Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Fem un blog de centre (XtecBlocs)

2.417 visualizaciones

Publicado el

Guia per a fer un blog de centre amb el servei d'XgtecBlogs. Material de suport en l'assessorament TAC de centres de formació de persones adultes.

Publicado en: Educación, Tecnología
 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Fem un blog de centre (XtecBlocs)

 1. 1. ANATOMIA D'UN BLOG immaculada vilatersana novembre, 2009
 2. 2. - Capçalera amb el títol del blog - Entrades o artícles ordenats cronològicament, el primer és el més recent. - Comentaris als diferents artícles. - Calendari, o arxiu per any/mes/dia. - Categoríes o temes en que es classifiquen els artícles. - Blogroll, o repertori d'enllaços a altres blogs o llocs web. - Accés a les pàgines estàtiques. - Cercador intern - Widgets o aplicacions que complementen el blog - Peu del blog http://blog.educastur.es/blogs-y-educacion/ El blog per fora...
 3. 3. Un blog és una aplicació web, que s'administra a través d'un panel de control online . Des del panel d'administració es pot: - Escriure i editar articles i pàgines. - Configurar les diferents opcions d'escriptura, lectura, discussió,... - Establir les categoríes o temes i els enllaços a altres llocs web. - Moderar els comentaris que fan els lectors del blog. - Administrar els usuaris i els permisos que se'ls atorguen: administrador, editor, colaborador,… - Configurar l'aspecte visual del blog, a través d'un repertori de plantilles. http://blog.educastur.es/blogs-y-educacion/ El blog des de dins...
 4. 4. Gestors de blogs i serveis de blogs
 5. 5. Blogs de Centre... http://cfafreire.blogspot.com/ http://phobos.xtec.cat/cfa-trinitatvella/bloc/index.php?paged=2 http://phobos.xtec.cat/a8062067/wordpress/
 6. 6. http://blocs.xtec.cat/llagosta/ http://eaolot.blogspot.com/ http://blocs.xtec.cat/pladebesos/
 7. 7. FEM UN BLOG: Primers passos
 8. 8. Comencem...
 9. 16. Fem una primera entrada: text i imatge...
 10. 17. Teniu tres possibilitats d'inserir una imatge a l'entrada: 1. pujant-la des del nostre ordinador 2. enllaçant-la des de la xarxa, escrivint la seva URL 3. triant una imatge de la pròpia mediateca del blog (arxiu d'imatges que ja tenim pujades)
 11. 18. Entrada amb text i vídeo (YouTube)
 12. 19. Directament des de l'editor, podem inserir vídeos externs procedents de YouTube, Google Video, iFilm, Revver, Metacafe, MySpace o GoEar. Per poder inserir-los cal conèixer les seves URL i fer clic al botó de l'editor. Se us obrirà una finestra on heu d'escriure l'URL del vídeo que voleu inserir.
 13. 20. Entrada amb una presentació Slideshare
 14. 21. Els articles i pàgines del blog poden contenir àlbums SlideShare. Per fer-ho, seleccioneu l'àlbum que voleu inserir, copieu el codi que hi ha a la caixa Embed (wordpress.com) i l'enganxeu al contingut de l'entrada o de la pàgina.
 15. 22. Entrada amb un video (Edu3.cat)
 16. 23. Entreu al portal Edu3.cat. Seleccioneu el vídeo. Entreu a l'àrea del Professorat i copieu l'URL del vídeo seleccionat. Des del blog cliqueu el botó de l'editor i enganxeu el codi de l'URL a la caixa de la finestra emergent.
 17. 24. Entrada amb un arxiu d'àudio extern (Goear)
 18. 25. - Pugeu o seleccioneu un arxiu d'àudio a Goear - Copieu el codi de la caixa Pon esta canción en tu web. En el nostre cas: <object width=&quot;353&quot; height=&quot;132&quot;> <embed src=&quot;http://www.goear.com/files/external.swf?file=bc371bf&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; wmode=&quot;transparent&quot; quality=&quot;high&quot; width=&quot;353&quot; height=&quot;132&quot;></embed> </object> - Des de l'editor del blog canvieu a mode HTML . Enganxeu el codi PERÒ CAL QUE ELIMINEU LES ETIQUETES <object...> ASSENYALADES EN VERMELL.
 19. 26. Entrada amb una presentació flash externa
 20. 27. Com sempre, és recomanable tenir emmagatzemat el fitxer en un lloc extern al del blog. En aquest cas hem descarregat la infografia de la web de Consumer Eroski i l'hem pujat l'arxiu en un espai web propi: Hi accediu i copieu l'URL. Des de l'administració del blog, activeu el botó de l'editor. En successives finestres emergents introduiu els següents elements: l'URL del fitxer, l'amplada i la llargada que voleu que tingui l'objecte (450 x 360 pixels, en el nostre cas).
 21. 28. Entrada amb un fitxer mp3 (Una vegada publicada l'entrada o pàgina, cal clicar sobre el signe + per obrir el reproductor i escoltar l'àudio)
 22. 29. Per inserir un arxiu d'audio .MP3 cal copiar la URL. Per exemple: Cliqueu el botó de l'editor i enganxeu la URL de l'auxiu d'àudio.
 23. 30. I si tinc problemes?...
 24. 31. Des de la pàgina principal del portal XTECBlocs podeu accedir a la secció d'Ajuda i al Fòrum
 25. 32. Divulgar i compartir els blogs... http://evifa.xtec.cat/planetaula/ http://evifa.xtec.cat/planeta/
 26. 33. material de suport per a l'assessorament TAC en centre immaculada vilatersana - novembre, 2009

×