Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Presentació aula oberta 4t reunió pares

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Memoria pràcum i
Memoria pràcum i
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 27 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (18)

Similares a Presentació aula oberta 4t reunió pares (20)

Anuncio

Más de insargentona (20)

Más reciente (20)

Anuncio

Presentació aula oberta 4t reunió pares

 1. 1. INSTITUT D’ARGENTONA Curs 2017-2018 QUART D’ESO
 2. 2. EQUIP DIRECTIU Direcció Antoni Izquierdo Cap d’estudis Jaume Buera Coordinadora pedagògica Mercè Rubio Secretari Marçal López
 3. 3. 1.AULA OBERTA 4ESO INSTITUT ARGENTONA CURS 17-18 -Projecte de centre consolidat i en funcionament de fa més de 15 anys. -L’objectiu principal és donar les alternatives adequades a la diversitat dels alumnes, garantir el seu aprenentatge, la seva inclusió en el nostre sistema educatiu i en definitiva a la nostra societat. -S’ha anat actualitzant d’acord amb les legislacions vigents a cada curs escolar. -S’ha anat actualitzant l’organització general i curricular, també en funció de l’evolució del sistema educatiu. -Sempre tendint a enriquir i a atreure a tota la comunitat educativa en el projecte (ajuntament, empreses…).
 4. 4. 2. EL NOSTRE PROJECTE D’AULA OBERTA -Té una organització curricular basada en l’aprenentatge competencial, el treball cooperatiu i globalitzat (àmbits) i en el projecte d’empresa. -El treball globalitzat es basa en treballar matèries de forma interdepenent, com el que està previst per a llengües-socials i empresa-tecnologia. -L’estada a empresa ocupa 10 hores setmanals i està concebuda com un projecte que va més enllà de les pràctiques: • L’objectiu és que els alumnes elaborin algun producte relacionat amb cadascuna de les 3 empreses que coneixaran al llarg del curs. • També, un diari d’empresa que s’anirà fent en les tres llengües. Al final, a més d’obtenir el títol de l’ESO podran acreditar les pràctiques a empresa en el seu currículum vitae i enriquir-lo des d’abans d’iniciar la seva vida laboral.
 5. 5. 3. CONVENI AMB EMPRESES DEL MUNICIPI -Les empreses són de tipologia molt diversa, per respondre als interessos dels alumnes: tallers mecànics, perruqueries, llars d’infant, restaurants, oficines, etc. -Són empreses que s’acullen voluntàriament al projecte i la majoria ja hi han participat altres anys. -Totes les empreses són del municipi i no poden ser d’altres poblacions perquè el conveni i l’assegurança dels nois i noies el fa l’Ajuntament d’Argentona, conjuntament amb el Departament d’Ensenyament. Se signa el conveni cada trimestre a l’inici de les estades a empresa.
 6. 6. 4. L’APRENENTATGE A L’EMPRESA. -S’intenta que al menys un dels tres trimestres l’alumne/a faci estada en una empresa relacionada amb la seva vocació i allò que vol fer en el futur. -Tenim la convicció de que l’objecte d’estudi de la realitat que interessa a l’alumne/a l’ajudarà a tenir més implicació en les competències a aprendre i també en resoldre altres problemes relacionats. -Els nois i noies a cada empresa segueixen un recorregut molt interessant que va des del practicant novell i aprenent, fins al practicant avançat, més a punt de convertir-se en un treballador expert. -Aquest recorregut professional és també un recorregut personal que els fa avençar en competències personal/emocionals i socials.
 7. 7. 5. EL ROL DE L’EMPRESARI -El rol de l’empresari és de gran interès per a tots nosaltres perquè entra a formar part molt directa de la nostra comunitat educativa i l’enriqueix. -L’empresari s’afegeix als pares o tutors i als docents en ajudar els nois i noies a créixer en responsabilitat, orientació, seguretat, respecte i autonomia. -És un adult que ha escollit voluntàriament fer aquesta tasca i per això li atribuïm un gran valor. La predisposició a establir lligams i emocions positives amb els joves és la clau. -Segons l’OCDE les emocions «són la porta d’entrada principal de l’aprenentatge». «Hem d’aconseguir que l’alumne tingui una actitud favorable a l’aprenentatge i això només s’aconsegueix amb un entorn afectiu també favorable».
 8. 8. 6. L’ALUMNE CENTRE D’ATENCIÓ -Amb tot el que hem descrit fins ara, queda de manifest que l’alumne/a de l’aula oberta se situa al centre de l’aprenentatge tal i com preveu una educació innovadora. -En lloc d’haver-hi la figura central del professor que imparteix la classe, la classe ha de girar al voltant de les inquietuds dels alumnes i fer compatibles aquestes amb el currículum. -L’aula oberta, doncs, té l’organització dels espais (dins i fora de l’institut, diferents propostes d’agrupament a l’aula al llarg del curs, en funció de les activitats i en diferents tipus d’aula), del temps (seguint prioritats dels tempus dels joves) i de la globalització de matèries (per àmbits) sempre depenent de com l’alumne/a aprèn i no al revés.
 9. 9. 7. L’APRENENTATGE COMPETENCIAL I LES MATÈRIES CURRICULARS -Una altra de les bases de l’educació innovadora és l’aprenentatge competencial, en el qual s’aposta perquè l’alumne/a adquireixi habilitats i aprengui a resoldre reptes. -No es basa només en saber, sinó en saber aplicar: «què en faig del què sé, com ho aplico, on ho aplico, amb qui i per què?». -Actualment, el currículum està integrat per competències i aquest curs, per primera vegada a la secundària,, s’avaluarà segons aquestes competències. -A les matèries s’hi afegeixen habilitats socials i emprea.
 10. 10. 8. L’APRENENTATGE COOPERATIU -L’aprenentge cooperatiu es basa en «fer, aprendre i aplicar» «sempre amb els altres, amb els companys, amb la família, amb els docents, amb els adults de l’empresa». -Criteris que hauran de seguir els alumnes:  He d’escoltar i valorar les idees dels altres tan com les meves pròpies.  He de tenir capacitat per expressar les meves idees davant dels altres.  El producte i el treball final ha de ser el resultat de les aportacions de tots.  Ens hem d’ajudar entre tots quan convingui.  Hem d’aprendre a resoldre els conflictes que vagin sorgint, amb el repte de tirar endavant qualsevol situació.
 11. 11. 9. MATERIALS QUE UTILITZAREM -Seguint els criteris d’innovació, de superació i d’actualització, a l’aula oberta s’ha replantejat l’ús del llibre de text en la majoria de les matèries. -L’objecte d’estudi a l’institut ha de ser la realitat , i el llibre de text és un mal substitut d’aquesta realitat si no es contemplen, a més, altres materials. -L’aula oberta farà ús de llibres de text, però no en farà mai un ús exclusiu. -La diversificació de materials trenca rutines i estimula més els joves en el dia a dia de les classes.
 12. 12. 10. EL PROJECTE DE RECERCA A 4t d’ESO tot l’alumnat ha de realitzar un projecte de recerca en equip. Aquest projecte ha d’estar constituït per un conjunt d’activitats de descoberta i recerca realitzades per l’alumnat entorn d’un tema guiat pel professorat. Al llarg del projecte, s’ha de mostrar capacitat d’autonomia i iniciativa en l’organització del treball de manera individual, i també de responsabilitat, cooperació i col·laboració en els projectes en comú. Els alumnes de l’aula oberta fan el seu PR sobre la descoberta de Barcelona.
 13. 13. 11. EL SERVEI COMUNITARI L'Impuls del servei comunitari per a l’alumnat de secundària obligatòria és una acció que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Consta d’unes 10 hores de desenvolupament a l’aula (treball de síntesi de 3r d’ESO + ètica/religió de 4t) i 10 més de servei actiu a la comunitat, col·laborant amb diferents entitats com Creu Roja, Càrites, Llar Sta Anna i l’Ajuntament d’Argentona.
 14. 14. 12. XERRADES I TALLERS “Game Over” - No te la juguis (abril) Xerrada a càrrec de l’institut Gutmann amb els següents objectius: - Sensibilitzar sobre el funcionament del sistema nerviós central i les conseqüències que pot tenir que aquest es lesioni. - Conscienciar dels perills de conductes imprudents a la carretera i en la pràctica d’activitats de lleure. - Despertar l’interès per la prevenció d’accidents i promoure actituds de precaució i responsabilitat social. - Apropar-se a la situació de les persones afectades per discapacitats físiques motrius. Adolescència i Alcohol (maig) Taller de dues hores dirigit a prevenir el consum d'alcohol en els menors d'edat. A càrrec de: Fundació Alcohol y Sociedad
 15. 15. MÉS XERRADES I TALLERS… Taller d’emprenedoria SEMPRE (juny) Presentació del servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Argentona. Presos (data a concretar, possiblement març) Joves en l’última fase d’internament explicaran amb la seva pròpia experiència com determinades actituds d’adolescents poden anar derivant, si no es controlen, en situacions complicades. Xerrada per a famílies (8 de novembre a les 18:30h) xerrada "Els pares pregunten, els Mossos responen". Es lliurarà a les famílies un paper en el qual podran escriure les preguntes que volen formular als Mossos que hauran de retornar uns dies abans de la xerrada.
 16. 16. 13. CALENDARI D’AVALUACIONS  Pre avaluació: Tercera setmana d’octubre  1ª Avaluació: Mitjans de desembre  2ª Avaluació: Principis de març  3ª Avaluació: Juny  Recuperació de pendents : Febrer/març (Per confirmar)  Avaluació extraordinària : 1, 4 i 5 de setembre  Avaluació diagnòstica: 6 i 7 de febrer
 17. 17. 14. COMUNICACIÓ INSTITUT-FAMÍLIA • Agenda escolar  - Eina molt positiva perquè se n’ha de responsabilitzar l’alumne/a. • Informacions via mail:  - Sortides  - Comunicats  - Llibre de lectura • Informacions mail/SMS:  - Retards i faltes  - Incidències
 18. 18. 15. L’HORA DE LECTURA • OBJECTIU: • Facilitar un espai i un temps per fomentar l’hàbit de la lectura i així acostumar l’alumnat a gaudir llegint. • És per a tot l’alumnat d’ESO. • Consta d’una hora de lectura en silenci a la setmana. • Horari a l’agenda escolar i a la web de l’institut (dins el menú). • Els alumnes poden escollir lliurement el llibre que volen llegir. • Ha de portar el seu propi llibre. Si no el duu, el professorat li indicarà que llegeixi una lectura d’un dels llibres de text. • En cap cas es permetrà que llegeixi diaris, revistes, etc, o que faci deures durant aquella hora. • Es demanarà i potenciarà que l’alumnat comenti, valori i recomani la lectura del llibre i enviï els seus comentaris al blog de biblioteca.
 19. 19. 16.SORTIDES I ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES ACTIVITATS DATES LLOC TIPOLOGIA Castanyada 27 d’octubre Jalpí Aventura Convivència Maternitat Elna Febrer Sud França Dpt Català Saló Ensenyament Març Barcelona Orientació Esport adaptat Març Argentona Dpt E.Física Visita Barcelona Tercer trimestre Barcelona Projecte Recerca Viatge final de curs Juny (16-21) Roma Convivència
 20. 20. 17. PAGAMENT SORTIDES •Pagament amb targeta de qualsevol entitat al caixer de Banc Sabadell (operació sense comissió):  •1. Introduir la targeta  •2. Més operacions o Pagaments a tercers (segons el tipus de targeta)  •3. Introduir el vostre número secret i “Continuar”  •4. Número de l’entitat: teclejar 154650 i “Continuar”  •5. Confirmar: tecla “Continuar”  •6. Prémer en pantalla: (opció en funció de la sortida)  •7. Introduir la informació addicional: (normalment el nom de l'alumne/a)  •8. Prémer “Continuar”  •9. Retirar els dos comprovants (un per al centre i l’altre per a la família) •També es podrà fer una transferència al compte: Es48 0081 0353 6800 0118 3519 afegint el nom de l'alumne i la sortida i portant el comprovant. En aquest cas, sí que hi pot haver comissió bancària per l’operació per part de la vostra entitat
 21. 21. 18. NORMES DE CONVIVÈNCIA  Puntualitat i assistència  Justificació de faltes  - límit una setmana en tornar a classe; hora de tutoria  - sempre que es pugui, paper oficial (metge, especialista, policia)  Sancions regulades pel Decret de Drets i Deures dels alumnes  Ús de telèfons mòbils i enregistrament d’imatges  Les NOFC de l’Ins Argentona, aprovades pel Consell Escolar durant el curs 2011- 2012, regulen l’ús de telèfons mòbils.  Llei de protecció de la imatge.  Dret de vaga  Les NOFC de l’Ins Argentona, aprovades pel Consell Escolar durant el curs 2011-2012, regulen el dret de vaga en el punt 7.2.4.2 (a partir de 3r ESO i amb autorització dels pares)  Objectes Personals i Material  Sota la responsabilitat dels alumnes (tant en el centre com a les sortides).
 22. 22. 19. MEDIACIÓ DE CONFLICTES Equip de mediació: Alumnes + professorat  Conflictes que poden ser mediats: Rumors, insults, malnoms, malentesos, queixes, ….. Disputes i baralles Amistats que s’han deteriorat Amenaces, persones que amenacen, que carreguen, que fan el buit, …. Situacions que desagraden o semblen injustes.
 23. 23. 20. CALENDARI ESCOLAR  1a Avaluació: Del 14 de setembre de 2017 al 12 de desembre de 2017  2a Avaluació: Del 13 de desembre de 2017 al 12 de març de 2018  3a Avaluació: Del 13 de març de 2017 al 14 de juny de 2017  ▪ Dies festius de lliure disposició:  Divendres 13 d’ctubre de 2017, Dijous 7 de desembre de 2017.  Dilluns 12 de febrer de 2018, Divendres 30 d’abril de 2018.  Viatge: del 16 al 21 de juny de 2017  Proves Extraordinàries: 1, 4 i 5 de setembre de 2017  VACANCES DE NADAL del 23 de desembre de 2017 al 7 de gener del 18 ambdós inclosos.  VACANCES DE SETMANA SANTA: del 26 de març al 2 d’abril del 2018 ambdós inclosos.
 24. 24. 21. EXTRAESCOLARS ORGANITZADES PER L’AMPA Aula d’estudi (gratuït, finançat per l’AMPA)  De dilluns a dijous de 16 :00 – 17’30h al Casal de Joves de l’antiga Velcro  De dilluns a dijous de16:15 a 17:30 a l’Espai Jove de Sant Miquel del Cros Taller d’escriptura (a càrrec de la filòloga Maria Planas) Dijous de 16:00 a 17:30 al Casal de Joves de l’antiga Velcro Taller de robòtica (1r i 2n eso)  Dimecres de 16:00 – 17:30 al taller 1 de tecnologia de l’institut
 25. 25. 1r ESO: 147 alumnes ( 5 grups ) 2n ESO: 177 alumnes ( 6 grups ) 3r ESO: 139 alumnes ( 6 grups ) 4t ESO: 133 alumnes ( 6 grups) 1r BTX: 85 alumnes ( 3 grups ) 2n BTX: 68 alumnes ( 3 grups ) TOTAL: 749 alumnes Professors: 70
 26. 26. INSTITUT d’ARGENTONA Curs 2017 - 2018 INS D’ARGENTONA C/ Peons Caminers, 25 08310 Argentona Telf: 937974610 Fax: 937974611 E-mails: a8052876@xtec.cat http://www.insargentona.cat
 27. 27. INSTITUT d’ARGENTONA Curs 2017 - 2018 MOLTES GRÀCIES PER VENIR

×