Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Cv makedonski

60.247 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Empleo
 • Follow the link, new dating source: ❶❶❶ http://bit.ly/369VOVb ❶❶❶
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Dating for everyone is here: ❤❤❤ http://bit.ly/369VOVb ❤❤❤
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Dating for everyone is here: ❶❶❶ http://bit.ly/33tKWiU ❶❶❶
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Sex in your area is here: ♥♥♥ http://bit.ly/33tKWiU ♥♥♥
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí

Cv makedonski

 1. 1. Наумовска ИлинаАдреса: Бул. Октомвриска револуција бр.8/2-10, СкопјеТелефон: 075 / 448 992E-mail: inaumovska@mvision.com.mkНационалност: МакедонкаДата на раѓање: 13 јуни 1983_____________________________________________________________________________________ОБРАЗОВАНИЕИнституција: New York University, Скопје, МакедонијаФАКУЛТЕТ ЗА КОМУНИКАЦИИ И МЕДИУМИПостдипломски студии по односи со јавностМагистерска теза: Перцепциите на новинарите за односите со јавноста во институциите во РепубликаМакедонијаИнституција: Данска школа за новинарство и Македонски Институт за медиуми, Скопје, МакедонијаЕдногодишна новинарска школаСептември 2006 – јуни 2007Институција: New York College, Солун, Грција(Целосно признаен од State University of New York) Октомври 2002 - јуни 2006Дипломиран комуниколог и новинарИнституција: Нова – Американска гимназија, Скопје, МакедонијаСептември 1998 – јуни 2002______________________________________________________________________________ПРОФЕСИОНАЛНО ИСКУСТВО Дата: Од/ До Мај 2010 – моменталноКомпанија: Genesis CommunicationsПозиција: Менаџер за односи со јавност (PR Account Manager)Опис: Развивање и имплементирање на комуникациски стратегии, Одржување на контакт со сите засегнати субјекти, Медиа мониторинг, Квалитативна и квантитативна анализа на објави во медиумите, 1
 2. 2.  Организирање на настани, Кризен ПР Дата: Од/ До Мај 2009 – Мај 2010Компанија: Market Vision – Integrated Marketing SolutionsПозиција: Лице одговорно за односи со јавност (PR Account)Опис: Развивање и имплементирање на комуникациски стратегии, Одржување на контакт со сите засегнати субјекти, Медиа мониторинг, Квалитативна и квантитативна анализа на објави во медиумите, Организирање на настани, Кризен ПР Дата: Од/ До Октомври 2008 – Мај 2009Компанија: Адвертајзинг агенција „Ogilvy“Позиција: Лице одговорно за односи со јавност (PR Account)Опис:  Примарен фокус на планирање, развивање и имплементирање на програми, стратегии и тактики за клиенти,  Постојано информирање на јавноста за сите активности на клиентите,  Одржување на контакт со медиумите,  Развивање и имплементирање на планови за комуникација при криза, како и комуницирање на осетливи теми со јавноста.  Дата: Од/ До Декември 2007 - Октомври 2008Компанија: Шведско – македонска компанија за информатичка технологија “Sеаvus”Позиција: Специјалист за корпоративни комуникации (Corporate communications specialist)Опис: • Примарен фокус на планирање, развивање и имплементирање на програми, стратегии и тактики за корпорацијата Сеавус • Директна комуникација со сите вработени и членови на менаџерскиот тим, воспоставување и одржување контакт со Владините институции, медиумите и други важни субјекти • Развивање и промовирање на позитивен имиџ за компанијата на внатрешните и надворешните структури • Пишување на корпоративни материјали како дата база на информации, интерни и екстерни кампањи, соопштенија за јавност, интерно списание, брошури • Развивање и имплементирање на планови за комуникација при криза, како и комуницирање на осетливи теми со вработените.  Дата: Од/ До Јуни- Септември 2007Компанија: Агенција за односи за јавност “Navigators”Позиција: Проект менаџер (Project manager)Опис: • Развивање и имплементирање на различни стратегии за комуникациски проекти. • Организирање на промотивни, корпоративни настани, пресконференции за клиенти како банки, 2
 3. 3. пензиски фондови, министерства, компании и личости • Постојан контакт со медиуми  Дата: Од/ До Октомври 2006 – мај 2007Компанија: Дневен весник „Шпиц“Позиција: НовинарОпис: • Сектор политика (внатрешна и надворешна), како и покривање на социјални  Дата: Од/ До Лето 2003/04, 2004/05, 2005/06Компанија: Дневен весник „Вест“Позиција: НовинарОпис: • Сектор култура (уредување на сектор култура свет) и забава, како и преведување од англиски на македонски јазик • Работење во летниот период за време на студирањето_________________________________________________________________________________ПРОФЕСИОНАЛНА ОБУКА • Конференција: ПР Македонија, 2009 • Семинар: From Guerilla to Gorilla, City University, 2009 • Семинар:Internet marketing and advertising, 2009 • Семинар: Glocal: Inside Social Media, 2009 • Семинар:”Interviewing skills”, Barry Hilenbrand, American Embassy in Macedonia, 2009 • Настан: Односи со јавноста (ПР)– Професија, предизвик или пропаганда, 2008 • Семинар: Glocal 2.0 Blogging: Evolution Treated as Revolution, 2008 • Курс по англиски јазик во St. Joseph’s Hall, Оксфорд, Англија, Јули 2000 • Евро културен летен курс во Колчестер Колеџот, Колџестер, Англија, Јули – Август 1999_________________________________________________________________________________ЈАЗИЦИМакедонски: мајчин јазикАнглиски: одличноГермански: просечноГрчки: просечноСрпски: одличноХрватски: одлично_________________________________________________________________________________ 3
 4. 4. ПОЗНАВАЊЕ НА КОМПЈУТЕРИ • Microsoft Word • Microsoft Excel • Microsoft Access • Microsoft PowerPoint • Microsoft Outlook • Macromedia Flesh • Adobe Photoshop • I.E. 4.0 and Netscape 4.6 • Opera • Internet Explorer • Mozilla Firefox____________________________________________________________________________________ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ • Односи со јавност, новинарство, маркетинг, адвертајзинг, психологија, Европска унија, Европска интеграција, уметност • Сум патувала во многу земји (вклучувајќи го и четири годишното живеење во Солун, Грција), запознавање на различни култури и цивилизации и стекнување различни искуства и знаења. Живееме во време на глобализација и верувам дека е неопходно познавање на други култури, народи, нивниот менталитет и начинот на живеење • Пишување на мојот блог (www.ilina13.blog.com.mk)______________________________________________________________________________________СПОСОБНОСТИ • Поседувам практични, организаторски и иновативни способности што ме прават тимски ориентирана, истрајна и посветена на зададените задачи и обврски. Толерантна сум и флексибилна, секогаш подготвена да давам и примам помош и совети. Одговорна сум, прецизна и креативна личност. ______________________________________________________________________________________*Забелешка: Дипломата е нострифицирана од Министерството за образование на Република Македонија 4

×