Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Komunikimi ne agjencine e udhetimit

 • Inicia sesión para ver los comentarios

Komunikimi ne agjencine e udhetimit

 1. 1. Komunikimi në agjencinë e udhëtimit
 2. 2. Nënçështjet • Të njohim nevojat dhe dëshirat e klientit. • Të dëgjojmë me vëmendje nevojat e klientit. • Ta ndihmojmë atë në zgjedhjen e ofertës së duhur. • T’i japim ofertën më të mirë duke i prezantuar ato.
 3. 3. Objektivat: oTë arrijmë një komunikim të suksesshëm. oTa bëjmë klientin të kuptojë që vërtet na interesojnë nevojat e tij. oTë arrijmë ta bindim duke i dhënë ofertën e duhur. oTë arrijmë objektivat maksimale të agjencisë tonë.
 4. 4. Një bisedë hyrëse • Në agjencinë turistike I & K Travel hyn një kliente. • Pikë së pari duhet të akomodojmë klienten • Së dyti • Mund t’i servirim ndonjë limonatë ose fruta të thata për të vijuar më tej me bisedën. • Dhe së treti vijon prezatimi:
 5. 5. o Përshëndetje o Përshëndetje I & K Travel.Quhem Kimberl Serani dhe kam ardhur sot këtu duke qenë se e njoh mirë agjencinë tuaj nga një mikja ime (Mirea Veseli) e cila është një kliente e juaja. o Përshëndetje zonja.Serani të falenderoj vërtet që u bëre pjesë e agjencise tonë dhe të premtoj që nuk do të zhgënjej dhe tek ne do të marrësh atë çfarë kërkon.
 6. 6. Hyrja në temë o Arsyeja e ardhjes time këtu është sepse kam nevojë për disa pushime vjeshtore duke qenë se ato nuk munda ti shijoja në verë. o Ju nuk keni një vend ku jeni të fokusuar konkretisht apo jo? o Jo fatkeqësisht por me ndihmën tuaj mendoj se do të zgjedh vërtet atë që më duhet. o Sigurisht dhe ju siguroj që keni zgjedhur kohën më të përshtatshme për të udhëtuar pasi agjencia jonë në këtë periudhë aplikon oferta speciale si dhe ulje. o E kam dëgjuar shpesh frazën “ oferta speciale & ulje”por të them të drejtën ndonjëherë dhe nuk mund ti besoj. o Sigurisht keni të drejtë , por pikë së pari më lejoni t’ju prezantoj ofertat dhe në fund zgjedhja ju përket ju. o Sigurisht jam e gatshme o Dëshiroj t’ia nisim nga disa pyetje për të njohur më mirë dhe më qartë dëshirat tuaja konkrete.
 7. 7. Njohja me tipin e klientit o Në cilat shtete jeni të përqëndruar konkretisht? o Preferoj më shumë Stambollin por edhe Parisin , jam shumë konfuze midis këtyre të dyjave. o Do ju ndihmoj në zgjedhjen tuaj por doja t’iu pyesja së dyti , ju preferoni të jeni pjesë e një guide të gjerë e të zgjedhuar që nënkupton vizita të hollësishmë në atraksione apo një guide të thjeshtë me shumë pak komponentë që përfshin vizita të vogla në monumente , muzeume? o Dua që këto pushime të miat të jenë të paharrueshme dhe si të tilla preferoj një guidë të “mbushur” o Dhe pyetja e fundit rreth sa mund të shkojë maksimumi i buxhetit tuaj pra sa kërkoni të shpenzoni? o Duke qenë se gjatë dimrit do konsumoj pushime të tjera preferoj të shpenzoj rreth €350.
 8. 8. Njohja me ofertat • Nisur nga kërkesat dhe dëshirat tuaja mund t’ju them se kam realisht dy oferta dhe do mundohem shkurtimisht t’ja u përmbledh në pak fjalë dhe në fund zgjedhja ju përket ju sigurisht. • Patjetër po ju dëgjoj.
 9. 9. Ofertat Oferta e parë o Vjeshtë në Paris. 7 ditë o Dita e Parë, nga Tirana me autobus.Ndalesë në Budva o Dita e Dytë: Nisja për në Ljubjanë. o Dita e Tretë:Vizitë panoramike në pikat turistike më të bukura të Mynihut. o Dita e Katërt:Vizitë panoramike e Parisit. o Dita e pestë:Vizitë në: Panteoni, Kopshtet e Luxemburgut, Katedralja Notre Dame, Sheshi Bastille, Opera, Tour Eiffel, Kisha St.Germain De Pres. o Dita e gjashtë:Nisja nga Parisi në mëngjes herët për në qytetin e Gjenevës, në Zvicër o Dita e shtatë:Nisja nga Trieste për në Split dhe së fundmi Shqipëri. o Gjithçka vetëm për €349 Oferta e dytë o Vjeshtë në Stamboll, 4 Ditë o Dita e parë: Fluturimi për në Stamboll. o Dita e dytë:Vizitë panoramike me guidë në Monumentet Kryesore të qytetit. o Dita e tretë:Udhëtim në Eminoy (stacioni i anijeve dhe jahteve për në Bosfor). Lundrim me anije për tre orë në Ngushticën e Bosforit në drejtim të Detit të Zi o Dita e Katërt Mëngjesi në Hotel. Transferta me autobus për në Aeroport. Fluturimi për në Tiranë. Mbërritja në aeroportin e Rinasit. o Gjithçka vetëm për €259
 10. 10. Klienti zgjedh o Mbasi dëgjova me vemëndje të dyja ofertat jam tepër e qartë në atë çka dua të zgjedh duke qenë se edhe siç e theksova më sipër dëshiroj një axhendë “të ngjeshur” dhe të paharrueshme më së shumti këtë ma ofronte paketa e Parisit dhe për këtë arsye zgjedh Parisin por doja të dija më shumë rreth ktij udhëtimi dhe dua itenerarin e saktë që përmban të gjitha pikat. o Sigurisht ju mund edhe të na pyesni për të zgjidhur çdo konfuzitet tuajin. o Preferoj ta lexoj vetë dhe në fund t’ju pyes. o Mbasi e lexon me imtësi klienti pyet o Më konkretisht çfarë është dhe çfarë nuk është e përfshirë në çmim?
 11. 11. Informacion i mëtejshëm • Në pagesë përfshihen: 1. Udhëtimi me autobus Tiranë - Ljubljanë - Mynih - Paris - Milano - Trieste - Tiranë. 2. Akomodim në hotel: 3 netë në Paris, 1 natë në Zadar, 1 natë në Mynih dhe 1 natë në Trieste. 3. Mëngjeset për të gjitha ditët e udhëtimit. 4. Shëtitjet me autobus sipas programit. 5. Shoqërues shqiptar gjatë qëndrimit jashtë Shqipërisë. • Në pagesë nuk janë përfshirë: • 1. Gjithçhka që nuk është përmendur në këtë program. 2. Hyrjet në monumente dhe muzeume. 3. Lundrimi me Anije. 4. Udhëtimi dhe Hyrja në Disneyland
 12. 12. Klienti përzgjedh • Oferta tepër e qartë dhe pyetja e fundit që kisha çfarë proçedurash duhet të kryejë unë si klient? • Atëhere ju mjafton që të kryeni pagesën pranë Travel Bank , një pasaportë me vete dhe për të gjitha të tjerat okupoemi ne. • Ju faleminderit I & K Travel. • Ju faleminderit ju dhe ju siguroj që keni bërë një zgjedhje të shkëlqyer dhe ju premtoj që nuk do zhgënjeheni.
 13. 13. •Punoi:Ina Serani
 14. 14. Ju faleminderit për vëmedjen

×