GUERRES DE
RELIGIÓ
ÍNDEX
•
Definició
•
Guerra dels 80 anys
•
Matança de la nit de San Bartolomé.
•
Croades
Les guerres de religió es coneixen per la
historiografía específicament les que es van donar a
França (1562-1598).
N’hi ha...
Les guerres de religió
franceses van ser
enfrentaments polítics i
socials que van tenir lloc
en França, des de l'any
1559...
GUERRA DELS 80 ANYS
La Guerra dels Vuitanta anys, o Guerra de Flandes, va ser
una guerra que va enfrontar les Disset Proví...
El territori del principat de Lieja, enclavat en les Disset
Províncies, va mantenir la seva independència d'ambdós
poders....
MATANÇA DE LA NIT DE SAN
BARTOLOME
Va ocurrir fa 438 anys, el 24 d'agost de 1572 es va donar
inici a una cruel persecució ...
IMATGE DE LA CUARTA GUERRA DE
RELIGIÓ
croadesLes croades van ser una sèrie de campanyes militars de caràcter religiós,
organitzades per coalicions d'estats euro...
Les guerres de religió a frança
Les Guerres de religió a França varen abraçar un període i un territori molt
ampli, però p...
DetallsGuerres de religió a França
Representació de la Massacre del dia de Sant Bartomeu
de François Dubois
Representació ...
Fotografies durant les guerres
de les religions
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Guerra de religions. IES Josep Tapiró.

94 visualizaciones

Publicado el

Guerra de religions. IES Josep Tapiró. Fet per Kawtar i Majda.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Guerra de religions. IES Josep Tapiró.

 1. 1. GUERRES DE RELIGIÓ
 2. 2. ÍNDEX • Definició • Guerra dels 80 anys • Matança de la nit de San Bartolomé. • Croades
 3. 3. Les guerres de religió es coneixen per la historiografía específicament les que es van donar a França (1562-1598). N’hi ha unes quantes com ara: • Guerra dels Vuitanta Anys • Croades • Guerra dels Trenta Anys • Rebel·lió dels Taiping • Guerres judeo-romanes • Reconquesta
 4. 4. Les guerres de religió franceses van ser enfrentaments polítics i socials que van tenir lloc en França, des de l'any 1559 fins al 1598, provocats per la debilitat de la dinastia de Valois davant el conflicte religiós i la rivalitat arìstocràtica.
 5. 5. GUERRA DELS 80 ANYS La Guerra dels Vuitanta anys, o Guerra de Flandes, va ser una guerra que va enfrontar les Disset Províncies amb el seu sobirà, el rei d'Espanya, amb la finalitat d'aconseguir la independència i la llibertat religiosa. La rebel·lió contra el monarca hispànic va començar el 1568 i finalitzà el 1648. Les seves conseqüencies van ser: El 1648 romanien moltes disputes territorials, la majoria de les quals van arreglar-se en el tractat de partició del 1661. Aquest conflicte i la pau de Westfàlia són l'origen de l'escissió de les Disset Províncies i, molt més tard, de la creació de tres estats independents: els Països Baixos (1648), Bèlgica (el 1830) i Luxemburg (1815/1890); amb fronteres arbitràries.
 6. 6. El territori del principat de Lieja, enclavat en les Disset Províncies, va mantenir la seva independència d'ambdós poders. Els Països Baixos del Sud van romandre sota la corona espanyola després d'una repressió militar i una persecució religiosa que va fer fugir molts empresaris, intel·lectuals i artistes cap al nord, més tolerant, deixant així el sud exhaurit i empobrit.
 7. 7. MATANÇA DE LA NIT DE SAN BARTOLOME Va ocurrir fa 438 anys, el 24 d'agost de 1572 es va donar inici a una cruel persecució religiosa a França. La matança de San Bartolomé, en la que els catòlics van masacrar hugonots per tot el país gal es va donar després de la tercera guerra religiosa i el matrimoni del prìncep protestant Enrique de Navarra i Margarita de Valois, filla de la reina católica Catalina de Medicis. La masacre, que va donar origen a la cuarta guerra de religió a França, es va iniciar quan el rei Carles IX va decidir asesinar
 8. 8. IMATGE DE LA CUARTA GUERRA DE RELIGIÓ
 9. 9. croadesLes croades van ser una sèrie de campanyes militars de caràcter religiós, organitzades per coalicions d'estats europeus a fi d'alliberar Terra Santa (Jerusalem) dels musulmans, i sostingudes pels denominats 'estats cristians' de la regió. Tingueren lloc durant els segles XI i XIII, especialment entre els anys 1095 i 1276. Si bé la majoria de croades foren impulsades per conquerir les terres de Palestina que estaven en mans dels musulmans, també s'utilitza el terme per a designar operacions lliurades contra els eslaus, jueus, russos, cristians ortodoxos, mongols, hussites i càtars, com fou el cas de la Croada albigesa, i també contra els estats que s'oposaven a la disciplina papal, com fou el cas de la Croada contra la Corona d'Aragó.
 10. 10. Les guerres de religió a frança Les Guerres de religió a França varen abraçar un període i un territori molt ampli, però per antonomàsia, fan referència als anys 1560 a 1598, on es varen produir fins a vuit guerres de religió, amb alternança de períodes de violència i de pau. Això no obstant, cal tenir present, que entre el 1610 i el 1620, aquestes guerres es varen reprendre a França, coincidint amb l'assassinat polític del rei Enric IV de França a mans d'un catòlic exaltat.
 11. 11. DetallsGuerres de religió a França Representació de la Massacre del dia de Sant Bartomeu de François Dubois Representació de la Massacre del dia de Sant Bartomeu, 1572 de François Dubois Data 1560 - 1598 Localitat França Resultat Victòria Política. L'Edicte de Nantes de 1598 va concedir als hugonots, certs drets,no obstant, va ser un acord que no va satisfer a cap dels interessats. Bàndols Protestant i aristocràtic (Hugonots) Ultracatòlic i monàrquic.
 12. 12. Fotografies durant les guerres de les religions

×