Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Rajoni perendimor i Shqiperise

7.548 visualizaciones

Publicado el

 • Inicia sesión para ver los comentarios

Rajoni perendimor i Shqiperise

 1. 1. Projekt : Rajoni Perëndimor i Shqipërisë Lënda Gjeografi
 2. 2. Rajoni Perëndimor zë pjesën pranadriatike te Republikës se Shqipërisë nga Hani i Hotit në veri e deri në Vlore në jug. Në perëndim rajoni laget nga deti Adriatik kurse në lindje kufiri kalon nga rrëza e Alpeve në veri drejt jugut, duke përfshire edhe sistemet kodrinore te Kerrabes, Dumrese, Mallakastres dhe kodrat e Vlorës në skajin e tij jugor. Brenda këtyre kufijve ky rajon ka shtrirje yeri-jug rreth 200 km dhe lindje-perëndim deri në 50 km. Në drejtim te lindjes, përgjatë luginave te Shkumbinit e te Osumit, rajoni shtrihet deri në Elbasan dhe Berat. Në Rajonin Perëndimor mbizotëron relievi fushor i cili përbehet nga fusha te mëdha e mjaft pjellore, si për shembull: fusha e Myzeqesë, fusha e Durrësit dhe e Tiranes, fusha e Lezhës dhe e Shkodrës etj. Kurse relievi kodrinor zë sipërfaqe me te vogël dhe përbehet kryesisht nga grumbuj kodrinore mjaft te copëtuar në lindje (Kërraba, Dumreja, Mallakastra etj.) dhe nga disa vargje kondrinore në brendësi (Rodon Vore-Kërrabe, Divjakë- Ardenice etj.).
 3. 3. Dumre – Darsia Bashkimi I Drinit me Bunën
 4. 4. Pisha e Divjakës Pisha e Divjakës
 5. 5. Pisha e Divjakës
 6. 6. Apolonia
 7. 7. Liqeni artificial I Tiranës
 8. 8. Tirana
 9. 9. Berati
 10. 10. Elbasani
 11. 11. Lezha
 12. 12. Shkoder
 13. 13. Shkoder
 14. 14. Vlorë
 15. 15. Sarandë Vlorë
 16. 16. Durrësi në dimër Durrës
 17. 17. Fusha e Myzeqesë Kodrat e krrabës
 18. 18. Fusha e Elbasanit Lugina e Karavastas
 19. 19. Liqeni I shkodrës Liqeni I Dumre Darsisë

×