Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Els materials plàstics Elena Costa Ana Escandell
Què és un plàstic? Els plàstics són materials orgànics creats per molècules anomenats polímers. Els plàstics són sòlids,si...
Origen i propietats dels plàstics <ul>La paraula plàstic prové del grega “plastikos”. Les seves característiques principal...
Tenen baixa densitat.
Són impermeables.
Aïllen l'electricitat.
Aïllen el calor, tot i que no són resistents a ell.
Alguns es reciclen millor que altres que no son biodegradables ni fàcils de reciclar.
Són fàcils de treballar.
En alguns plàstics la seva combustió pot ser molt contaminant. </li></ul>
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

C:\fakepath\elenaana 1[1]

293 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

C:\fakepath\elenaana 1[1]

 1. 1. Els materials plàstics Elena Costa Ana Escandell
 2. 2. Què és un plàstic? Els plàstics són materials orgànics creats per molècules anomenats polímers. Els plàstics són sòlids,sintètics o semisintètics i són molt utilitzat en la indústria. Els plàstics tenen la capacitat de modelatge en una certa temperatura, i això ens permet poder donar-li la forma que nosaltres volguem.
 3. 3. Origen i propietats dels plàstics <ul>La paraula plàstic prové del grega “plastikos”. Les seves característiques principals són: <li>Són barats.
 4. 4. Tenen baixa densitat.
 5. 5. Són impermeables.
 6. 6. Aïllen l'electricitat.
 7. 7. Aïllen el calor, tot i que no són resistents a ell.
 8. 8. Alguns es reciclen millor que altres que no son biodegradables ni fàcils de reciclar.
 9. 9. Són fàcils de treballar.
 10. 10. En alguns plàstics la seva combustió pot ser molt contaminant. </li></ul>
 11. 11. Tipus de plàstic : Classificació <ul><li>Termoplàstics : Un termoplàstic és un plàstic el qual, a temperatura ambient és plàstic o deformable, es fon a un líquid quan és escalfat i s'endureix en un estat vitri quan és prou refredat.
 12. 12. Termostables : són materials que una vegada que han patit el procés d'escalfament - fusió i formació - solidificació, es converteixen en materials rígids que no tornen a fondres.
 13. 13. Elastòmers : Els elastòmers es caracteritzen per la seva elevada elasticitat recuperant la seva forma primitiva una vegada que es retira la força que els deformada. </li></ul>
 14. 14. Processos de fabricació <ul>Extrussió o moldeig per aire a pressió. <li>L'extrussió és un procés industrial per el qual el polímer fos passa per una filera,es empès a una càmera amb temperatures controlades. </li></ul>
 15. 15. Processos de fabricació <ul>Moldeig per injecció. <li>És un procés semi-continu en el que el polímer es modelat en estat fos,tancat a pressió.
 16. 16. Un exemple de fabricació amb aquesta tècnica són les joguines LEGO,PlayMobil. </li></ul>
 17. 17. Processos de fabricació <ul>Moldeig per termoconformat. <li>El termoconformat és un procés de fabricació de làmines o pel·lícules termoplàstiques .
 18. 18. La làmina o pel·lícula s'escalfa en un forn fins a la seva temperatura de treball, després s'estira sobre un motlle i es refreda per al moldeig. </li></ul>
 19. 19. Processos de fabricació <ul>Calandratge <li>Consisteix en passar un polímer convertit en una massa tova entre una sèrie de corrons escalfats
 20. 20. L'últim parell do corrons s'ajusten per donar el gruix desitjat. </li></ul>
 21. 21. Processos de fabricació <ul>Prensat <li>És el sistema més senzill de fabricació està format bàsicament per un motlle i un contramotlle que encaixen perfectament.
 22. 22. Després necessita un temps de refredament per fer el desemmotllament . </li></ul>
 23. 23. Procés de reciclatge. · Els envasos se separen, es premsen i es redueixen a boles que es transporten a la central de reciclatge. · Els plàstics, un cop separats, avancen per cintes transportadores, on es redueixen a trossos més petits. · Els fragments de plàstic es renten per eliminar-ne la brutícia i restes d'etiquetes. · Els fragments s'eixuguen amb assecadores industrials. · Els fragments de plàstic eixuts són llençats amb molta pressió, a través de tubs, cap a uns grans sacs. · El plàstic net i triat ja es pot vendre a fabricants, que el transformaran en productes nous .

×