Presentaciã³n1 (2)

475 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
475
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
233
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Presentaciã³n1 (2)

 1. 1. Mouna Souidika Ghizlane BorrohoFatima El Zahrae El Faqyr
 2. 2. Definició La depressió és un trastorn de lestat dànim, ja sigui des del punt de vista de la psicologia o des del punt de vista de la psiquiatria, però sempre dins làmbit de la psicopatologia. Segons el model mèdic, la psiquiatria la descriu com un trastorn de lestat dànim i el seu símptoma habitual és un estat dabatiment i infelicitat que pot ser transitori o permanent.
 3. 3. Causes Factors relacionats amb la personalitat del pacient. Factors ambientals: Patir algun problema (econòmic, familiar, de salut). Factors biològics: - Alteracions cerebrals - Alteracions en neurotransmissors - Alteracions genètiques.
 4. 4. Tipus de depressions Les endògenes es refereixen a les persones que mantenen un estat de tristesa i apatia sense un desencadenant exterior i, sovint, van lligades a canvis de temps o periodicitats més o menys regulars. Les exògenes es manifesten com a conseqüència de fets i situacions reals adverses que són viscudes com a entrebancs insalvables. En aquest cas hi ha una causa externa concreta que motiva els sentiments de frustració i es poden produir somatitzacions com cefalees, àlgies diverses, espasmes, etc.
 5. 5. La depressió en nens petits El nen deprimit pot simular estar malalt, refusar a anar a lescola, juga menys o deixa de fer-ho, expressa el desig de no voler separar-se dels pares o té por que un dels pares es mori.
 6. 6. Depressió en adolescents Ladolescent pot expressar mal humor, disminuir el rendiment escolar, presentar conductes desafiadores o presentar brots dirritabilitat. Lany 1972, la teoria de la depressió emmascarada va suposar un avanç en el reconeixement de la depressió infantil. Lobservació dun estat dànim irritable o disfòric en nombrosos problemes propis de la infància i de ladolescència, com dificultats en laprenentatge escolar, hiperactivitat, conducta antisocial, ansietat de separació, anorèxia nerviosa, rebuig escolar, etc, van portar a hipotetitzar que la depressió era un trastorn latent que es manifestava de diferents formes.
 7. 7.  La depressió en el nostre país es situa al voltant del 2 al 3% de la població de nens de 9-10 anys, aquest percentatge augmenta amb ledat per situar-se al voltant de 8% en adolescents. I també aquestes dades poden ser superiors. No hi ha una única causa que expliqui aquest creixement però destaca el fet que hagi augmentat lestrès a la societat, que hagi crescut el consum de drogues en aquest col·lectiu i que hi hagi més problemes familiars. Un dels principals riscos daquesta situació és que els joves tenen temptatives de suïcidi, tot i que la taxa actual és d1,2 suïcidis per cada 100.000 habitants.
 8. 8. Depressió en les persones majors Quan les persones es fan majors les raons per arribar a estar deprimits semblen tan clares i són tan freqüents que se sol pensar que és normal que la gent gran se senti deprimida.
 9. 9. Símptomes Un sentiment de tristesa més de lo normal. Una pèrdua dinterès a la vida. Desig d’allunyar-se de tota la gent. Absència de confiança en sí mateix. Sentiments de culpa.
 10. 10. Medicaments Inhibidors selectius de la Recaptació de serotonina (ISRS). inhibidors de la monoaminoxidasa (IMAO). Generalment la dosi sha danar augmentant fins que la medicació és efectiva.
 11. 11. Cas de Depressió Home de 19 anys, solter. Viu a casa dels seus avis al costat del seu germà petit. La seva novia lha deixat. Arran daquesta ruptura, el client se sent deprimit, té problemes per agafar el son, irritabilitat, plor freqüent, tristesa, apatia, ansietat, pèrdua de la gana (amb disminució del pes), disminució dactivitats agradables.
 12. 12. Conclusió En aquesta treball hem aprés moltes coses o informacions que no sabíem sobre la depressió com per exemple els tipus de depressions i que hi ha diferències entre la depressió que hi ha en els nenes i en la que hi ha en els adolescents i en els adults. Hem tingut molta dificultat en triar la informació adequada perquè en Internet ens surt molta i molta informació i teníem que saber què és la que esta correcta.
 13. 13. Bibliografia http://www.psicodiagnosis.cat/areaclinica/trastorns- emocionals/la-depressio-infantil/index.php http://es.wikipedia.org/wiki/Depresi%C3%B3n http://www.cathsoft.com/carmegimenez/Articles/la%20de pressio.htm http://www.cbp-psicologos.com/depresion-tipos-de- depresion.htm http://www.ara.cat/societat/Augmenten-depressio- adolescents-creixement-societat_0_697730359.html El llibre de PSICOPATOLOGIA http://geosalud.com/depresion/depresion_mayores.htm http://www.psicomedica.cl/?sub=48
 14. 14. Vídeos educatius http://www.youtube.com/watch?v=miVLOSZiSGo http://www.youtube.com/watch?v=lpF6gHNpWuM

×