Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Jugant amb la llum i el color

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 8 Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (16)

Anuncio

Más de La Mandarina de Newton (20)

Más reciente (20)

Anuncio

Jugant amb la llum i el color

  1. 1. BONA TARDA! Jugant amb la llum i el color Irene Lapuente La Mandarina de Newton BONA TARDA!
  2. 2. LA LLUM QUE VEIEM QUÈ NECESSITEM PER VEURE? … objectes, ulls, cervell i LLUM! QUÈ ÉS LA LLUM? La llum és energia que podem veure amb els nostres ulls. Viatja en línia recta i a gran velocitat.
  3. 3. LA LLUM I LES SUPERFÍCIES LA LLUM REBOTA. LA REFLEXIÓ DE LA LLUM Quan la llum arriba a una nova superfície, hi ha una part que rebota. Si la superficie està molt polida, com ara un mirall, aquesta rebota tant be que ens torna la imatge reflexada. Aquest fenomen es coneix com reflexió de la llum especular. Si la superfie no està tan polida tindrem reflexió de la llum difosa.
  4. 4. LA LLUM I LES SUPERFÍCIES LA LLUM TRASPASSA. LA REFRACCIÓ DE LA LLUM Quan la llum arriba a una nova superfície, hi ha una part que traspassa. Quan la llum arriba a la superfície de separació entre els dos medis per on ha de viatjar i traspassa al segon medi ho fa canviant-ne la direcció i la velocitat depropagació. Això és degut a que cadascun implica una dificultat al pas de la llum.
  5. 5. LA LLUM I LES SUPERFÍCIES CURIOSIATS DE LA REFLEXIÓ I LA REFRACCIÓ DE LA LLUM L’ÀNGLE LÍMIT: UN CAS EXTREM DE LA REFLEXIÓ A partir d’aquest angle, tenim reflexió total. Tota la llum es reflexa i no hi ha refracció. Gràcies a aquesta particularitat física, funciona la fibra òptica. Com que tota la llum que arriba es va reflexant múltiples vegades dins dels tubs, però no hi ha cap part que es refracti, no hi ha pèrdues energètiques. ELS MIRATGES: UN CAS MÀGIC DE LA REFRACCIÓ Els miratges són imatges múltiples formades per la refracció atmosfèrica. Aquesta refracció es produeix pels canvis de densitat de l’aire degut a les difereències de temperatura.
  6. 6. ELS COLORS DE LA LLUM DEL BLANC A L’ARC DE SANT MART DE L’ARC DE SANT MARTÍ AL BLAN DEL BLANC A L’ARC DE SANT MARTÍ La llum blanca està composada dels 7 colors de l’arc de Sant Martí. Si els volem veure només cal que juguem amb un primsa o un CD. Les gotes d’aigua de la pluja fan el mateix efecte que un prisma. DE L’ARC DE SANT MARTÍ AL BLANC Si fem que els nostres ulls vegin els set colors de l’arc de Sant Martí a gran velocitat, el nostre cervell els anirà sumant i ens dirà que està veient el color blanc. El disc de Newton ens mostra aquest fenomen de forma molt clara.
  7. 7. LA LUMINISCÈNCIA LA LUMINISCÈNCIA La luminiscència és un procés d’emissió de llum degut a que un cos absorbeix energia procedent d’una radiació que contribueix a que els electrons pugin de nivell. Posteriorment quan els electrons tornen al seu estat inicial, aquesta energia torna a ser emesa. Depenent de l'energia que origina aquesta emisió de llum podem distingir diverses classes de luminescència: fotoluminescència, fluorescència, fosforescència, termoluminescència, quimioluminescència , triboluminescència , electroluminescència i radioluminescència, … • Fluorescència: Es restringeix a la luminescència causada per raigs ultraviolats. • Fosforescència: És una luminescència que perdura un cop tallada l'excitació.
  8. 8. GRÀCIES! GRÀCIES! espai@lamandarinadenewton.com IRENE LAPUENTE LA MANDARINA DE NEWTON S.L.

×