Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Moc 14 01 projecte home àrea 3

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 4 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio

Similares a Moc 14 01 projecte home àrea 3 (20)

Más de Compromís per Sagunt (20)

Anuncio

Moc 14 01 projecte home àrea 3

  1. 1. PLATAFORMA D’USUARIS I FAMILIARS AFECTATS PER TANCAMENT CENTRE DE DIA DE CONDUCTES ADDICTIVES SAGUNT Davant del tancament immediat del Centre de Dia de Sagunt que es produirà el pròxim dia 01/02/2014, i actualment regit per l’O.N.G. PROJECTE HOME, empresa que després de 12 anys de prestar els seus servicis en esta ciutat, i davant de la falta de contracte de licitació per part de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana i havent caducat l’actual el passat 31/12/2013 amb un deute acumulat que ascendix a més de 900.000 euros, segons les dades oferides per la Directora de Contractació Administrativa en la reunió celebrada el dia 20/01/2014, EXPOSEM Que la situació d’abandó en què ens trobem genera la incertesa pròpia d’este fet. Que si tenim en compte que les mesures a adoptar per part de les administracions segons mandat constitucional és la de reinserció de les persones en la vida normal i que amb aquesta situació d’abandó, la dita reinserció serà molt poc probable. Que moltes de les persones que actualment estem acollides en este centre de dia trobem que és la via factible que tenim per a reincorporar-nos en el món sociolaboral que tots desitgem. Que tenint en compte que en l’actualitat i després del cessament de prestació de servicis per part de Projecte Home, els malalts quedem a l’empara de la Unitat de Conductes Addictives pertanyent a l’Àrea 3 de la Conselleria de Sanitat que inclou, Camp de Morvedre, Alt Palància i part de L’Horta Nord (aproximadament 300.000 persones usuàries potencials). Sent que després de 12 anys de prestar servicis encomiables a esta comunitat, que es veuen reflectits en unes dades que donen idea de l’excel·lent llavor realitzada pels professionals que ens assistixen, i que contemplen la quasi total rehabilitació de totes les persones que han sigut beneficiàries de la seua atenció. Que ens sentim com ramat portat a l’escorxador davant d’una situació política de força entre les dos institucions de qui depenem (Conselleria i ONG). Ens usen de boomerang llancívol, una no complir amb els seus compromisos i una altra com a mesura de força per a cobrar el que se li deu. Tot açò només fa que reforçar la idea de sentir-nos despreciats per ambdós parts.
  2. 2. Que l’Ajuntament de Sagunt a través del seu alcalde, D. Alfredo Castelló, es va comprometre en ple fa aproximadament 2 anys, i davant de la ja amenaça de tancament que en aquell temps es va albirar, de forma directa i sincera a ocupar-se de l’assumpte. Cosa que com és òbvia no ha realitzat. És més, en aquell ple inclús va arribar a dir que existia una persona molt propera a ell en eixes dependències i que com era d’imaginar s’implicava en el tema. Fals. A hores d’ara l’Ajuntament de Sagunt no ha realitzat cap firma de conveni de col·laboració amb dita ONG i per tant no hi ha cap tipus de vinculació entre ells. La qual cosa ens reafirma en la nostra idea de desemparament. I és més, per què hem de permetre que un actiu tan valuós que existix en el nostre municipi, que no sols presta servici a ciutadans que residim en el mateix, si no que comprén l’Àrea 3 de salut, mes gent que busca l’esperança de poder refer les seues vides des d’altres poblacions? Un actiu social i terapèutic d’aquesta vàlua no pot deixar-se morir per culpa d’un negoci que es forma a través de nosaltres. Negoci sobre els somnis i esperances de molta gent desnonada per la societat i que ací ha trobat la seua taula de salvació. L’Ajuntament de Sagunt, com a entitat local que ha de preservar de forma inclús mes directe que cap altra per la salut dels seus ciutadans ha de posar-se de forma immediata mans en l’assumpte, realitzar ja! les gestions immediates per a solucionar este problema urgent dels seus ciutadans i de la població en general. No som bestioles rares que mentres no es vegen no existixen. No som panderoles darrere de les parets. Som persones amb drets i obligacions, que paguem els nostres impostos i que volem solucions a problemes creats per les mateixes persones que haurien de vetlar per nosaltres. Que per a això són triats i per a això, i segons diuen, es presenten a Càrrecs polítics. ¡¡¡Facen Vostes honor al que possiblement algun dia els va moure a presentar-se a càrrecs públics!!!!! I tenint en compte que la pregunta que tots ens fem és perquè el Centre de Dia de Sagunt és l’únic en que Projecte Home deixa de prestar els seus servicis, ja que l’argumentació de l’empresa és que no pot mantindre este servici davant de la falta de contracte de licitació i deute contreta per la Generalitat. I sent així açò no ocorre amb la resta de centres? Com és possible que havent publicat la Generalitat Valenciana el seu pla contra la drogodependència fins a 2015 i dotar-lo d’un pressupost de 50’4 milions d’euros, no s’aconseguisca eixugar el deute contreta i que tot açò no succeïsca? Com és possible que no hi haja dotació pressupostària per part de ningú per a mantindre este centre operatiu? No els sona a tots Uds. a una guerra en què en el foc creuat han aniquilat a gent innocent? Per estes raons i moltíssimes més, proposem al pelno els següents:
  3. 3. ACORDS Que el centre de dia de Sagunt no veja interrompuda la seua prestació de servicis en cap moment. I que si bé estos servicis ja no seran prestats per dita ONG siga bé la Conselleria de Sanitat, Ajuntament de Sagunt o de forma mancomunada qui/és es faça/n càrrec del dit centre, dotant-lo dels mitjans necessaris perquè dita labora social i humanitària no es veja minvada o interrompuda. Els mitjans que se sol·liciten i que econòmicament diuen que és la causa del desistiment de servicis, són ínfims. Senzillament la ubicació del centre ja existix, i només fan falta perquè l’Ajuntament assumisca la seua responsabilitat 3 persones com a mínim: Un psicòleg, un terapeuta i un treballador social. És mes, fins a la data només 2 persones porten 8 mesos dotant d’amor, comprensió i afecte este centre. I que gràcies a ells no s’ha produït ja el tancament. Exigim a la Conselleria de Sanitat complisca amb els seus deutes i no deixe en la cuneta una vegada mes, als ciutadans o es faça càrrec d’estos malalts amb la mesures rehabilitadoras que fins ara han afavorit la reinserció de centenars de persones durant estos 12 anys. I no a través de les UCA, els centres del qual només són derivadores de problemes i no solucionen els mateixos. Tinguen tots present que actualment som nosaltres els beneficiaris d’esta encomiable llavor però ningú, absolutament ningú, està exempt de que el dia de demà no haja de ser qui precise, necessite i suplique d’estos servicis, perquè algú li done una mà per a eixir del pou en què es troba. I eixa mà salvadora, eixa escala que ens porta a la llum, l’oferix el Centre de Dia dotat de professionals implicats en eixa llavor. Gent específica per a les dites tasques. No servix qualsevol professional del ram. NO! Són imprescindibles professionals específics en dites tasques, que amb el seu amor, la seua comprensió i la seua passió siguen els motors de noves vides. Per estes i multitud més de raons EXIGIM LA IMMEDIATA POSADA EN FUNCIONAMENT DEL CENTRE DE DIA D'ATENCIÓ A SITUACIONS DE DROGODEPENDÈNCIA DE SAGUNT. Fdo.: PLATAFORMA D’USUARIS I AFECTATS. En .Sagunto a 24 de Gener de 2014 Jose Luis Chover Lara Francesc Fernandez Carrrasco El portaveu del Grup Municipal Socialista Portaveu del Grup Bloc-Compromis
  4. 4. Manuel Gonzalez Sanchez Fernando Lopez Egea El portaveu d’Iniciativa Porteña Portaveu d’Esquerra Unida

×