Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Традиции и иновации в малката обществена библиотека

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
бургас
бургас
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 41 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (11)

Similares a Традиции и иновации в малката обществена библиотека (20)

Anuncio

Más de Glob@l Libraries - Bulgaria Program (20)

Más reciente (20)

Anuncio

Традиции и иновации в малката обществена библиотека

 1. 1. ТРАДИЦИИ И ИНОВАЦИИ В МАЛКАТА ОБЩЕСТВЕНА БИБЛИОТЕКА ОБЩИНА СТАМБОЛОВО
 2. 2. ЗА НАС... Община Стамболово е разположена на територията на област Хасково и е с площ от 277 кв. км. Намира се в североизточната част на Източните Родопи и отстои на 22 км. от Областния център. Тя е облагодетелстван от природата кът на нашата страна, земя с богата история и благоприятно географско разположение.
 3. 3. ЧАСТ ОТ КРАСИВИТЕ ПРИРОДНИ ПЕЙЗАЖИ ПЛОДОРОДНАТА ДОЛИНА НА РЕКА АРДА РЕКА АРДА
 4. 4. Язовир”Студен кладенец”
 5. 5. И още от прелестите на община Стамболово
 6. 6. Девствената природа в долината на река Арда дава възможност за съществуването на ценни и редки птици, влечуги и земноводни. БЕЛОГЛАВ ЛЕШОЯД ЧЕРЕН ЩЪРКЕЛ
 7. 7. На територията на общ. Стамболово са открити находища от защитения вид растение, включено в Червената книга на България с името “Тракийско сграбиче” или ”Тракийски клин”
 8. 8. Земите на община Стамболово са обитавани от дълбока древност и са изключително богати на археологически паметници-тракийски култови места, гробници и др.
 9. 9. Тракийски скални ниши и светилища са открити на редица места в общината.
 10. 10. Но какво би била земята без хората нашето най-голямо богатство!!!
 11. 11. На територията на община Стамболовo функционират десет читалища, коитo всеотдайно и неотменно служат на просветителско дело. Единна и неразделна част от тях са библиотеките. Започнали с няколко книги на малка прашна лавица, днес нашите библиотеки наброяват хиляди томове.
 12. 12. Приоритет в дейността ни през годините е работата с децата,възпитаването им в любов към книгата и четенето.
 13. 13. ДЕЦАТА ПОПАДАТ В ПРИКАЗНИЯ СВЯТ С ЛЮБИМИТЕ СИ ГЕРОИ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ДЕТСКАТА КНИГА
 14. 14. УЧЕНИЦИТЕ С ЖЕЛАНИЕ ПОСЕЩАВАТ БИБЛИОТЕКИТЕ …
 15. 15. БИБЛИОТЕКАТА Е МЯСТО И ЗА СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА
 16. 16. ДНЕС БИБЛИОТЕКИТЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО БЯХА … • Библиотеките при читалищата в с.Стамболово, с. Силен и с. Жълти бряг, бяха включени в проекта ,,Глоб@лни библиотеки – България”- етап 2010 г. • На 18 май 2011 г., с дарените по програмата компютри, се откриха Информационни центрове за лесен и равнопоставен достъп на населението до ресурсите на глобалната мрежа. • За всяка библиотека, този ден беше празник…
 17. 17. ОТКРИВАНЕ НА ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ,,ХРИСТО БОТЕВ-1926” с. СТАМБОЛОВО Гостите бяха посрещнати с питка и мед
 18. 18. ПЪРВОТО СЪПРИКОСНОВЕНИЕ С КОМПЮТЪРА В ДЕНЯ НА ОТКРИВАНЕТО
 19. 19. ОТКРИВАНЕТО НА ИНФОРМАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ,,РАЗВИТИЕ-1946” с.СИЛЕН
 20. 20. Празничен поздрав за гостите
 21. 21. ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР В БИБЛИОТЕКАТА ПРИ НЧ,,СЪЗНАНИЕ-1890” с.ЖЪЛТИ БРЯГ
 22. 22. Програма ,,ГЛОБ@ЛНИ БИБЛИОТЕКИ БЪЛГАРИЯ” донесе нов живот за малките библиотеки,за да се превърнат те във фактор за обществена промяна и средище на знанието.
 23. 23. Библиотеката - модерна в традицията си, е място за реални срещи и събития за хората
 24. 24. В Информационните центрове, бяха представени материалите на МЗ за психотропните вещества и за ограничаване на транспортния травматизъм и ПТП.
 25. 25. Обучителните модули по програма ,,Глобални библиотеки”, допринесоха за повишаване на квалификацията и професионалните умения на работещите в библиотеките.
 26. 26. ,,Информационни и комуникационни технологии” ,,Организация и управление на работата в обществената библиотека” ОБУЧЕНИЯ ПО:
 27. 27. Придобитите знания и умения библиотекарите прилагат всекидневно в работата си с потребителите.
 28. 28. Днес сме свидетели как съвременната, модерна библиотека, запазва традиционните си функции по развитие, съхранение и разпространение на материалното и духовно културно наследство. Етнографска сбирка с. Жълти бряг
 29. 29. Групата за изворен фолклор при НЧ,,Съзнание-1890” с.Жълти бряг, изпълнява автентични песни и танци от Източна Беломорска Тракия и село Жълти бряг.
 30. 30. С проекта ,,Изворните песни и танци на Тракия- наше богатство, гордост и грижа” Групата бе излъчена да представлява обл. Хасково в националната програма за нематериално културно наследство Живи човешки съкровища - България” 2012г.
 31. 31. Залите на библиотеката често се превръщат в картинна галерия Изложба от пейзажи на художника Иван Чаушев
 32. 32. ЧИТАЛИЩАТА И БИБЛИОТЕКИТЕ В ОБЩИНА СТАМБОЛОВО РАБОТЯТ ЗА СЪХРАНЕНИЕ, РАЗВИТИЕ И ОБОГАТЯВАНЕ НА КУЛТУРНИЯ ЖИВОТ И ЗАПАЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБИЧАИ И ТРАДИЦИИ. ПРАЗНИКА - “ТРИФОН ЗАРЕЗАН”
 33. 33. БАБА МАРТА ВРЪЗВА НА ДЕТСКИТЕ РЪЧИЧКИ МАРТЕНИЧКИ ЗА ЗДРАВЕ, СИЛА И КЪСМЕТ И СЛУША ПЕСНИЧКИ И СТИХЧЕТА ПОСВЕТЕНИ НА НЕЯ И ПРОЛЕТТА
 34. 34. ЛАЗАРУВАНЕ ЖЕЛАНИ ВЪВ ВСЕКИ ДОМ НА ЛАЗАРОВ ДЕН СЕЛАТА СЕ ОГЛАСЯТ ОТ ПЕСНИТЕ И СМЕХА НА ЛАЗАРКИТЕ
 35. 35. ТРАДИЦИЯ Е ВЕЧЕ ДА СЕ ПРАЗНУВА ДЕНЯ НА ЕТНИЧЕСКАТА ТОЛЕРАНТНОСТ
 36. 36. ВСИЧКИ СЪСТАВИ И ГРУПИ ОТ ОБЩИНА СТАМБОЛОВО ПРАЗНУВАТ НА ЕДНА СЦЕНА В ДЕНЯ НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО
 37. 37. НА СЦЕНАТА ИМА МЯСТО ЗА ИЗЯВА НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ
 38. 38. Ежедневно ние развиваме и обогатяваме дейността си така, че да устоим на предизвикателствата на времето, да отговорим на потребностите на хората от духовност и култура, да опазим и обогатим традициите на народа ни и да осигурим достъп до знания и информация на гражданите.
 39. 39. В динамичния 21 век, ние малките читалищни библиотеки от община Стамболово, стоим здраво на основите на традицията и уверено планираме бъдещото си развитие, защото сме част от единно, голямо и силно семейство – семейството на “ГЛОБ@ЛНИ БИБЛИОТЕКИ БЪЛГАРИЯ”
 40. 40. ПРЕЗЕНТАЦИЯТА ИЗГОТВИХА: ДИМИТРИНА ВЪЧЕВА МАРИЯ НАКОВА ВИОЛЕТА ДЕЛЧЕВА
 41. 41. Когато най-хубавите празници потропат на вашата врата да ги посрещнете с вяра и красива усмивка, а тяхната отплата ще е здраве, щастие и много късмет през цялата година! Скъпи колеги, пожелаваме Ви ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!!!

×