Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
TRANSTORN BIPOLAR
Bea García Sonia García Lorena Machuca
INDEX
 Que es ?
 Caracteristiques
 Subclasses de la bipolaritat
- Bipolaritat del tipus I
- Bipolaritat del tipus II
- ...
QUÈ ÉS?
 El trastorn bipolar, abans conegut com psicosi
maníaco-depressiva, és una malaltia psíquica.
 Aquest trastorn p...
CARACTERÍSTIQUES:
 El trastorn bipolar es caracteritza per fluctuacions més o
menys intenses de l'estat d'ànim de la pers...
SUBCLASSES DE LA BIPOLARITAT:
 -Bipolars del Tipus I
 -Bipolars del Tipus II
 -Bipolars del Tipus III
 -Ciclotímics
 ...
BIPOLARS DEL TIPUS I
 En general, les característiques d'aquest grup
són:
 - Una fase maníaca que sol requerir
hospitali...
BIPOLARS DEL TIPUS II
 - Depressions de la mateixa intensitat del tipus I però
amb fases d'eufòria molt més moderades que...
BIPOLARS DEL TIPUS III
 - Alguns especialistes situen en aquest grup als
afectats en els quals només apareix la fase
hipo...
UNIPOLARS
 Encara s'està debatent si existeix la mania
unipolar. Per tant, deixarem aquest apartat en
un interrogant. Per...
CICLOTÍMIA
 Un conjunt de depressions lleus alternades amb
hipomanies subtils seria la descripció de la
ciclotímia. Es di...
DISTÍMIA
 Com en el cas de la ciclotímia, en la distímia pot confondre's la
patologia amb el caràcter de la persona. La d...
TE DOS TIPUS DE FASES:
Fase euforica Fase depressiva
FASE EUFÒRICA
 S'inicia amb sensació de molta energia,
creativitat, facilitat de contacte social, pèrdua de
timidesa.
 C...
FASE DEPRESSIVA
 Trastorns de la son: insomni, malsons.
 Dificultat d'experimentar el plaer: gastronòmic,
sexual, vital....
CAUSES:
 Tot i que encara no es coneix la causa exacta del
trastorn bipolar, els investigadors pensen que es
deu a un des...
 http://www.youtube.com/watch?v=2KQsiIgpN7M&feature=
 http://www.youtube.com/watch?v=xqrQFmHuj6M&feature=
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Trastorn bipolar 1

509 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Trastorn bipolar 1

 1. 1. TRANSTORN BIPOLAR Bea García Sonia García Lorena Machuca
 2. 2. INDEX  Que es ?  Caracteristiques  Subclasses de la bipolaritat - Bipolaritat del tipus I - Bipolaritat del tipus II - Bipolaritat del tipus III - Ciclotímics - Unipolars - Distímics  Fases - Fase eufòrica - Fase depressiva  Causes
 3. 3. QUÈ ÉS?  El trastorn bipolar, abans conegut com psicosi maníaco-depressiva, és una malaltia psíquica.  Aquest trastorn pot afectar les persones en un grau variable. La forma més lleu o ciclotímia es considera com un caràcter en el qual l'individu passa fàcilment de l'alegria a la tristesa. En la forma més greu els cicles d'eufòria i depressió se succeeixen amb gran rapidesa i intensitat, cosa que incapacita l'individu per portar una vida considerada normal.  Aquesta malaltia afecta aproximadament un 2% de la població mundial.
 4. 4. CARACTERÍSTIQUES:  El trastorn bipolar es caracteritza per fluctuacions més o menys intenses de l'estat d'ànim de la persona afectada. Així, el malalt bipolar oscil·la entre els episodis d'eufòria i els de depressió. Tot indica que les causes d'aquest trastorn són indiscutiblement endògenes.  La persona afectada pel trastorn bipolar passa per un estat d'exaltació que pot durar setmanes o mesos. En aquest estat, experimenta una gran vitalitat, un excès de confiança, irritabilitat, hiperactivitat i loquocitat. En alguns casos, tot això s'acompanya d'idees delirants. Aquest conjunt de símptomes es coneix per fase eufòrica o episodi maníac.  Un cop s'ha superat aquesta fase, la persona entra en un estat absolutament invers on hi ha una gran apatia, absència d'interès en tot, ansietat, cansament, poca força de voluntat, tristesa, melangia, i una forta sensació de fracàs. Aquesta fase és l'anomenada fase depressiva.   
 5. 5. SUBCLASSES DE LA BIPOLARITAT:  -Bipolars del Tipus I  -Bipolars del Tipus II  -Bipolars del Tipus III  -Ciclotímics  -Unipolars  -Distímics
 6. 6. BIPOLARS DEL TIPUS I  En general, les característiques d'aquest grup són:  - Una fase maníaca que sol requerir hospitalització per la seva intensitat.  - Una relativa freqüència de patir deliris, tant en la fase aufòrica com en la fase depresiva (culpabilitat i catastrofisme)  - Predisposició a patir al·lucinacions.
 7. 7. BIPOLARS DEL TIPUS II  - Depressions de la mateixa intensitat del tipus I però amb fases d'eufòria molt més moderades que no precisen hospitalització.  - Hipersomnia (Excès de son).  - Hiperfagia (Excès de ganes de menjar).  - Tensions i inquietuts.  - Canvis d'estat d'ànim.  - Viratges (canvis forts) durant els estats depressius.
 8. 8. BIPOLARS DEL TIPUS III  - Alguns especialistes situen en aquest grup als afectats en els quals només apareix la fase hipomaníaca com a conseqüència de la medicació antidepressiva.  - Aquest grup es caracteritzaria per depressió recurrent sense hipomania i amb caràcter hipertímic.
 9. 9. UNIPOLARS  Encara s'està debatent si existeix la mania unipolar. Per tant, deixarem aquest apartat en un interrogant. Però cal dir que els afectats només patirien fases maníaques o fases depressives.
 10. 10. CICLOTÍMIA  Un conjunt de depressions lleus alternades amb hipomanies subtils seria la descripció de la ciclotímia. Es diagnostica el trastorn ciclotímic quan s'alternen fases d'hipomania amb lapsus de depressions lleus que no poden classificar-se com a episodis de depressió major. El pacient gaudeix de pocs moments d'eutímia. El 80 per cent de ciclotímics viu més de 12 episodis l'any. La inestabilitat d'aquestes persones és tan freqüent que s'arriba a confondre amb el seu propi caràcter.
 11. 11. DISTÍMIA  Com en el cas de la ciclotímia, en la distímia pot confondre's la patologia amb el caràcter de la persona. La distímia presenta els símptmes següents:  - Tristesa, ansietat.  - Pèrdua d'interès per allò que abans es gaudia.  - Plors excessius.  - Irritabilitat.  - Menor capacitat de concentració i de presa de decisions.  - Disminució de l'energia, cansament.  - Augment del sentiment de culpabilitat, desempar o desesperança.  - Alteració en els hàbits de la son.  - Alteracions de pes (degut a menjar massa o molt poc).  - Tendència a l'aïllament social.  - Símptomes físics que, malgrat tractament, no desapareixen (com ara mal de cap)
 12. 12. TE DOS TIPUS DE FASES: Fase euforica Fase depressiva
 13. 13. FASE EUFÒRICA  S'inicia amb sensació de molta energia, creativitat, facilitat de contacte social, pèrdua de timidesa.  Continua amb escassa necessitat de son, parlar agitadament, pensament accelerat, manca de concentració, manies de grandesa, conducta temerària.  En casos greus, al·lucinacions, idees de persecució i intents de suïcidi.
 14. 14. FASE DEPRESSIVA  Trastorns de la son: insomni, malsons.  Dificultat d'experimentar el plaer: gastronòmic, sexual, vital.  Disminució de l'autoestima: plors, sentiment de culpa, angúnia, irritabilitat i idees negatives en general.
 15. 15. CAUSES:  Tot i que encara no es coneix la causa exacta del trastorn bipolar, els investigadors pensen que es deu a un desequilibri de certes substàncies bioquímiques en el cervell. Els trastorns bipolars solen donar-se en algunes famílies, i més de dues terceres parts dels malalts tenen almenys un familiar proper amb aquesta malaltia o amb una depressió aguda  Es pot curar anant al psicoleg.
 16. 16.  http://www.youtube.com/watch?v=2KQsiIgpN7M&feature=  http://www.youtube.com/watch?v=xqrQFmHuj6M&feature=

×