Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Declaració Universal dels Usuaris/es de Drogues:
Dia De La Commemoració 21 juliol 2015
Xarxa Internacional d'Usuaris de Dr...
Com a resultat de la falta d'accés a serveis de reducció de dany, la transmissió dels virus
transmesos per la sang, i la m...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Declaració universal dels usuaris de drogues 21 juliol

547 visualizaciones

Publicado el

ARSU

Publicado en: Derecho
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Declaració universal dels usuaris de drogues 21 juliol

  1. 1. Declaració Universal dels Usuaris/es de Drogues: Dia De La Commemoració 21 juliol 2015 Xarxa Internacional d'Usuaris de Drogues (INPUD) Dia per al Record, 2015. El problema no és la gent que utilitza drogues; el problema és la guerra contra les drogues!! Esdevenen al voltant de 183.000 morts relacionades amb les drogues cada any. No obstant això, en lloc d'atribuir a la guerra contra les drogues la culpa pel dany sense sentit que això ocasiona, les drogues i les persones que els utilitzen continuen sent bocs expiatoris del "problema". Fa menys d'un mes, l'Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (ONUDD) va celebrar el Dia Internacional contra l'Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit realitzant una crida internacional a que el món i les persones "es desenvolupin sense drogues". La campanya va demanar a la gent "prendre una posició en contra d'un problema que ens afecta a tots". L'objectiu de la campanya de "desenvolupar-se sense drogues" va posar en evidència el fet de què la criminalització i prohibició no han pogut aconseguir la seu propi objectiu: en lloc de reduir el consum de drogues, les persones que consumeixen drogues són catastròficament afectades per l'anomenada ' guerra contra les drogues ", una guerra que ha afectat no només a les persones que usen drogues, sinó també a les comunitats més àmplies en què viuen. Les drogues i les persones que les utilitzen, no són el" problema ". El problema , de fet, és la guerra contra les drogues i les violacions sistemàtiques de drets humans que impulsa. 'Actuar contra el consum de drogues ", com la campanya de l'ONUDD, impulsa una considerable violència contra les persones que usen drogues i les seves comunitats. La guerra contra les drogues impulsa enormes taxes d'empresonament per delictes relacionats amb les drogues'. Es fa servir la tortura i execució de persones per aquests delictes. Impulsa el internament i tortura de persones que consumeixen drogues en centres de detenció de drogues, aparentment per a oferir "tractament". Tot això és el resultat de la producció en el mercat negre de drogues impures que contenen contaminants tòxics, i augmenta els riscos de morbiditat i mortalitat entre les persones que les consumeixen. L'oposició a l'ús de drogues per se ha ocasionat també problemes als programes de reducció de danys de tot el món. L'oposició a la reducció de danys s'ha materialitzat en la gran majoria de persones que consumeixen drogues al no poder accedir als serveis de reducció de danys, com els programes intercanvi d'agulles i xeringues, la teràpia de substitució d’opiacis, o el test de drogues així com a les sales de consum de drogues.
  2. 2. Com a resultat de la falta d'accés a serveis de reducció de dany, la transmissió dels virus transmesos per la sang, i la mortalitat relacionada amb sobredosi, segueixen sent devastadorament (i innecessàriament) altes: s'estima que gairebé el 18% de les persones que s'injecten drogues viuen amb VIH (2,8 milions), i entre el 45,2% i el 55,3% s'estima que es viuen amb l'hepatitis C. Avui és un dia per recordar i honorar a aquells que han mort a causa de les polítiques de drogues actuals, és un dia per honrar els amics, éssers estimats, col·legues i companys, les persones que han estat conduïts a una mort prematura com a conseqüència de la incessant, totalment injustificable, guerra contra les drogues. Destaquem, de nou, que aquesta guerra és, en realitat, una guerra contra persones que utilitzen drogues. En poques paraules, la guerra contra les drogues és totalment incompatible amb la promoció dels drets humans, la salut, la seguretat i el benestar.

×