Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Zbatime të elktrokimisë në jetën e përditshme

Projekt kimi

 • Sé el primero en comentar

Zbatime të elktrokimisë në jetën e përditshme

 1. 1. Lënda Tema Zbatime të elektrokimis ne jëtën
 2. 2. Elektrokimia është ajo pjesë e shkencës së kimisë që merret me studimin e të gjitha proçeseve të transformimit të energjisë kimike në energji elektrike dhe anasjelltas
 3. 3. Përveç tjerash studion fenomene si gërryerjen e metaleve, biokimike për funksionimin e organizmave te gjalle si fotosinteza, frymëmarrja qelizore, transmetimi i sinjaleve nervore etj.
 4. 4. Elementi galvanik. Elektrokim a Elektroliza.
 5. 5. Pak histori…
 6. 6. Elementi galvanik është një aparat që ka aftësi ta shndërrojë energjinë kimike në energji oksido- reduktimit, që zhvillohet përkatësisht në dy gjysmëelementet.
 7. 7. Nga se përbëhet elementi galvanik ?
 8. 8. Ç’farë procesesh ndodhin në elementin galvanik
 9. 9. Elementi galvanik përdoret për : prodhimin e baterive te ndryshme,energjise elektrike dhe prodhimin e akumulatoreve. • Elementi Galvanik ka shume vjet qe eshte shpikur dhe qe ka shkuar drejt permiresimit të cilësive të tyre
 10. 10. Elektroliza Proces fiziko-kimik qe shendrron energjine elektrike ne energji kimike
 11. 11. -Ne elektrolite ne gjendje te shkrire. -Tretesire ujore. -Anode te tretshme. Elektroliza mund te ndodhe ne:
 12. 12. Baterite gjejne sot ne jeten e perditshme nje perdorim te gjere dhe kjo per shkak te zgjerimit te games se aparateve elektronike.Jane pajisje te mbyllura te cilat permbajne elemente kimike te afte per te dhene proceset e oksido-reduktimit te nevojshme per lindjen e rrymes elektrike. Baterite
 13. 13. Procesi I karikimit te tyre behet duke kaluar ne drejtim te kundert te rrymes,e afte per te kryer reaksionet e kunderta kimike me ato qe ndodhin te baterite.Shendrrojne energjine kimike ne ate elektrike. Garantojne nje prodhim rryme me intensitet te pandryshueshem,por ato duhet te shkarkohen plotesisht perpara se te filloje procesi i karikimit Baterite e rikarikueshme.
 14. 14. Baterite jane mbetje probleme.Pasojat qe sjellin ne organizmin e njeriut jane probleme , veshkat, me degjimin dhe probleme me te mesuarit per femijet.

×