Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

El Món del les Ones - La Llum

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 43 Anuncio

El Món del les Ones - La Llum

Descargar para leer sin conexión

En aquesta presentació, totalment en Català us explicarem totes les característiques de les Ones i la Llum. A més hem fet un experiment en un vídeo per demostrar els efectes de reflexió i refracció amb un calidoscopi. Si teniu algun dubte o pregunta o simplement en voleu saber més visiteu el nostre canal a YouTube: TecnoCiencia.Cat
https://www.youtube.com/channel/UCFrnOrDpPk1h7nKTkv6Ykvg

Fet per: Jan Casas (teòric, Mar Álvarez (experimental) i Adrià García (informàtic)

En aquesta presentació, totalment en Català us explicarem totes les característiques de les Ones i la Llum. A més hem fet un experiment en un vídeo per demostrar els efectes de reflexió i refracció amb un calidoscopi. Si teniu algun dubte o pregunta o simplement en voleu saber més visiteu el nostre canal a YouTube: TecnoCiencia.Cat
https://www.youtube.com/channel/UCFrnOrDpPk1h7nKTkv6Ykvg

Fet per: Jan Casas (teòric, Mar Álvarez (experimental) i Adrià García (informàtic)

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Anuncio

Más reciente (19)

Anuncio

El Món del les Ones - La Llum

 1. 1. EL MÓN DE LES ONES LA LLUM EXPERIMENTALS 2N ESO A CURS 2014/15 SILVIA MEJÍAS Jan Casas - Mar Álvarez - Adrià García
 2. 2. ÍNDEX 1) Presentació 2) Treball Teòric 3) Treball Experimental 4) Conclusió 5) Vídeos i Enllaços 6) Web Grafia
 3. 3. PRESENTACIÓ DELS MEMBRES Teòric Jan Casas Mar Álvarez Adrià García Experimental Informàtic
 4. 4. TEÒRIC “Fer aquest treball ha estat una feina difícil i complicada. Fent-lo he après la veritat del que és ser el coordinador d’un grup. He aportat i treballat amb molt d’interès i ganes. No hi ha hagut n’hi un moment de descans. Si hem diguéssiu que segur que hi ha hagut algun moment en el que t’has divertit no sabria que dir-vos. Potser quan vam gravar el vídeo de l’experiment, quatre hores i mitja per gravar dos minuts de vídeo. Interessant. No dic que no sigui culpa meva, ja que soc molt perfeccionista. És veritat que va costar molt la instal·lació de les càmeres. Tot i això trobo que aquella primera tarda va ser en la que m’ho vaig més passar bé. Hem hagut de superar molts problemes, tan junts com separats, però al final hem aconseguit el que volíem i ha quedat tot ben fet. Si hagés de millorar alguna cosa segurament canviaria la distribució del temps i la feina perquè el treball m’agrada molt com ha quedat però no com s’ha fet.
 5. 5. EXPERIMENTAL “Per a mi apuest experimental ha sigut molt beneficiós ja que he après a treball en equip. També he après més característiques de la llum, que m'han ajudat a entendre millor l'experiment i fer-lo. Haver de sortir a fer l'experiment m'ha ajudat a superar la petita por que tinc de sortir a parlar a l'escenari. Les nostres propostes de millora sobre el nostre experiment són, que el vídeo hagués tingut mes bona qualitat, i que a l’hora de gravar la càmera hagués estat en més bona disposició.
 6. 6. INFORMÀTIC “El treball ha sigut agradable i entretingut. M'ha agradat fer-lo perquè he après molt es coses sobre la llum i les ones. Crec que el que es ha costat més fer ha sigut el vídeo, yo tu que al final va surtir molt bé. Ens hem distribuit la feina de tal manera que tots hem pogut col·laborar i hem obtingut bonos resultas. M'ha agradat fer el treball sobre un tema tant interessant com és la llum.
 7. 7. TREBALL EXPERIMENTAL
 8. 8. MOVIMIENT ONDULATORI Procés pel qual es propaga energia d’un lloc a un altre sense transferència de matèria, mitjançant ones.
 9. 9. LES ONES: CONCEPTE Pertorbació que es propaga. Les ones materials (totes menys les electromagnètiques) requereixen un medi elàstic per propagar-se.
 10. 10. TIPUS D’ONES ONES Materials o Mecàniques Electromagnètiques
 11. 11. PROPAGACIÓ CONCEPTE La pertorbació comunica una agitació a la primera partícula del medi en que impacta que crea el focus de les ones i on s'inicia l'ona. La pertorbació es transmet en totes direccions i s'estén amb una velocitat constant.
 12. 12. MEDIS DE PROPAGACIÓ Segons es propaguin en una sola direcció, en un pla o en les tres dimensiones del espai. Unidimensional Bidimensional Tridimensional
 13. 13. TIPUS DE PROPAGACIÓ Longitudinals Transversals Les partícules del medi en el que es propaga la pertorbació vibren perpendiculars a la direcció de propagació. Les partícules del medi en el que es propaga la pertorbació vibren en la mateixa direcció de propagació.
 14. 14. PROPIETATS DE LES ONES Ones Amplitud o Brillantor Freqüència o color Longitud d’Ona Velocitat Llum 299.792,458 m/s So 331 m/s
 15. 15. PROPIETATS DE LA LLUM És la part de la radiació electromagnètica que pot ser percebuda per l'ull humà. Velocitat: la llum es mou a 299.792,458 km/s.
 16. 16. NATURALESA DE LA LLUM La llum esta formada per fotons (partícules de la llum), la llum presenta una naturalesa complexa: depèn de com s'observi es manifestarà com una ona o com una partícula.
 17. 17. PROPAGACIÓ DE LA LLUM L’Ona s'autopropaga indefinidament a través de l'espai, en camps magnètics i elèctrics generant-ne contínuament. Es propaga sempre de forma rectilínia, uniforme i en totes direccions. Es pot propagar en el buit o en altres medis.
 18. 18. REFLEXIÓ Canvi de la direcció de propagació d'una ona en una superfície. Quan la llum incideix sobre un cos, aquest la torna al medi en major o menor proporció.
 19. 19. REFRACCIÓ Canvi de direcció que es produeix quan la llum passa d’un medi transparent a un altre. Això és a causa de la diferència de velocitat de propagació que té la llum en els diferents medis.
 20. 20. DISPERSIÓ Fenomen de separació de les ones de diferent freqüència en travessar un material. L’Arc de Sant Martí és el fenomen conegut com a dispersió que es produeix quan un raig de llum es refracta quedant separats els seus colors constituents. En el cas de l'arc de Sant Martí, la llum es dispersa en travessar les gotes d'aigua.
 21. 21. POLARITZACIÓ Propietat de les ones que poden oscil·lar amb més d'una orientació. Això es refereix normalment a les anomenades ones transversals És la vibració del camp elèctric (o magnètic) en una única direcció. La polarització indica que el camp vibra en una única direcció.
 22. 22. MIRALLS Cos opac, amb una superfície llisa i polida, capaç de reflectir regularment la llum que rep.
 23. 23. TIPUS DE MIRALLS Miralls Plans Esfèrics Còncau Convex
 24. 24. COLOR És una percepció visual que es genera en el cervell dels humans i altres animals en interpretar els senyals nerviosos que li envien els fotoreceptors a la retina de l'ull.
 25. 25. COLOR Tonalitat: qualitat que ens permet distingir entre els diferents colors (vermell, groc, verd...) Saturació: major o menor barreja amb el blanc Claredat: intensitat de color
 26. 26. ESPECTRE És la descomposició d'una radiació electromagnètica en els seus components en termes de freqüència, energia dels fotons o de la longitud d'ona associada.
 27. 27. LA VISTA És el sentit que permet percebre la llum de l'exterior i interpretar-la per a obtenir informació sobre la mida, la forma, el color, la distància, la posició i el moviment del que es trobi en al camp de visió.
 28. 28. PARTS DE L’ULL Segment Anterior: Còrnia, Iris, Pupil·la, Cos ciliar i Cristal·lí. Segment Posterior: Escleròtica, Coroide, Retina, Fòvea òptica, Màcula retinal, Disc òptic o papil·la òptica i Humor vitri.
 29. 29. PROCÉS DE LA VISTA Perquè hi puguem veure, els raigs de llum entren en les pupil·les i es registren en les retines, en el fons dels ulls, on es creen imatges invertides. Aquestes es converteixen en impulsos elèctrics, portats a través del nervi òptic de cada ull al cervell, al lòbul occipital, on són interpretats.
 30. 30. TREBALL EXPERIMENTAL
 31. 31. OBJECTIU Demostrar els efectes de refracció i reflexió de la llum a partir d’un experiment pràctic. Per això utilitzem un calidoscopi.
 32. 32. FUNCIONAMENT El calidoscopi, es un instrument que a través d’un tub, que consta de tres miralls en forma triangular a l'interior, deixa passar la llum que entra pel forat ocular i reflexa una sèrie de formes geomètriques infinites. A més al final del visor hi ha un conjunt de peces de plàstic de colors de diverses formes, que girant el visor, les formes poden canviar.
 33. 33. PROPIETATS Es compleix la propietat de la reflexió de la llum i “les Lleis de la Reflexió. Reflexió Lleis de reflexió”, quan un raig lluminós xoca contra una superfície d’un cos canvia de direcció tornant amb la mateixa direcció i velocitat en la que ha anat.
 34. 34. LLEI D’SNELL És una fórmula utilitzada per calcular l'angle de refracció de la llum en travessar la superfície de separació entre dos medis de propagació de la llum amb índex de refracció diferent.
 35. 35. PROPOSTES DE MILLORA - Hauria estat millor si el vídeo hagués tingut mes bona qualitat, tot i que al final ha quedat prou bé. - A l’hora de gravar ens hauria ajudat que la càmera hagués estat en més bona disposició.
 36. 36. HIPÒTESI Vam triar l’experiment amb la llum, per això vam decidir fer un calidoscopi. Al principi vam optar per descompondre la llum amb un prisma, però la idea no ens va agradar ja que volíem fer un experiment que demostrés tots els efectes que te la llum i sigués molt visual.
 37. 37. CONCLUSIONS Fer aquest treball ha estat una feina llarga i complicada però que al final ens ha agradat molt com ha quedat. Si que és veritat que ens hi hem agut d’implicar molt però hem après moltes coses que veiem cada dia però que no sabíem perquè passaven n’hi que eren. D’aquestes algunes ens seran més útils i altres no tant tot i que totes igual d’interessants. Cadascú tenia una feina assignada tot i que al final tothom ha fet de tot i ha ajudat a l’altre. La nostra principal proposta de millora és que hi hagués hagut més temps, ja que dos setmanes ens ha semblat poc i dur.
 38. 38. LA LLUM: EL CALIDOSCOPI Vídeo de l’experiment
 39. 39. TECNOCIENCIA.CAT
 40. 40. COMO HACER UN CALEIDOSCOPIO
 41. 41. ¿POR QUÉ LLEGA ANTES EL SONIDO A LA RADIO QUE A LA TELEVISIÓN?
 42. 42. QUÈQUICOM Si voleu descobrir més curiositats sobre la natura i aspectes cientficotècnics descobriu aquest canal a YouTube de TV3.
 43. 43. WEB GRAFIA Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada Tecnologia de l’Audiovisual: http://www.dtic.upf.edu/~ribas/TecnoAV/web/transformacions_optiques.htm Salón Hogar: https://www.salonhogar.net/Enciclopedia/Conoce_tu_cuerpo/indice.htm Cientec: http://www.cientec.or.cr/ciencias/radiaciones.html Educaplus: http://www.educaplus.org/luz/propagacion.html Educastur: http://web.educastur.princast.es/proyectos/jimena/pj_franciscga/TEMA2.HTM Xtec: http://www.xtec.cat/web/guest/home SlideShare: http://www.slideshare.net/?ss BuenasTareas: http://www.buenastareas.com/ QuimicaWeb: http://www.quimicaweb.net/

×