10 persones que moren de gana en el món son dones y nenes. - Les dones constitueixen actualment el 60% dels treballadors pobres, persones que treballen però que no guanyen lo suficient per sortir de la pobresa absoluta.
 8. 8. SOLUCIONS AL NOSTRE ABAST - Donar la roba que ens va petita o ja no ens posem. - Deixar de comprar productes fabricats amb mà d’obra pobre i infantil. - Comprar productes que col·laboren amb el progrés dels països pobres. - Tots junts podem lluitar contra la pobresa fent petites accions. - Manifestar-se contra els governs que no hi fiquen interès.
 9. 9. ESTADÍSTIQUES - 24.000 persones moren al dia per gana. - Més de 1.000 milions de persones sobreviuen amb menys d’un dolar al dia. - Més de 1800 milions de persones no tenen accés a aigua potable. - 1.000 milions de persones els hi falta un habitatge. - 800 milions de persones se’n van a dormir amb gana cada dia. - Cada any, 11 milions de nens moren abans del seu 5è aniversari. - 880 milions de persones no tenen accés a serveis bàsics de salut. - 2.000 milions de persones no tenen accés a medicaments essencials. - Cada dia moren al voltant de 30.000 nens de gana o malalties, i UN CADA TRES SEGONS.
 10. 10. 1
 11. 11. 2
 12. 12. 3

×