Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

οδηγός Marketing στο facebook

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
2012
Promotedby:
FosterSolution
3/2/2012
Οδηγός marketing στο Facebook
2 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution
Περιεχόμενα
Κεφάλαιο 1ο
: Εισαγωγήστο Facebook 3
Εισαγωγή 3
Τι είναιτο Fac...
3 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution
Κεφάλαιο 1ο: Εισαγωγή στο
Facebook
Εισαγωγή:
Ότανολοκληρώσετετοδιάβασμααυτ...
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Internet marketing
Internet marketing
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 21 Anuncio

οδηγός Marketing στο facebook

Descargar para leer sin conexión

Οι καλύτερες πρακτικές για να επιτύχετε στην δημιουργία καμπάνιας στο Facebook και την δική σας εταιρική ταυτότητα στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Οι καλύτερες πρακτικές για να επιτύχετε στην δημιουργία καμπάνιας στο Facebook και την δική σας εταιρική ταυτότητα στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (20)

Similares a οδηγός Marketing στο facebook (20)

Anuncio
Anuncio

οδηγός Marketing στο facebook

 1. 1. 2012 Promotedby: FosterSolution 3/2/2012 Οδηγός marketing στο Facebook
 2. 2. 2 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1ο : Εισαγωγήστο Facebook 3 Εισαγωγή 3 Τι είναιτο Facebook 4 Γιατίπρέπει να ενδιαφερθείς 5 Το λεξικότου Facebook 5 Τι μπορείτενα επιτύχετεγια την εταιρεία σας 6 Κεφάλαιο 2ο : ΦτιάχνονταςτοΠροφίλ 8 Προσωπικέςκαι ΕπαγγελματικέςΣελίδες 8 Προεπισκόπησηστησελίδα του Facebook 9 Βήμα 1ο : Εγγραφή 10 Βήμα 2ο : Προφίλ 10 Βήμα 3ο : Δίκτυα 12 Βήμα 4ο : Συνδεθείτεμεφίλους 12 Βήμα 5ο : Μοιραστείτε 13 Βήμα 6ο : ΧρησιμοποιείστεΕφαρμογές 13 Ρυθμίσεις 13 Κεφάλαιο 3ο : Χρησιμοποιώνταςτο Facebookγια την εταιρείασας 16 Πώς να φτιάξετεμια εταιρικήσελίδα 16 Πώς να προωθήσετετησελίδα σας 17 Facebook Groups καιΕταιρικέςΣελίδες 18 Κατανοώνταςτοναλγόριθμοτου Facebook 19 Καλύτερεςπρακτικέςγια marketingστοFacebook 20 Πώς να μετρήσετετα αποτελέσματα σας 21
 3. 3. 3 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Κεφάλαιο 1ο: Εισαγωγή στο Facebook Εισαγωγή: Ότανολοκληρώσετετοδιάβασμααυτούτουοδηγού,θα έχετεμια πολύ καλήάποψηγια το πώς μπορείτενα χρησιμοποιήσετετο Facebook για την εταιρεία σας. Ηεπιτυχία -είτεείναι περισσότερεςπωλήσειςμέσωπροώθηση των προϊόντων/υπηρεσιών σας,είτενα διαδώσετε περισσότεροτηνεταιρεία σας,είτενα δημιουργήσετεμια μεγάληβάση ανθρώπωνστο Facebook που θα προτείνουν την εταιρεία σαςσεφίλουςτους- δεν θα έρθει άμεσα.Κανένα εργαλείοήυπηρεσία δεν μπορείνα εξασφαλίσειάμεσα μεγάλα αποτελέσματα για εσάς. ΤοFacebookκαι τα κοινωνικάδίκτυα μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετεέναμεγάλο μέρος ανθρώπωνδωρεάν,χρειάζεταιόμωςνα έχετετη σωστήπροσέγγιση και το σωστότρόπογια να προωθήσετεταπροϊόντασας χωρίςνα δυσαρεστήσετετους fan σας.Πρέπει να έχετε πάντα στομυαλό σαςότι οι χρήστεςτου Facebook χρησιμοποιούν τοκοινωνικόδίκτυογια να επικοινωνήσουν με φίλουςκαι για διασκέδαση,έτσι κάθεείδουςμάρκετινγκ για την εταιρείασας πρέπεινα γίνει με σωστό τρόπογια να αποδώσεικαλύτερα. Όπως θα διαβάσετεκαιπαρακάτω,τοπιο σημαντικόείναινα προσπαθήσετενα χτίσετεμια σχέση αλληλεπίδρασηςμετουςχρήστες του Facebook κι όχι να προσπαθείτεμονομερώςνα τους προωθήσετετα προϊόντα/υπηρεσίεςσας.Επίσης, πολύ επαγγελματίεςκάνουντο λάθος να χρησιμοποιούνπροσωπικάπροφίλ για την εταιρείατους κι όχι Επαγγελματικές Σελίδες, μια πρακτικήλανθασμένη. Τα προσωπικά προφίλέχουν όριοφίλων 5.000 σε αντίθεσημετης σελίδεςπου μπορούν να έχουν απεριόριστους fan,δεν εμφανίζονταιστις αναζητήσειςτουFacebook καιτηςGoogle oι πληροφορίεςτηςεταιρίαςόταν δημιουργείτε προσωπικόπροφίλκαι όχι Σελίδα.Τοπιο σημαντικόείναιότιδεν χρειάζεταινα παραπλανήσετετουςχρήστεςμεπροσωπικόπροφίλγια να τουςπροωθήσετεπροϊόντα ότανμπορείτεμεμια ΕταιρικήΣελίδα να παρουσιάσετεπολύκαλύτερα καιαποτελεσματικά τηνεταιρεία σας.Παρακάτωθα δείτεμερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά των Σελίδων αλλά καιγιατίοι fan πρέπεινα έρχονταισεεπαφήμετο περιεχόμενοπου αναρτάτεστις δημοσιεύσειςκαιστις εφαρμογέςσας. Τέλος,να θυμάστεότιτο Facebook αλλάζεισυνεχώς,όπωςκαι πρόσφατα έγιναν σημαντικέςαλλαγές,προσθέτονταινέα χαρακτηριστικάκαιοιχρήστεςσυνεχώς αυξάνονται (περίπου3.600.000 χρήστεςστηνΕλλάδα). Δραστηριοποιηθείτεγρήγορακαιμην φοβηθείτε να δοκιμάσετεκαι πράγματαπου δεναναφέρονταισε αυτόν τον οδηγό. Εάνγνωρίζετεήδητα βασικά τότεμπορείτενα παραλείψετετα πρώτα κεφάλαια.
 4. 4. 4 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Τι είναι το Facebook: Αλλά τι σχέση έχει αυτό με εσάς και την δική σας επιχείρηση; Τα κοινωνικά δίκτυα και το inbound marketing είναι δύο από τα όλο και πιο σημαντικά ατού για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να γίνουν γνωστές και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες στο διαδίκτυο. Σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο βρίσκετε πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες - παρακολουθείτε τηλεοπτικές διαφημίσεις; Ή απλά συμβουλεύεστε κάποια μηχανή αναζήτησης ή κάποιον φίλο; Οι άνθρωποι έχουν "βελτιωθεί" στο να αγνοούν τα τις διαφημίσεις. Επισκέπτονται τη Google και κοινωνικά δίκτυα για να βρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Το ερώτημα προς εσάς είναι, θα είστε εκεί για να το απαντήσετε; Το Facebook δεν είναι ένα κακό μέσο ή χάσιμο χρόνου ή μία κοινότητα μόνο για τις νεότερες γενιές , ούτε άσχετο προς τις εταιρείες με B2B αντικείμενο. Αντιθέτως το Facebook είναι ένα εργαλείο που συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους. Και όπως με κάθε εργαλείο, οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το Facebook έτσι ώστε να επεκτείνουν την παρουσία τους στο internet και να μεγαλώσουν το πελατολόγιο τους. Μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό τι μπορείτε και τι πρέπει ακριβώς να κάνετε. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να πείσετε τους γύρω σας ώστε να χρησιμοποιήσετε το Facebook ή κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο σαν μάρκετινγκ και promotion. Αλλά με τη σωστή γνώση και τα κατάλληλα εργαλεία μέτρησης μπορείτε να δείτε ότι είναι κερδοφόρο. Στις μέρες μας θα πρέπει ήδη να έχετε ακούσει τους όρους social media (κοινωνικά δίκτυα) και inbound marketing. Ίσως να έχετε πειραματιστεί με το Twitter, να έχετε ελέγξει το προφίλ των παιδιών σας στο Facebook και να μπορείτε ακόμη να έχετε διαπιστώσει την αξία του όταν συντονίζεστε για να κανονίσετε την έξοδο του Σαββάτου.
 5. 5. 5 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Τι είναι το Facebook Το Facebook είναι ένας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ενώνει τους ανθρώπους - φίλους, οικογένεια, συνεργάτες, ή απλά ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Το Facebook ξεκίνησε το 2004 ως μια κλειστεί κοινότητα φοιτητών κολεγίου ( έχοντας ως απαίτηση οι χρήστες να εγγράφονται δηλώνοντας μια έγκυρη πανεπιστημιακή ηλεκτρονική διεύθυνση) αλλά έκτοτε έχει επεκταθεί πέρα από αυτό, σε σχολεία, σωματεία , και σε κάθε χρήστη ανά τον κόσμο. Το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται και να ανταλλάσουν πληροφορίες ποικιλοτρόπως. Γιατί πρέπει να ενδιαφερθείς Στις μέρες μας το Facebook έχει πάνω από 850 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και αυτός ο αριθμός συνεχίζει σταθερά να αυξάνεται. Σύμφωνα με το Compete.com είναι προς το παρόν η δεύτερη δημοφιλέστερη ιστοσελίδα στον κόσμο (ακολουθώντας την Google) όσον αφορά τους μοναδικούς επισκέπτες και σύμφωνα με το ComScore , ο πιο δημοφιλής ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης. Αν και το Facebook ξεκίνησε ως μια κοινότητα φοιτητών έχει επεκταθεί σε κάτι παραπάνω από αυτό, και θα σαν είναι δύσκολο να βρείτε δημογραφικά στοιχεία που να μην αναπαρίστανται ανάμεσα στους 850 εκατομμύρια χρήστες του Facebook. Το λεξικό του Facebook Σύντομο Γλωσσάρι: Application (εφαρμογή): Πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενα και να συνομιλούν με άλλους χρήστες. EdgeRank: Ένας αλγόριθμος που χρησιμοποιείται από το Facebook για να καθορίζει το είδος του περιεχομένου που εμφανίζεται στις Ενημερώσεις του χρήστη. Πιστεύετε πως οι πελάτες σας δεν βρίσκονται στο Facebook; Σύμφωνα με το InsideFacebook.com περίπου τα δύο τρίτα των χρηστών του Facebook δεν ανήκουν στην κατηγορία των φοιτητών κολεγίου και χρήστες ηλικίας 26 - 64 συγκροτούν παραπάνωαπό το μισό της βάσης των χρηστών.
 6. 6. 6 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Fan: Χρήστες του Facebook οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν "Like" (¨Μου αρέσει¨) και να γίνονται "φίλοι" της συγκεκριμένης σελίδας. Λίστες Φίλων : Οργανωμένες ομάδες φίλων. Group: Μια ομάδα χρηστών του Facebook με ένα κοινό ενδιαφέρον, ο οποιοσδήποτε χρήστης του Facebook μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια ομάδα ή να γίνει μέλος αυτής. Like(s): 1) Μέσα στα όρια του Facebook το να κάνεις "like" (¨μου αρέσει¨) σε μια επαγγελματική σελίδα σημαίνει πως γίνεσαι fan της σελίδας αυτής. 2) επίσης σημαίνει το να αρέσουν σχόλια χρηστών τα οποία έχουν αναρτηθεί στους "τοίχους" τους ή στις Ενημερώσεις. 3) ο αριθμός των χρηστών στους οποίους άρεσε η σελίδα σου Network: Είναι ένας σύνδεσμος-μια ένωση χρηστών του Facebook βασιζόμενη σε σχολείο ή εργασιακό χώρο. News Feed (ενημερώσεις): Το σύνολο των σχολίων στο τοίχο ενός φίλου που έχουν αναρτηθεί στην κεντρική σελίδα του Facebook ενός χρήστη. Page (Επαγγελματική Σελίδα): Επίσημη παρουσία για δημόσια πρόσωπα, καλλιτέχνες, συγκροτήματα, επιχειρήσεις, μέρη, διασκέδαση, μάρκες ή προϊόντα. Χρησιμοποιείτε για να ανταλλάσουν πληροφορίες και να συζητούν με fan στο Facebook. Profile (προφίλ): Προσωπικές σελίδες έτσι ώστε να μοιράζονται οι χρήστες πληροφορίες, να συνδιαλέγονται με φίλους και εταιρικές σελίδες στο Facebook. Wall (τοίχος): ο πυρήνας του προφίλ ή της σελίδας η οποία παράγει νέο περιεχόμενο, περιλαμβανομένου αναρτημένων πληροφοριών (π.χ status updates) και πρόσφατες ενέργειες (π.χ fan μιας νέας σελίδας). Τι μπορείτε να επιτύχετε για την εταιρεία σας Υπάρχει αρκετοί λόγοι για να συμμετάσχουν οι εταιρείες και να διατηρήσουν την δική τους σελίδα στο Facebook. Μερικοί απ΄αυτούς είναι:  Προσελκύστε ανθρώπους που ψάχνουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.  Επικοινωνήστε και αλληλεπιδράστε με ήδη υπάρχοντες πελάτες και με μελλοντικούς.  Δημιουργείστε μία κοινότητα γύρω από την επιχείρησή σας.  Προωθείστε οποιοδήποτε περιεχόμενο δημιουργείτε, περιλαμβανομένων εκδηλώσεων, άρθρων σε blogs, ή άλλα πράγματα που ενδιαφέρουν την επιχείρηση σας.
 7. 7. 7 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution  Να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες και συνεργασίες Στις παρακάτω παραγράφους θα βρείτε τις απαντήσεις για να πετύχετε αυτούς τους στόχους.
 8. 8. 8 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Κεφάλαιο 2ο: Φτιάχνοντας το προφίλ Προσωπικές και Επαγγελματικές Σελίδες Στο Facebook , τα προφίλ προορίζονται για τον ιδιώτη και οι σελίδες προορίζονται για τις επιχειρήσεις. Για να έχετε όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα του Facebook θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προσωπικό προφίλ. Εάν ανησυχείτε για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ή για την διαχείριση των επαγγελματικών και προσωπικών επαφών, είναι κάτι το οποίο θα το καλύψουμε σε επόμενο κεφάλαιο. Μην δημιουργήσετε προσωπικό προφίλ για την επιχείρησή σας. Τα προφίλ προορίζονται για τους χρήστες, οι σελίδες προορίζονται για τις επιχειρήσεις. Το Facebook έχει δημιουργήσει μία σημαντικές λειτουργίες ειδικά για τις επιχειρήσεις η οποία είναι διαθέσιμη μόνο για Σελίδες. Θα αναφερθούμε στις Σελίδες σε επόμενο κεφάλαιο. Υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές διαφορές μεταξύ Επαγγελματικών Σελίδων και Προσωπικών Προφίλ:  Οι Σελίδες σας επιτρέπουν να ορίζετε πολλούς διαχειριστές έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε περισσότερα από ένα άτομα να βοηθούν στην διαχείριση του λογαριασμού. Επιπλέον, εάν κάποιος από τους διαχειριστές σας παύει να είναι μέλος της εταιρείας, μπορείτε ακόμη να έχετε τον έλεγχο της Σελίδας.  Οι Σελίδες είναι, εξ ορισμού, δημόσιες και έχουν αρχίσει να κατηγοριοποιούνται στο Facebook αλλά και να είναι εμφανείς στη Google.  Οι Σελίδες χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες (τοπικές επιχειρήσεις, μάρκες, μουσικούς) οι οποίες σας βοηθούν να εμφανίζεστε σε αποτελέσματα περισσότερο σχετικά με την δική σας εταιρία στις αναζητήσεις.  Τα προσωπικά προφίλ έχουν φίλους, τα οποία απαιτούν επιβεβαίωση, αντιθέτως ο καθένας μπορεί να γίνει μέλος της δικής σας Σελίδας χωρίς να χρειάζεται έγκριση του διαχειριστή. Τι Δεν πρέπει να κάνετε: Μην δημιουργήσετε προσωπικό προφίλ για την επιχείρησή σας. Τα προφίλ προορίζονται για τους χρήστες, οι σελίδες προορίζονται για τις επιχειρήσεις.
 9. 9. 9 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Εάν ανησυχείτε για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε της έκθεση των προσωπικών σας στοιχείων. Σε επόμενο κεφάλαιο θα συζητηθεί το πως να φτιάξετε τις ρυθμίσεις για να έχετε τον έλεγχο του ποιός βλέπει το προφίλ σας και ποιά ακριβώς μέρη αυτού έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια το Facebook και στις προσωπικές και στις επαγγελματικές επαφές. Προεπισκόπηση στη σελίδα του Facebook Εικονίδια: Νέα αιτήματα φιλίας, μηνύματα, ειδοποιήσεις κλπ. Επιλογές: Σας επιτρέπει να δείτε νέες ενημερώσεις των φίλων σας ή να καθορίσει το Facebook. *Edgerank Groups: Τα οποία είστε μέλος. Ενημερώσεις: Οι πιο νέες ενημερώσεις των φίλων σας. Facebook Chat: Επικοινωνήστεκαι κάντε chat με τους φίλους σας. Δευτερεύοντα Χαρακτηριστικά: Δείτε τις φωτογραφίες των φίλων σας, προσθέστε νέες εφαρμογές κ.α. Εκδηλώσεις:Δημιουργήστε μια εκδήλωση, δείτε ειδοποιήσεις για γενέθλια και προσκλήσεις εκδηλώσεων.
 10. 10. 10 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Βήμα 1ο: Εγγραφή Επισκεφθείτε το www.facebook.com και κάντε αίτηση για έναν δωρεάν λογαριασμό συμπληρώνοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες. Βήμα 2ο: Προφίλ Κάντε κλικ στο "Profile" στο πάνω μέρος, δεξιά στη μπάρα πλοήγησης. Έπειτα κάντε κλικ στο "Επεξεργασία Προφίλ" μια σύνδεση η οποία μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο από τα δύο αυτά σημεία.
 11. 11. 11 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Τώρα προσθέστε βασικές, προσωπικές, πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία ,την εργασία/εκπαίδευση κ.α. Όλες οι πληροφορίες είναι προαιρετικές, αλλά δείτε το σαν μία ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους οι οποίοι έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και διασυνδέσεις από το σχολείο ή τη δουλειά.  Βασικές πληροφορίες :Υποδείξτε τον τόπο κατοικίας σας - καταγωγής,φύλο, ημερομηνία γέννησης,σεξουαλική προτίμηση,γλώσσες, και μία μικρή περιγραφή στο " About me" (σχετικά με εμένα) μέρος.  Profile Picture (Εικόνα Προφίλ): Ανεβάστε μια φωτογραφία που σας αρέσει να παρουσιάζεται στο προφίλ σας και δίπλα σε αυτή σχόλια ή πρόσφατες ενημερώσεις πού κάνετε.  Φίλοι και οικογένεια:Υποδείξτε ποιά είναι η συναισθηματική σας κατάσταση ,τα μέλη της οικογένειας και δημιουργήστε λίστες (κάτι το οποίο θα καλύψουμε αργότερα).  Εκπαίδευση και εργασία: Δημιουργήστε μια λίστα με την πρόσφατη και παρελθούσα εργασιακή σας κατάσταση καθώς και ιδρύματα μέσης και ανώτατης εκπαίδευσης στα οποία φοιτήσατε.  Φιλοσοφία: Συμπεριλάβετε θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, ανθρώπους που θαυμάζετε και τα αγαπημένα σας αποφθέγματα.  Τέχνες και διασκέδαση: Υποδείξτε την αγαπημένη σας μουσική,βιβλία,ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και παιχνίδια.  Αθλήματα : Προσθέστε αθλήματα με τα οποία ασχολείστε καθώς και αγαπημένες αθλητικές ομάδες και αγαπημένους αθλητές.  Δραστηριότητες και ενδιαφέροντα :Συμπεριλάβετε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και μιλήστε για τα ενδιαφέροντα σας.  Contact information (πληροφορίες επικοινωνίας):Κοινοποιήστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email address),τα ονόματα που θα φαίνονται στην οθόνη,αριθμό τηλεφώνου, τοποθεσία, και website(s).
 12. 12. 12 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Βήμα 3ο: Δίκτυα Κάντε κλικ στο "Account"(λογαριασμό) ψηλά δεξιά στο μενού και έπειτα "Ρυθμίσεις Λογαριασμού". Όταν εμφανιστεί η οθόνη, επιλέξτε "Networks"(δίκτυα). Τώρα, βρείτε κάποια σχετικά δίκτυα που θα θέλατε να γίνετε μέλος. Τα δίκτυα παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στο να σας βοηθούν να συνδέεστε με τους ανθρώπους. Μπορείτε να γίνετε μέλος σε δίκτυα σχολικά, εταιρικά/επιχειρησιακά (θα πρέπει να έχετε μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση για το καθένα). Το να γίνεστε μέλος κάποιου δικτύου βοηθάει τους ανθρώπους να σας βρίσκουν και επίσης θα σας βοηθήσει να καταταχθείτε υψηλότερα στις θέσεις των αναζητήσεων στο Facebook όταν αυτός που σας ψάχνει σε κάποιο κοινό δίκτυο. Βήμα 4ο: Συνδεθείτε με φίλους Ο στόχος του Facebook είναι να βοηθήσει να συνδεθείτε με τους φίλους σας, με την οικογένειά σας , με συναδέλφους και με άλλου είδους συνδέσεις. Υπάρχουν μερικά εργαλεία διαθέσιμα που σας βοηθούν να ξεκινήσετε συνδέσεις με ανθρώπους που ήδη ξέρετε. Κάντε κλικ στο "Φίλοι" στο αριστερό μέρος του μενού και έπειτα κάντε κλικ στο "Βρείτε Φίλους".
 13. 13. 13 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Μπορείτε να εισάγετε μία λίστα επαφών, το Facebook να ψάχνει στον κατάλογο των ηλεκτρονικών σας διευθύνσεων , ή ακόμη και να ελέγχει τις προτεινόμενες επιλογές για φίλους στο Facebook στην επιλογή "Άτομα που ίσως γνωρίζετε". Από την στιγμή που θα βρείτε κάποιο άτομο το οποίο γνωρίζετε, κάντε κλικ στο "Προσθήκη Φίλου". Οι φίλοι χρειάζεται να γίνονται αποδεκτοί από κοινού, έτσι όταν θελήσετε να κάνετε κάποιον φίλο σας θα του αποσταλεί ένα μήνυμα το οποίο θα επιβεβαιώνει πως εσείς οι δυο είστε πράγματι φίλοι. Από την στιγμή που δέχεστε την επιβεβαίωση θα αρχίσετε να βλέπετε τις ενημερώσεις τους στο News Feeds σας και θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες μέσα από το προφίλ τους , σύμφωνα πάντα με την πολιτική ιδιωτικής χρήσης του κάθε ατόμου. Βήμα 5ο: Μοιραστείτε Το Facebook είναι εξαιρετικό για την ανταλλαγή όλων των ειδών πληροφοριών με το δίκτυό σας, συμπεριλαμβανομένων κείμενα, φωτογραφιών, συνδέσμων(links), video και ερωτήσεων. Από την κεντρική σας σελίδα (homepage,η σελίδα που σας εμφανίζεται όταν μπαίνετε αρχικά στο Facebook) ή από το τη σελίδα του προφίλ σας, θα δείτε ένα κουτί στο οποίο μπορείτε να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας. Οποιοδήποτε περιεχόμενο μοιράζεστε θα αναρτηθεί στον "τοίχο" του προφίλ σας και μπορεί ακόμη να μοιραστεί στα News Feeds των φίλων σας. Βήμα 6ο: Χρησιμοποιείστε Εφαρμογές Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές στο Facebook που σας δίνουν μια επιπλέον βοήθεια στο να μοιράζεστε περιεχόμενα και να συνδιαλέγεστε με άλλους. Για να περιπλανηθείτε στις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιείτε αλλά και σε αναζήτηση νέων επισκεφθείτε το http://www.facebook.com/applications έτσι ώστε να ψάξετε για διαθέσιμες εφαρμογές. Δημοφιλείς εφαρμογές περιλαμβάνουν Φωτογραφίες, Εκδηλώσεις, Ταινίες και Σκοποί. Ρυθμίσεις Στόχος των κοινωνικών μέσων είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων είτε πρόκειται για προσωπικές είτε για επαγγελματικές συνδέσεις. Σε πολλές περιπτώσεις θα δείτε πως κάποιες συνδέσεις θα σας είναι δύσκολο να τις διαχωρίσετε ανάμεσα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
 14. 14. 14 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Εάν ανησυχείτε για τα επίπεδα έκθεσης του προφίλ σας σε αυτού του είδους τις διαφορετικές συνδέσεις - ίσως να μην θέλετε οι συνδέσεις της επιχείρησης να βλέπουν τις προσωπικές σας φωτογραφίες - ευτυχώς το Facebook σας επιτρέπει να διαμορφώνετε σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες τις λειτουργίες της ιδιωτικής ασφάλειας έτσι ώστε να ελέγχετε ποιός παρακολουθεί το προφίλ σας και ποιά ακριβώς μέρη αυτού. Το Facebook επίσης σας προτείνει τις λειτουργίες που πρέπει να χρησιμοποιείτε βασιζόμενο στο ποιός παρακολουθεί το προφίλ σας. Η ορατότητα κάθε όψης του προφίλ σας (φωτογραφίες, επαφές, πληροφορίες για την εκπαίδευση) μπορεί να ελέγχεται μέσα από την λειτουργία του προφίλ "Ρυθμίσεις Απορρήτου". Μπορείτε να κάνετε τον κάθε τομέα να είναι ορατός από:  όλους  φίλους άλλων φίλων  φίλους  Διαμόρφωση: Εσείς καθορίζετε ποιός ( ποιά δίκτυα, λίστα φίλων ή συγκεκριμένοι φίλοι) μπορεί ή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάποιο μέρος του προφίλ. Είναι επίσης σημαντικό να είστε ειλικρινής και αυθεντικός όταν χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά μέσα για να προωθήσετε μία επιχείρηση. Στους ανθρώπους αρέσει να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους και όχι με απρόσωπες μάρκες. Επιπλέον είναι αυτές οι προσωπικές επαφές που θα οδηγήσουν σε επιχείρηση, σε σημείο αναφοράς και σε ένα πολύ σημαντικό μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας.
 15. 15. 15 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Ένας υπέροχος (προηγμένος) τρόπος για να διαμορφώνετε τις δικές σας λειτουργίες ιδιωτικής ασφάλειας είναι να δημιουργήσετε Friend Lists (Λίστες φίλων). Οι λίστες φίλων είναι ένας τρόπος οργάνωσης των φίλων σας σε ομάδες με κοινά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν αρκετά οφέλη από την δημιουργία των Friend Lists:  Διαμόρφωση ιδιωτικών λειτουργιών από την λίστα φίλων.  Παρακολουθείτε τις ενημερώσεις στο News Feed από τα φίλτρα της λίστας των φίλων.  Προσκαλείτε τις λίστες των φίλων σε εκδηλώσεις (πρέπει το ανώτατο όριο της λίστας να είναι 100 άτομα).  Στέλνετε μηνύματα σε λίστες φίλων(πρέπει το ανώτατο όριο της λίστας να είναι 50 άτομα).  Τα Friend Lists είναι ένα όχι και τόσο χρησιμοποιημένο στοιχείο το οποίο έρχεται στο προσκήνιο μέσα από το Facebook. Κάντε κλικ στο "Friends"(Φίλοι) στο αριστερό μέρος του μενού στο προφίλ σας για να δείτε τους φίλους σας και έπειτα κάντε κλικ στο "Edit Friends" στο πάνω μέρος. Κάντε κλικ στο " Create List" (Δημιουργία λίστας) στην πάνω δεξιά γωνία και ένα νέο παράθυρο θα ανοίξει με ολόκληρη την λίστα των φίλων σας. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη λίστα και ξεκινήστε να ψάχνετε άτομα τα οποία θα προσθέσετε στη λίστα αυτή. Επιλέξτε φίλους και ο καθένας τους θα προστεθεί στη νέα λίστα.
 16. 16. 16 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Κεφάλαιο 3ο: Χρησιμοποιώντας το Facebook για την εταιρεία σας Πώς να φτιάξετε μια εταιρική σελίδα Μία Σελίδα είναι παρεμφερής με ένα Προφίλ εκτός του ότι είναι προορισμένη για δημόσια χρήση, οι χρήστες μπορούν να κάνουν ¨Like¨ (Μου αρέσει) και να γίνουν fan μιας σελίδας χωρίς πρώτα να απαιτείται αποδοχή από τους διαχειριστές της Σελίδας. Η δημιουργία μιας Σελίδας είναι εντελώς δωρεάν αλλά απαιτείται ο δικός σας προσωπικός χρόνος για να την "χτίσετε" και να την διατηρήσετε. Για να ξεκινήσετε, επισκεφθείτε το www.facebook.com/pages/create.php Έπειτα το Facebook θα σας οδηγήσει μέσα από ένα απλό πρόγραμμα για να δημιουργήσετε την Σελίδα σας. Επιλέξτε μία κατηγοριοποίηση. Πιθανότατα να επιλέξετε μία από τις πρώτες 3 επιλογές με το έντονο περίγραμμα στο αριστερό μέρος. Η κατηγορία που θα επιλέξετε θα σας βοηθήσει να καταταχθείτε σε σχετικότερες αναζητήσεις και θα παρέχει στην Σελίδα σας πληροφορίες από σχετικούς τομείς. Επιλέξτε ένα όνομα και μία κατηγορία για την Σελίδα σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα έπρεπε να είναι το όνομα της εταιρίας (ή της μάρκας ή του προϊόντος εάν επιλέξετε αυτήν την κατηγορία. (Σημείωση :Εάν κατατάξετε την Σελίδα σας ως μία τοπική επιχείρηση, θα σας ζητηθούν επιπλέον πληροφορίες για την εγκατάσταση.)
 17. 17. 17 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Ακολουθήστε το επόμενο πρόγραμμα εγκατάστασης , το οποίο θα σας ζητήσει να ανεβάσετε μια φωτογραφία (χρησιμοποιήστε το λογότυπο της εταιρίας ή της μάρκας) και θα σας δώσει την ευκαιρία να προτείνετε την Σελίδα σας σε φίλους έτσι ώστε να κάνετε νέους οπαδούς και να προσθέσετε μερικές βασικές πληροφορίες. (Σημείωση: Μπορείτε πάντα να παραλείψετε αυτά τα βήματα και να προσθέσετε αυτά τα στοιχεία αργότερα) Έπειτα συμπληρώστε την Σελίδα σας όπως θα κάνατε με ένα Προφίλ. Κάντε κλικ στο "Επεξεργασία Σελίδας" ή "Επεξεργασία Πληροφοριών" στην αρχική σελίδα της Σελίδας σας για να προσθέσετε πληροφορίες για την επιχείρησή σας όπως το website, μία μικρή περιγραφή, προϊόντα κ.ο.κ. Επωφεληθείτε από στοιχεία άλλων Σελίδων ιδίου τύπου όπως οι πίνακες συζητήσεων για να προσελκύσετε τους οπαδούς σας. Ως διαχειριστής, το όνομα και το προφίλ σας δεν θα εμφανίζονται πουθενά στην Σελίδα σας. Είστε ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο. Όταν κοινοποιείτε νέες πληροφορίες ή απαντάτε σε μία σειρά συζητήσεων αυτές θα εμφανίζονται ως κοινοποιήσεις της εταιρίας και όχι δικές σας προσωπικά παρά το γεγονός ότι εσείς το χειρίζεστε.(αυτό μπορεί να αλλάξει στις λειτουργίες της Σελίδας σας). Μπορείτε επίσης να ορίσετε πολλούς διαχειριστές να βοηθήσουν με την συντήρηση της Σελίδας σας. Επιπλέον, εκτός του να είστε διαχειριστής της Σελίδας σας θα θελήσετε να γίνετε και οπαδός. Κάντε κλικ στο "κουμπί " Like της Σελίδας σας για να γίνετε οπαδός. Από την στιγμή που θα γίνετε οπαδός θα ενταχθείτε σε μία λίστα με όλους τους οπαδούς της Σελίδας σας και όλες οι Σελίδες στις οποίες είστε οπαδός θα εμφανιστούν στο προφίλ σας ,δίνοντας στην επιχείρησή σας μία επιπλέον ώθηση στο δίκτυό σας. Πώς να προωθήσετε τη σελίδα σας Τώρα που ήδη έχετε δημιουργήσει την Σελίδα σας, χρειάζεται να επικεντρωθείτε στην προσέλκυση κάποιον οπαδών. Παρακάτω υπάρχουν μερικές ιδέες με τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε.  Δημιουργήστε μία ελκυστική Σελίδα. Χρησιμοποιείστε εφαρμογές όπως ο πίνακας συζητήσεων, YouTube video box για να προσθέσετε ένα πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο στην Σελίδα σας. Δώστε στους χρήστες ένα λόγο να γίνουν οπαδοί της Σελίδας σας και να δεσμευτούν μαζί σας. Προσθέστε σελίδες υποστήριξης πελατών και πολλές άλλες εφαρμογές. (Περισσότερα εδώ).
 18. 18. 18 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution  Χρησιμοποιείστε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Facebook-τις Ενημερώσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα όταν δημιουργείτε μια Σελίδα είναι ότι όταν κάποιος γίνει fan στη σελίδα ή προσθέτει ένα σχόλιο κτλ. τότε αυτή η ενέργεια προστίθεται στις Ενημερώσεις του. Όταν κάποιος συνδέετε στο Facebook βλέπει τις ενημερώσεις των φίλων του, έτσι έχετε πολλές πιθανότητες να η Σελίδα σας να γίνει γνωστή σε περισσότερους χρήστες. Ειδικά με τις τελευταίες ενημερώσεις και την εισαγωγή του Χρονολόγιου (σε λίγο καιρό υποχρεωτικά για όλους τους χρήστες) είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργήσετε εφαρμογές που θα χρησιμοποιούν οι fan σας. (Για εφαρμογές δείτε εδώ).  Χρησιμοποιείστε το ήδη υπάρχον δίκτυο σας. Το πιο πιθανό είναι να έχετε ήδη κάποιους συνδρομητές που στέλνετε email, γνωστοποιείστε τους τη σελίδα σας. Χρησιμοποιείστε link σε κάθε email που στέλνετε με τη σελίδα σας, βάλτε στην υπογραφή των email σας που στέλνετε σε πελάτες της σελίδα σας και χρησιμοποιείστε ένα link στο website και στο blog σας το οποίο θα φέρει σημαντική κίνηση στο λογαριασμό σας στο Facebook.  Κάντε τη σελίδα σας να εμφανίζεται στις αναζητήσεις. Εξ ορισμού με τη κατασκευή της Σελίδας θα μπορεί να εμφανίζεται στις αναζητήσεις, κάτι το οποίο θα φέρει αρκετούς επισκέπτες στη Σελίδα σας. Εάν παρατηρήσετε ότι δεν εμφανίζεται τότε χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις για να κάνετε της Σελίδα σας διαθέσιμη σε όλους.  Χρησιμοποιείστε τις διαφημίσεις του Facebook. Οι διαφημίσεις Facebook σας βοηθούν να προωθήσετε το site σας, τη Σελίδα που έχετε στο Facebook, εφαρμογές που φτιάξατε ή Group και εκδηλώσεις. Εάν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει τις διαφημίσεις Google Adwords το σύστημα του Facebook είναι παρόμοιο και μπορείτε να στοχεύσετε χρήστες με βάση την περιοχή (ειδικά για τοπικές επιχειρήσεις). Facebook Groups και Εταιρικές Σελίδες Στις περισσότερεςπεριπτώσειςοιεταιρείεςπρέπεινα δημιουργούν Σελίδεςυπάρχουν όμως καικάποιεςλίγες φορέςπου πρέπεινα δημιουργήσουν κάποιοGroupμόνοή πρόσθετα στη Σελίδα (Σημείωση:το Facebook έχει ειδοποίησηείδητους χρήστεςότι τα Group αλλάζουν μορφήκαιίσως τα παρακάτωνα αλλάξουν σελίγοκαιρό).ΕνώοιΣελίδες αντιπροσωπεύουνένα προϊόνήμια εταιρεία στην οποία οιχρήστεςγίνονται fan,τα group είναιγια μια κοινότητα ανθρώπωνμεκοινόενδιαφέρον.Παρακάτωείναικάποιεςδιαφορές στις λειτουργίες:
 19. 19. 19 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution Facebook Groups Facebook Σελίδες Περίληψη Κοινότητα ανθρώπων με κοινόενδιαφέρον Αντιπροσωπεύουν μια εταιρεία ήένα προϊόν Μηνύματαστα Μέλη/fan Στέλνειμηνύματα στα μέλη στα εισερχόμενα στο Facebook Ενημερώσειςεμφανίζονται στις ειδοποιήσειςστα εισερχόμενα στο Facebook Εμφάνιση Προφίλ Εμφανίζειτα μέλη σαν link Εμφανίζειτην εικόνα καιτο linkτων fan Εμφάνιση στις Αναζητήσεις Εμφανίζονταιδημόσια στις αναζητήσεις(μόνομια σελίδα) Εμφανίζονταιδημόσια σε όλες τις αναζητήσεις(όλεςοι εφαρμογές) και εμφανίζονται ειδικά στους fan Δημοσίευση Ενημερώσεων Οι δημοσιεύσεις εμφανίζονταιστις Ενημερώσειςτου χρήστη Οι δημοσιεύσεις εμφανίζονταιστις Ενημερώσειςτου χρήστη. Εφαρμογές Διαθέσιμες Βασικέςεφαρμογέςόπως Τοίχος, Εικόνεςκαιβίντεο Βασικέςεφαρμογέςσυν δεκάδεςεφαρμογές ανάλογα μετιςανάγκεςτης εταιρείας Μπορείτενα δημιουργήσετεμια ομάδα απότολογαριασμόσαςκάτωαριστεράστο προφίλ ¨Δημιουργία Ομάδας¨. Κατανοώντας τον Αλγόριθμο του Facebook Ένα πράγμα που κάνειτο Facebook ξεχωριστόείναιοι850 εκατομμύρια χρήστεςτουαλλά επιπλέοντο πιο σημαντικό, είναιημοναδικήτουτεχνολογία πουβοηθάειόλοτο υλικόπου παράγεταιαπό τουςχρήστεςνα διανέμεταισεόλουςτους χρήστεςανάλογα.Ένα απόαυτά τα κομμάτια είναιο αλγόριθμοςπουέχειδημιουργήσειο οποίος¨αποφασίζει¨πιο περιεχόμενοθα εμφανίζεταιστιςΕνημερώσειςκάθεχρήστη.Το Facebook δεν εμφανίζει κάθεπληροφορία πουανεβάζουν οιφίλοισαςστις Ενημερώσεις(γιατίαπλά θα ήταν υπερβολικά πολύ) αλλά μόνοτιςπιο σημαντικέςπληροφορίες. Η επίδρασηστις Επιχειρήσεις: Γιατίπρέπει να σας ενδιαφέρειαυτό?Γιατίπολύαπλά αυτόςείναιο αλγόριθμοςπου αποφασίζεισεπόσους θα εμφανιστείένα link πουέχετεαναρτήσει,μια εικόνα ήοτιδήποτε προσθέτετεστησελίδα σαςκαιπηγαίνειστιςενημερώσειςτων fan σας.Όταν γράψετεκάτι στοντοίχο της σελίδαςσαςο αλγόριθμοςκοιτάειτα “Likes”,τα σχόλια,τιςκοινοποιήσεις κτλ. Ο αλγόριθμοςαυτόςβλέπειτησυχνότητα που κάνετεαναρτήσεις,πόσοικάνουν κλικ, σχόλια,ο αριθμόςτων φίλωνπου το βλέπειαλλά καιτην ¨ποιότητα¨των χρηστών που το βλέπεικαι αποφασίζειπόσοιχρήστεςθα δουν την δημοσίευσησας. Αυτόπου σημαίνειτελικά είναινα έχετεένα κουμπί ¨Like¨στοsite σαςκαινα παροτρύνεται τους fanτης σελίδαςμέσα απόεφαρμογέςκαινέοπεριεχόμενονα έρχονταισεεπαφήμετη
 20. 20. 20 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution σελίδα σας. Χρησιμοποιήστεεφαρμογέςγια να παρουσιάσετεκαλύτερα τα προϊόντα/υπηρεσίεςσαςαλλά καιδιαγωνισμούς, ψηφοφορίες,άρθρακαιάλλα για να κρατήσετεσευψηλόεπίπεδοτησχέση με τους χρήστεςσαςαλλά καιτην ίδια τη σελίδα σας. Καλύτερες πρακτικές για μάρκετινγκ στο Facebook Το Facebook προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, χρησιμοποιείστε τις παρακάτω10 καλύτερες πρακτικές και θα έχετε χωρίς αμφιβολία ένα επιτυχημένο μάρκετινγκ στο Facebook: 10 Καλύτερες Πρακτικές για το Facebook 1. Να είσαι διαδραστικός, αστείος και να βοηθάς. Ότανοι χρήστες έρχονται στη σελίδα σου πρέπει να υπάρχει αλληλεπίδραση. Μην τους απογοητεύσεις. Σαν παράδειγμα,μια εταιρεία software πρόσφερε στους fan της links, εφαρμογές και άλλες πληροφορίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε 26.000 fans! (Για εφαρμογές δες εδώ) 2. Πρόσθεσε βίντεο στη σελίδα σου. Δεν υπάρχει λόγος να στέλνεις τους χρήστες στο Youtube για να βλέπουν τα βίντεο σου. Δες μια εφαρμογή με multimedia εδώ που ενσωματώνει Youtube, Flickr και Soundcloud. 3. Δημιούργησε συνδέσεις μεταξύ Facebook και πραγματικού κόσμου. Προσπάθησε να προωθήσεις μια εκδήλωση του καταστήματος ή της εταιρείας μέσα από το Facebook και είσαι σε καλό δρόμο. 4. Δημιούργησε διαγωνισμούς στο Facebook.Οι διαγωνισμοί είναι διασκεδαστικοί για τους χρήστες αλλά και τους βοηθάνε να συμμετέχουν, και βοηθάνε τη σελίδα σας να προσελκύσετε νέους fan. Επικοινωνήστε εδώ εάν θέλετε να δημιουργήσετε κάποιο διαγωνισμό ή να μάθετε περισσότερα. 5. Ενσωμάτωσε το Facebook στους παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης. Το logo του Facebook είναι πια γνωστό παντού, προσθέστε το με τη σελίδα σας στις εκτυπώσεις ή στις διαφημίσεις που τρέχετε offline. 6. Χρησιμοποιήστε το Facebook για να φτιάξετε λίστα συνδρομητών. Χρησιμοποιείστε μια εφαρμογή στη σελίδα σας ώστε να γράφονται οι fan για να λαμβάνουν το ενημερωτικό email της εταιρίας σας. 7. Παρουσιάστε τα νέα προϊόντα πρώτα στο Facebook.Όσοι γίνονται fan στη σελίδα σας θα μπορούν να επιβραβεύονται για να δουν πρώτοι κάποιο νέο προϊόν ή
 21. 21. 21 Οδηγός Facebook: facebook.com/foster.solution πληροφορίες σχετικά με νέα προϊόντα. Με τις κατάλληλες εφαρμογές μπορείτε αυτό το περιεχόμενο να το εμφανίζεται μόνο σε fan της σελίδας σας. 8. Καλωσορίστε τους νέους επισκέπτες της σελίδας. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή που θα καλωσορίζει κάθε νέο επισκέπτη που δεν είναι fan στης σελίδα σας και δώστε του κίνητρο να γίνει. Σύμφωνα με το Facebook έτσι αυξάνεται κατά 54% τις πιθανότητες να κάνει κάποιος “Like” στη σελίδα σας. 9. Ενσωματώστε κοινωνικά χαρακτηριστικά στη σελίδα σας. Δώστε στους χρήστες της σελίδας σας τη δυνατότητα στις εφαρμογές να σχολιάζουν,να κοινοποιούν την εφαρμογή και να προσκαλούν φίλους στη σελίδα σας. Όλα τα προηγούμενα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στις εφαρμογές που δημιουργεί η εταιρεία Foster Solution. 10. Κάντε “Like” σε άλλες επαγγελματικές Σελίδες. Θυμηθείτε ότι λειτουργείτε και είστε μέρος σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Με το να κάνετε “Like” σε Σελίδες συνεταίρων ή πελατών ή σε Σελίδες που σας αρέσουν το Facebook θα ειδοποιήσει τον διαχειριστή αυτής της σελίδας. Σε ανταπόδοση κάποιοι μπορεί να γίνουν fan και στη δική σας σελίδα. Πώς να μετρήσετε τα αποτελέσματα σας Το Facebook παρέχειτηδυνατότητα να μετράτεκάποιασημαντικά στατιστικάστοιχεία για να ελέγχετετα δημογραφικάχαρακτηριστικάτουκοινούσαςκαιάλλα στοιχεία σχετικά με τηναπήχηση της σελίδαςσας.Εάνέχετεχρησιμοποιήσει Google Analytics τότεθα δεν θα δυσκολευτείτενα αναλύσετετα στατιστικά.Για να έχετεπρόσβασησεαυτά πηγαίνετεστο δεξιόμέροςτης σελίδαςσας: Τα στατιστικά πουπροβάλλονταιείναισχετικά απλά αλλά πολύσημαντικά.Θα μπορέσετε να δείτεπως αυξάνονταιοι fanσας,ποιες δημοσιεύσειςπροσέλκυσαν περισσότερους χρήστες,τι είχε μεγαλύτερηαπήχηση. Ποιεςμέρεςείναικαλύτερα να προωθήσετεμια νέα ενημέρωσηκαιποια η αλληλεπίδρασημετουςχρήστες.Τέλος,κάτι αρκετά σημαντικόείναι να δείτετις ηλικίες των χρηστώνπου θα σας βοηθήσειστις διαφημιστικέςσαςκαμπάνιες. Για οποιεσδήποτεαπορίεςήπληροφορίεςμπορείτενα σχολιάσετεστησελίδα μαςστο Facebook:facebook.com/foster.solution

×