Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Πρόσκληση στο παιγνίδι της βιοποικιλότητας
Ή
Πώς να εισάγουμε την επιστημονική έρευνα με ένα
σοβαρό παιγνίδι στην Περιβαλλ...
Τι είναι το σοβαρό ή ηλεκτρονικό παιγνίδι ;
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η τεχνολογία των πολυμέσων παρέχει τη δυ...
Διαπίστωση :
Οι επιστημονικές μέθοδοι περιορίζονται σε μικρό ποσοστό
των μαθητών στα σχολεία.
Ολοι οι μαθητές πρέπει να ...
Μια πρόταση : ένα διδακτικό παιγνίδι
Μια εργασία που εμπλέκει μαθητές και
καθηγητές
Δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν και ν...
Παραδείγματα :
Τίτλος:
EnerCities
Μάθημα/ Θέμα:
PROJECT / Εκπαιδευτικά Παιχνίδια / Διαθεματική προσέγγιση
Κατηγορία:
Εφαρμ...
 Τίτλος:
 Amnesty The Game
 Μάθημα/ Θέμα:
 PROJECT / Εκπαιδευτικά Παιχνίδια / Διαθεματική προσέγγιση
 Κατηγορία:
 Εφ...
Τίτλος: Switch ‘Em Off
Μάθημα/ Θέμα:PROJECT / Εκπαιδευτικά Παιχνίδια / Διαθεματική προσέγγιση
 Κατηγορία:
 Εφαρμογή διαδ...
Το Research Game δημιουργήθηκε από:
University of Salento
University of West Scotland
University of Aveiro
Bildungswer...
Στηρίζεται στην ανακαλυπτική μάθηση
Ένα
εκπαιδευτικό
διαδικτυακό
παιγνίδι που
στοχεύει στην
βελτίωση της
κατανόησης
της
επιστημονικής
έρευνας
Research Game
Νέα προσέγγιση στην διδασκαλία
Νέα παιδαγωγική στρατηγική στην διδασκαλία της
επιστημονικής έρευνας
Εκμάθ...
Το Research Game
Επιτρέπει στους μαθητές :
Κατανόηση των επιστημονικών μεθοδολογιών
Βελτίωση της οξύνοιας σχετικά με τα...
Ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε ευρεία
ποικιλία περιβαλλοντικών ερευνητικών τομέων
Καλλιέργεια της συνείδησης και ...
Παροχή προκλήσεων, ευκαιρία επικοινωνίας με
μαθητές από όλη την Ευρώπη.
Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της
επιστημονικ...
`
Φάση παιχνιδιού Μαθητές Καθηγητές
Εισαγωγή στο project Τι πρόκειται να κάνουμε
Εισαγωγή στη δημιουργία
μιας υπόθεσης για τ...
Ερωτήσεις Σχηματισμός υπόθεσης
εργασίας
Καθοδήγηση (κατ’
απαίτηση)
Εργασία πεδίου ή στο
εργαστήριο
Προετοιμασία και
ολοκλή...
Σύγκριση και
αναφορά
Εξαγωγή
συμπερασμάτων
Πρόχειρα
συμπεράσματα.
Μορφή: έγγραφο
και βίντεο
Καθοδήγηση (κατ’
απαίτηση)
Σύγ...
Research Game: The European scientific
research game
ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ:
(phase 1) μέχρι 5 Απριλίου
Ευαισθητοποίηση και
εισαγωγ...
Accueil : Υποδοχή
 Ma page : Η σελίδα μου
 Pages du site : Σελίδες του ιστότοπου
 Blogs du site :
 Badges de site :
 ...
My profile
View profile
Blogs
 View all of my entries
 Add a new entry
My private files
My badges
My teams
Χρήσιμοι σύνδεσμοι :
Ecokids – What is Biodiversity
Biodiversity Game – National Geographic
Biodiversity – National Geo...
http://rg.uws.ac.uk/index.php/en/
 Anno della biodiversità 2010 http://www.biodiversita2010.ch
 Belgian biodiversity pla...
Contact Lead Partner
Prof. Alberto Basset
alberto.basset@unisalento.it
Ing. Nicola Fiore
nicola.fiore@unisalento.it
Dott....
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
http://grperivgath.canalblog.com/
Research game
Research game
Research game
Research game
Research game
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

0

Compartir

Descargar para leer sin conexión

Research game

Descargar para leer sin conexión

Libros relacionados

Gratis con una prueba de 30 días de Scribd

Ver todo

Audiolibros relacionados

Gratis con una prueba de 30 días de Scribd

Ver todo
 • Sé el primero en recomendar esto

Research game

 1. 1. Πρόσκληση στο παιγνίδι της βιοποικιλότητας Ή Πώς να εισάγουμε την επιστημονική έρευνα με ένα σοβαρό παιγνίδι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη Ιωάννα Ντίνου Υπεύθυνη ΠΕ Γ’ΔΙΔΕ Αθήνας Γιώργος Πασxαλίδης Χημικός 2ο Γ/σιο Κορυδαλλού
 2. 2. Τι είναι το σοβαρό ή ηλεκτρονικό παιγνίδι ; ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η τεχνολογία των πολυμέσων παρέχει τη δυνατότητα στο μαθητή να μαθαίνει με τον δικό του ρυθμό και να ανταλλάσσει εμπειρίες και γνώσεις με μαθητές από την ίδια ή άλλη τάξη πιθανόν γεωγραφικά απομακρυσμένη . Οι σύγχρονοι θεωρητικοί της μάθησης των ψυχολογικών ρευμάτων με (Piaget, Bruner, Vygotsky) υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι από τη φύση του είναι ένα μαθησια κόπεριβάλλον που οι εκπαιδευτικοί με μαθητοκεντρική προσέγγιση επιδιώκουν να αξιοποιήσουν, αφού το θεωρούν έναν από τους πιο παρωθητικούς τρόπους μάθησης
 3. 3. Διαπίστωση : Οι επιστημονικές μέθοδοι περιορίζονται σε μικρό ποσοστό των μαθητών στα σχολεία. Ολοι οι μαθητές πρέπει να κατανοήσουν αυτές τις διαδικασίες και τον ρόλο που θα παίξουν στα μελλοντικά εκπαιδευτικά τους μονοπάτια και σταδιοδρομίες. Η χρήση νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών τύπων παιχνιδιών που κατευθύνονται στην ίδια πορεία με τη Μάθηση βασισμένη σε ένα Πρόβλημα, θα κάνουν την διαδικασία πιο ελκυστική και ενδιαφέρουσα.
 4. 4. Μια πρόταση : ένα διδακτικό παιγνίδι Μια εργασία που εμπλέκει μαθητές και καθηγητές Δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους στην Ευρώπη.
 5. 5. Παραδείγματα : Τίτλος: EnerCities Μάθημα/ Θέμα: PROJECT / Εκπαιδευτικά Παιχνίδια / Διαθεματική προσέγγιση Κατηγορία: Εφαρμογή διαδικτύου Τάξη/Επίπεδο: Πρωτοβάθμια - Δευτεροβάθμια Γλώσσα: Αγγλικά, Ελληνικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Εβραϊκά, Γερμανικά, Ιστοσελίδα: http://www.enercities.eu/ Είδος εφαρμογής – περιβάλλοντος: Serious Games Κατασκευαστής / Χώρα : Paladin Studios / Ολλανδία, Ευρωπαϊκή Ένωση Περιγραφή: Το EnerCities πρόκειται για ένα σοβαρό βιντεοπαιχνίδι που δημιουργήθηκε ως μέρος του προγράμματος Intelligent Energy Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στόχο είχε να τονώσει την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τη διαχείριση της ενέργειας. Στην διάρκεια του παιχνιδιού, ο παίκτης θα πρέπει να δημιουργήσει και να επεκτείνει εικονικές πόλεις, ασχολούμενος με τη ρύπανση, την έλλειψη ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξάντληση των φυσικών πόρων. Λέξεις – Κλειδιά: Serious Games, εκπαιδευτικά παιχνίδια, περιβάλλον Εισηγήσεις εκπαιδευτικής αξιοποίησης: Η εφαρμογή EnerCities μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο κατά την διεξαγωγή του μαθήματος της Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, των Αρχών Περιβαλλοντικών Επιστημών καθώς επίσης και στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος. Η εφαρμογή μπορεί να βρει χρήση στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.
 6. 6.  Τίτλος:  Amnesty The Game  Μάθημα/ Θέμα:  PROJECT / Εκπαιδευτικά Παιχνίδια / Διαθεματική προσέγγιση  Κατηγορία:  Εφαρμογή διαδικτύου  Τάξη/Επίπεδο:  Πρωτοβάθμια - Δευτεροβάθμια  Γλώσσα:  Αγγλικά  Ιστοσελίδα:  http://www.amnestygame.com/  Είδος εφαρμογής – περιβάλλοντος:  Serious Games  Κατασκευαστής / Χώρα :  Hellenic Game Developers Association in association with Amnesty International / Ελλάδα  Περιγραφή: Το Amnesty-the Game πρόκειται για ένα σοβαρό βιντεοπαιχνίδι το οποίο υποστηρίζει τον αγώνα της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής. Είναι μια προσπάθεια εθελοντών μελών του Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας-HGDA. Στο παιχνίδι ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός ειδικού συντονιστή της Διεθνούς Αμνηστίας επιφορτισμένου να βοηθήσει για να καταργηθεί η θανατική ποινή στις εξής 6 χώρες: Κίνα, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Λευκορωσία, Μογγολία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει, μέσα από τις ενέργειές σας, να επηρεάσετε την κοινή γνώμη κατά της θανατικής ποινής, έτσι ώστε να πιέσετε την κυβέρνηση της κάθε χώρας να κινηθεί προς την κατάργηση του νόμου.  Λέξεις – Κλειδιά: Serious Games, εκπαιδευτικά παιχνίδια   Εισηγήσεις εκπαιδευτικής αξιοποίησης:  Τα Serious Games (Σοβαρά Παιχνίδια) είναι διαδραστικές προσομοιώσεις καταστάσεων που βασίζονται στο παιχνίδι , στις οποίες ο χρήστης/παίκτης λαμβάνει ενεργό μέρος. Η εφαρμογή Amnesty the Game μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο κατά την διεξαγωγή του μαθήματος της Πολιτικής Αγωγής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και στα μαθήματα της γλώσσας και των νεοελληνικών κειμένων. Η εφαρμογή μπορεί να βρει χρήση στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.
 7. 7. Τίτλος: Switch ‘Em Off Μάθημα/ Θέμα:PROJECT / Εκπαιδευτικά Παιχνίδια / Διαθεματική προσέγγιση  Κατηγορία:  Εφαρμογή διαδικτύου  Τάξη/Επίπεδο:  Πρωτοβάθμια - Δευτεροβάθμια  Γλώσσα:  Αγγλικά  Ιστοσελίδα:  http://wwf.panda.org/how_you_can_help/games/switchemoff/  Είδος εφαρμογής – περιβάλλοντος:  Serious Games  Κατασκευαστής / Χώρα :  WWF Global/  Περιγραφή: Το Switch ‘Em Off πρόκειται για ένα σοβαρό βιντεοπαιχνίδι το οποίο υποστηρίζει τον αγώνα της WWF Global για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Στο παιχνίδι ο παίκτης αναλαμβάνει να κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας που ρυπαίνουν, προκαλώντας κλιματικές αλλαγές και θέρμανση του πλανήτη. Στην διάρκεια του παιχνιδιού, μέσα από 6 επίπεδα αυξανόμενης δυσκολίας, θα πρέπει να κλείσετε όσες περισσότερες εγκαταστάσεις μπορείτε στο λιγότερο δυνατό χρόνο, μαζεύοντας πόντους.  Λέξεις – Κλειδιά: Serious Games, εκπαιδευτικά παιχνίδια, περιβάλλον, ενέργεια   Εισηγήσεις εκπαιδευτικής αξιοποίησης:  Η εφαρμογή Switch ‘Em Off μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχολείο κατά την διεξαγωγή του μαθήματος της Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, των Αρχών Περιβαλλοντικών Επιστημών καθώς επίσης και στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος. Η εφαρμογή μπορεί να βρει χρήση στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.
 8. 8. Το Research Game δημιουργήθηκε από: University of Salento University of West Scotland University of Aveiro Bildungswerk der Sächsischen Wirtschaft European Ecological Federation Kariyer Danismanligive Insan Kaynaklarini Gelistirme Dernegi
 9. 9. Στηρίζεται στην ανακαλυπτική μάθηση
 10. 10. Ένα εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιγνίδι που στοχεύει στην βελτίωση της κατανόησης της επιστημονικής έρευνας
 11. 11. Research Game Νέα προσέγγιση στην διδασκαλία Νέα παιδαγωγική στρατηγική στην διδασκαλία της επιστημονικής έρευνας Εκμάθηση μιας χρήσιμης μεθοδολογίας σε όλους τους τομείς της επιστημονικής έρευνας Εφαρμογή της δημιουργικής σκέψης , et aussi de Η χρήση των Ν.Τ. και όλων των εργαλείων WEB 2 0 και της Game based learning κάνει ένα μάθημα πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους μαθητές
 12. 12. Το Research Game Επιτρέπει στους μαθητές : Κατανόηση των επιστημονικών μεθοδολογιών Βελτίωση της οξύνοιας σχετικά με τα διαφορετικά στάδια επίλυσης προβλημάτων Κατανόηση της μεθόδου σχηματισμού υποθέσεων, αναγνώρισης σχετικών μεταβλητών, συλλογή και ανάλυση δεδομένων, ερμηνεία ευρημάτων Διέγερση, κινητοποίηση για ανάληψη ερευνητικών εργασιών και εφαρμογή επιστημονικής μεθόδου Ανάπτυξη ικανότητας αντιμετώπισης αβεβαιότητας
 13. 13. Ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε ευρεία ποικιλία περιβαλλοντικών ερευνητικών τομέων Καλλιέργεια της συνείδησης και των γνώσεων των μαθητών σχετικά με την βιοποικιλότητα Ενεργοί πολίτες και διαχειριστές του περιβάλλοντος Γνώση πιο ενδιαφέρουσα και προσιτή στους νέους Ανάπτυξη λογικής και κριτικής σκέψης
 14. 14. Παροχή προκλήσεων, ευκαιρία επικοινωνίας με μαθητές από όλη την Ευρώπη. Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της επιστημονικής αξιολόγησης. Σύνδεση τοπικών ερευνών με παγκόσμια ζητήματα
 15. 15. `
 16. 16. Φάση παιχνιδιού Μαθητές Καθηγητές Εισαγωγή στο project Τι πρόκειται να κάνουμε Εισαγωγή στη δημιουργία μιας υπόθεσης για το περιβάλλον-Με βάση τις ερωτήσεις Προπαρασκευαστικό στάδιο Συμπλήρωση προ- ερωτηματολογίων για να αξιολογηθούν οι προσδοκίες και εμπειρίες του παρελθόντος Συμπλήρωση προ- ερωτηματολογίων για να αξιολογηθούν οι προσδοκίες Ομάδα Δημιουργία ομάδων Επίβλεψη Υπόθεση Επιλογή ιδέας (υπόθεσης) Επίβλεψη Παρατήρηση Παρατήρηση, λήψη σημειώσεων Επίβλεψη Έρευνα στην τάξη Προετοιμασία και ολοκλήρωση ερευνών στην τάξη, μελέτη του επιλεγμένου θέματος από βιβλία, διαδίκτυο ή άλλες πηγές-αναγνώριση γνώσεων Καθοδήγηση (κατ’ απαίτηση)
 17. 17. Ερωτήσεις Σχηματισμός υπόθεσης εργασίας Καθοδήγηση (κατ’ απαίτηση) Εργασία πεδίου ή στο εργαστήριο Προετοιμασία και ολοκλήρωση ερευνών πεδίου, σχεδιασμός δειγματοληψίας ή εμπειρία εργαστηρίου (δοκιμασία της υπόθεσης, χρήση ελέγχων, επιλογή τεχνικών) Καθοδήγηση (κατ’ απαίτηση) Συλλογή και ανάλυση δεδομένων Οργάνωση δεδομένων, εφαρμογή μεθόδων ανάλυσης δεδομένων Καθοδήγηση (κατ’ απαίτηση) Συζήτηση αποτελεσμάτων Σύγκριση με υπάρχουσες γνώσεις Καθοδήγηση (κατ’ απαίτηση)
 18. 18. Σύγκριση και αναφορά Εξαγωγή συμπερασμάτων Πρόχειρα συμπεράσματα. Μορφή: έγγραφο και βίντεο Καθοδήγηση (κατ’ απαίτηση) Σύγκριση με άλλο σχολείο (ζευγάρι) Επανάληψη πειράματος (αν γίνεται) Εξαγωγή τελικού συμπεράσματος Καθοδήγηση (κατ’ απαίτηση) Παιχνίδι ελέγχου γνώσεων Παιχνίδι online Παιχνίδι βασισμένο στις όψεις της επιστημονικής μεθόδου Καθοδήγηση μέσα στο παιχνίδι Ερωτηματολόγιο Αυτόματη συγκέντρωση συμπερασμάτων Καθοδήγηση (κατ’ απαίτηση)
 19. 19. Research Game: The European scientific research game ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ: (phase 1) μέχρι 5 Απριλίου Ευαισθητοποίηση και εισαγωγή των μαθητών στην μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας Όλες οι ομάδες παίρνουν ένα μετάλλιο μπρούτζινο: de 0 à 10 βαθμούς , ασημένιο : de 11 à 20 βαθμούς , χρυσό de 21 à 30 βαθμούς . (phase 2). Διαδικτυακός διαγωνισμός ( on line ) 29 Απριλίου 2014 à 10h00 C.E.T H ομάδα κερδίζει bonus au κάθε φορά που τελειώνει ένα ‘’μικροπαιγνίδι’’ (‘ένα σετ ασκήσεων που περιλαμβάνονται σε όλο το παιγνίδι , ο χρόνος συμπλήρωσης της άσκησης είναι μετρήσιμος) Δεν υπάρχει διάλειμμα την ώρα του παιχνιδιού
 20. 20. Accueil : Υποδοχή  Ma page : Η σελίδα μου  Pages du site : Σελίδες του ιστότοπου  Blogs du site :  Badges de site :  Calendrier : Ημερολόγιο  News: Νέα  Ranking :  Register as a Student : Εγγραφή μαθητή  Register as a Mentor : Εγγραφή καθηγητή  Glossary : Λεξικό όρων  Ressources : Πηγές  Comment participer : Πώς να συμμετάσχετε  A propos : Σχετικά με …  Un guide pas à pas au projet : Οδηγός βήμα - βήμα  Photos
 21. 21. My profile View profile Blogs  View all of my entries  Add a new entry My private files My badges My teams
 22. 22. Χρήσιμοι σύνδεσμοι : Ecokids – What is Biodiversity Biodiversity Game – National Geographic Biodiversity – National Geographic What is Biodiversity – United Nations United Nations Decade on Biodiversity International Year of Biodiversity – American Museum o
 23. 23. http://rg.uws.ac.uk/index.php/en/  Anno della biodiversità 2010 http://www.biodiversita2010.ch  Belgian biodiversity platform :http://www.biodiversity.be  Biodiversa www.biodiversa.org  Biodiversity knowledge http://biodiversityknowledge.eu/index.php  Convention on Biological Diversity :http://www.cbd.int http://www.cbd.int/rio https://www.cbd.int/doc/strategic-plan/2011-2020  Aichi-Targets-EN.pdf  http://www.cbd.int/sp/targets/  http://www.cbd.int/convention/text  http://www.cbd.int/2010/welcome/  http://www.cbd.int/2011-2020/  Diversitas :www.diversitas-international.org  Fondation pour la reverche sur la biodiversité http://www.fondationbiodiversite.fr  International platform for biodiversity : http//www.ipbes.ne
 24. 24. Contact Lead Partner Prof. Alberto Basset alberto.basset@unisalento.it Ing. Nicola Fiore nicola.fiore@unisalento.it Dott.ssa Franca Sangiorgio franca.sangiorgio@unisalento.it
 25. 25. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας http://grperivgath.canalblog.com/

Vistas

Total de vistas

686

En Slideshare

0

De embebidos

0

Número de embebidos

25

Acciones

Descargas

3

Compartidos

0

Comentarios

0

Me gusta

0

×