Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Substitució pronominal
Substitució pronominal
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 8 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio

Els complements

  1. 1. Els complements. CATALÀ
  2. 2. COMPLEMENT DIRECTE  Per identificar aquest complement:  Preguntar “Qué?” al verb.  Davant del C.directe no pot anar cap preposició.  Passar l’oració a passiva.
  3. 3. COMPLEMENT INDIRECTE  Per identificar aquest complement:  Va encapçalat per les preposicions: a o per a.  Preguntar al verb “A qui?” o “Per a qui?”.  Rep l’acció del verb.  Éssers animats.
  4. 4. COMPLEMENT CIRCUMSTANCIAL  Per identificar aquest complement: o Hi ha de molt tipus, els més importants són: de lloc (preguntar “On?” al verb) de temps (preguntar “Quan?” al verb) de manera (preguntar “Com?” al verb) de quantitat (preguntar “Quant?” al verb)
  5. 5. COMPLEMENT AGENT  Per identificar aquest complement:  Es troba en una oració passiva.  Encapçalat per “per”.  És el subjecte en la oració activa.
  6. 6. COMPLEMENT ATRIBUTIU  Per identificar aquest complement o Està en verbs copulatius. o És un adjectiu que concorda en gènere i nombre amb el subjecte.
  7. 7. COMPLEMENT PREDICATIU  Per identificar aquest complement:  Es troba amb verbs predicatius.  Ha de ser un adjectiu.  Respon a “Com?”.  Concorda en gènere i nombre amb el subjecte o c.directe.
  8. 8. COMPLEMENT DE RÈGIM VERBAL  Per identificar aquest complement:  Encapçalat per “A” “En” i “De”.  És com una mena de c.directe però amb preposició.  Respon a “A què?” “En què?” i “De què?”.

×