Els animals       clic           per avançar
Els animals       Una de les       característiques pròpies       dels animals és la       nec...
Els animals              Els animals es poden              classificar en dos grans      ...
Els animals                             Invertebrats (I)                   ...
Els animals                            Invertebrats (II)                   ...
Els animals                             Invertebrats (III)                  ...
Els animals            Invertebrats (IV)            Altres grups d’invertebrats           ...
Els animals                              Invertebrats (V)                  ...
Els animals                               Invertebrats (VI)                 ...
Els animals                                Invertebrats (VII)               ...
Els animals                                  Invertebrats (VIII)             ...
Els animals                                Invertebrats (IX)               ...
Els animals                                  Invertebrats (X)              ...
Els animals                              Vertebrats (I)                   ...
Els animals                             Vertebrats (II)                   ...
Els animals                              Vertebrats (III)                  ...
Els animals                               Vertebrats (IV)                  ...
Els animals                               Vertebrats (V)                  ...
Els animals                               Vertebrats (VI)                  ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Classificació Animals

3.404 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

Classificació Animals

 1. 1. Els animals clic per avançar
 2. 2. Els animals Una de les característiques pròpies dels animals és la necessitat que tenen d’incorporar aliment del medi. Mentre que els vegetals es fabriquen els nutrients a partir de substàncies senzilles que incorporen del medi, els animals obtenen els nutrients de l’aliment que incorporen del seu entorn. clic
 3. 3. Els animals Els animals es poden classificar en dos grans grups: els vertebrats i els invertebrats. Els vertebrats tenen una columna vertebral, formada per un conjunt d’ossos, les vèrtebres, que es troben a la part dorsal del cos. En canvi, els invertebrats no tenen columna vertebral i, en general, l’estructura del seu cos no és tanInvertebrats Vertebrats complexa. clic
 4. 4. Els animals Invertebrats (I) Esponges Hi ha força subgrups d’animals invertebrats. Les esponges, els cnidaris, com la medusa i els pòlips que formen coralls, i els equinoderms, com l’estrella de mar, són invertebrats aquàtics.Les esponges són animals invertebrats que viuenadherits als fons rocosos marins. Per tant, són animalsimmòbils. Tenen un cos molt simple, format per moltpocs tipus de cèl·lules diferents; per això se’ls clicconsidera els invertebrats d’estructura més senzilla.
 5. 5. Els animals Invertebrats (II) Cnidaris Hi ha força subgrups d’animals invertebrats. Les esponges, els cnidaris, com la medusa i els pòlips que formen coralls, i els equinoderms, com l’estrella de mar, són invertebrats aquàtics.Els cnidaris són invertebrats aquàtics que tenen uncos molt senzill amb forma de sac i la boca envoltadade tentacles. Els pòlips, com els coralls i lesanemones, viuen fixos sobre les roques del fons del clicmar. Les meduses, en canvi, es poden desplaçar.
 6. 6. Els animals Invertebrats (III) Equinoderms Hi ha força subgrups d’animals invertebrats. Les esponges, els cnidaris, com la medusa i els pòlips que formen coralls, i els equinoderms, com l’estrella de mar, són invertebrats aquàtics.Els equinoderms són invertebrats marins que viuenaferrats a les roques del fons del mar o que esdesplacen molt lentament. Estan coberts de petitesplaques, que fan d’esquelet, i respiren per brànquies. clicEn són exemples l’estrella de mar i l’eriçó de mar.
 7. 7. Els animals Invertebrats (IV) Altres grups d’invertebrats inclouen animals de vida aquàtica i animals de vida terrestre. Es el cas dels Mol·luscs i dels Artròpodes (insectes, aràcnids, miriàpodes i crustacis).Artròpode Mol·lusc clic
 8. 8. Els animals Invertebrats (V) Mol·luscs Altres grups d’invertebrats inclouen animals de vida aquàtica i animals de vida terrestre. Es el cas dels Mol·luscs i dels Artròpodes (insectes, aràcnids, miriàpodes i crustacis).Els mol·luscs tenen el cos tou, protegit per una closca oconquilla, externa o interna. Són mol·luscs aquàtics elmusclo, la sípia i el pop. Disposen de brànquies, ambforma allargada, per respirar. El cargol i el llimac són clicmol·luscs terrestres, tenen pulmons en lloc de brànquies.
 9. 9. Els animals Invertebrats (VI) Artròpodes Altres grups d’invertebrats inclouen animals de vida aquàtica i animals de vida terrestre. Es el cas dels Mol·luscs i dels Artròpodes (insectes, aràcnids, miriàpodes i crustacis).Els artròpodes tenen el cos recobert per un esqueletextern i dividit en segments que s’agrupen formantregions: en els insectes i els crustacis s’anomenen cap,tòrax i abdomen. Cada segment té apèndixs articulats clicespecialitzats: les antenes, les peces bucals o les potes.
 10. 10. Els animals Invertebrats (VII) Aràcnids Altres grups d’invertebrats inclouen animals de vida aquàtica i animals de vida terrestre. Es el cas dels Mol·luscs i dels Artròpodes (insectes, aràcnids, miriàpodes i crustacis).Els aràcnids, com les aranyes i escorpins, són de vidaterrestre. Tenen el cos dividit en dues regions: cefalotòraxi abdomen. No disposen d’antenes i tenen quatre parellsde potes. Respiren per tràquees, uns conductes que clicformen una xarxa a través de la qual es condueix l’oxigen.
 11. 11. Els animals Invertebrats (VIII) Insectes Altres grups d’invertebrats inclouen animals de vida aquàtica i animals de vida terrestre. Es el cas dels Mol·luscs i dels Artròpodes (insectes, aràcnids, miriàpodes i crustacis).Els insectes, com la papallona, l’abella, l’escarabat,l’espiadimonis, el grill i el saltamartí tenen el cos dividit encap, tòrax i abdomen. Se’n coneixen prop d’un miliód’espècies. Tenen un parell d’antenes, tres parells de potes clici, normalment, dos parells d’ales. Respiren per tràquees.
 12. 12. Els animals Invertebrats (IX) Crustacis Altres grups d’invertebrats inclouen animals de vida aquàtica i animals de vida terrestre. Es el cas dels Mol·luscs i dels Artròpodes (insectes, aràcnids, miriàpodes i crustacis).Els crustacis, com la gamba i el cranc, són artròpodesaquàtics. Tenen el cos dividit en tres regions, però en moltscasos el cap i el tòrax estan units i formen el cefalotòrax.Tenen dos parells d’antenes i molts parells de potes. clicRespiren per brànquies.
 13. 13. Els animals Invertebrats (X) Miriàpodes Altres grups d’invertebrats inclouen animals de vida aquàtica i animals de vida terrestre. Es el cas dels Mol·luscs i dels Artròpodes (insectes, aràcnids, miriàpodes i crustacis).Els miriàpodes, com el centpeus o l’escalopendra, tenen unparell d’antenes. El cap està ben diferenciat, però la resta delcos està format per molts segments similars. A cada segment hiha un parell de potes. clic
 14. 14. Els animals Vertebrats (I) Els vertebrats es caracteritzen per tenir una estructura òssia en posició dorsal, anomenada columna vertebral. Entre els vertebrats s’inclouen els peixos, els amfibis, els rèptils, les aus i els mamífers,Els peixos van ser els primers vertebrats, depenencompletament de l’aigua. Més tard, van sorgir elsamfibis, que acudeixen al medi aquàtic per reproduir-se.Dels amfibis van evolucionar els rèptils, que són cliccompletament terrestres.
 15. 15. Els animals Vertebrats (II) Peixos Els vertebrats es caracteritzen per tenir una estructura òssia en posició dorsal, anomenada columna vertebral. Entre els vertebrats s’inclouen els peixos, els amfibis, els rèptils, les aus i els mamífers,Els peixos són vertebrats aquàtics. L’organització delseu cos els permet viure eficaçment a l’aigua. Tenen elcos cobert de petites peces, les escates, que elsprotegeixen i impermeabilitzen. Tenen una forma clichidrodinàmica, adequada per moure’s per l’aigua.
 16. 16. Els animals Vertebrats (III) Amfibis Els vertebrats es caracteritzen per tenir una estructura òssia en posició dorsal, anomenada columna vertebral. Entre els vertebrats s’inclouen els peixos, els amfibis, els rèptils, les aus i els mamífers,Els amfibis, com la granota i el gripau tenen quatrepotes. Des de que surten de l’ou, en forma de larva, finsque assoleixen l’estat adult, experimenten una sèrie detransformacions, la metamorfosi. Tot i disposar de clicpulmons quan són adults tenen una important respiraciócutània, a través de la pell.
 17. 17. Els animals Vertebrats (IV) Rèptils Els vertebrats es caracteritzen per tenir una estructura òssia en posició dorsal, anomenada columna vertebral. Entre els vertebrats s’inclouen els peixos, els amfibis, els rèptils, les aus i els mamífers,Els rèptils, com la tortuga, el cocodril, la serp ..., sóntetràpodes, però n’hi ha han perdut les extremitats. Elcos està recobert d’escates dures. La gran majoria sónterrestres, però ’hi d’aquàtics com les tortugues o els cliccocodrils. Però no hi ha cap rèptil que respiri sotal’aigua: tots tenen pulmons.
 18. 18. Els animals Vertebrats (V) Aus Els vertebrats es caracteritzen per tenir una estructura òssia en posició dorsal, anomenada columna vertebral. Entre els vertebrats s’inclouen els peixos, els amfibis, els rèptils, les aus i els mamífers,Les aus són vertebrats adaptats al vol. Les extremitatsanteriors s’han transformat en ales i tenen el cos recobertde plomes, que els ajuden a desplaçar-se per l’aire.També les ajuden a controlar la temperatura corporal, els clicpermet el camuflatge i el reconeixement sexual.
 19. 19. Els animals Vertebrats (VI) Mamífers Els vertebrats es caracteritzen per tenir una estructura òssia en posició dorsal, anomenada columna vertebral. Entre els vertebrats s’inclouen els peixos, els amfibis, els rèptils, les aus i els mamífers,Els mamífers tenen un aparell locomotor perfectamentadaptat al medi terrestre. Això i el fet de mantenir latemperatura corporal de manera independent respecte ala del medi, els permet ser a tots els ambients del clicplaneta. N’hi ha voladors, com el ratpenat, i n’hi ha ques’han adaptat a la vida aquàtica, com la balena i el dofí.

×