Guerres de religió
segle XVI
Noms:
Ikram Aadadouch
Abir Kadri
Curs: 3rB
Índex
1.Les guerres de religió s.XVI
2. França
3. Alemanya
4. Països Baixos
5. Guerra dels trenta anys
7. Guerres Dels Tre...
1.Les guerres de religió s.XVI
Les guerres religioses entre protestants i catòlics durant el segle XVI van estar
relaciona...
1.1. Conflictes ocasionats
D'aquesta manera es pot parlar de tres enfrontaments fonamentals que
s'entrecreuen :
● La lluit...
2. França
Es coneix com a Guerres de religió de
França a una sèrie de vuit conflictes que es
van desenvolupar a França dur...
2.1. Conseqüències
Les divisions religioses van començar a
manifestar-se durant la segona meitat del
s. XVI i van conduir ...
3. Alemanya
Pel que fa a Alemanya, la petita noblesa
se sent marginada pels prínceps, i
aprofita la predicació de Luter pe...
3.1. Conseqüències
Els protestants van arribar a l'acord de Chambord amb Enric II de França, fet que obliga
a l'emperador ...
4. Països Baixos
Les idees luteranes als Països Baixos, aviat reprimides per Carles V ( 1522 ) , van
aconseguir però assen...
4.1. Conseqüències
Després de durs anys de lluites, les
hostilitats van cessar en 1607 i dos anys
més tard es signa una tr...
5. Guerra dels trenta anys
La Guerra dels Trenta anys es va iniciar
quan un catòlic, Ferran II, l'any 1617, va
ser coronat...
5.1. Conseqüències
El resultat immediat de la guerra, i que no
obstant això anava a perdurar durant prop de
dos segles , v...
6. Guerres de Kappel
Les guerres de Kappel són les primeres guerres de religió que es van produir a
Europa. Van tenir lloc...
6.1. Causes de les guerres de
Kappel
El teòleg Martí Luter tradueix parts de la Bíblia escrita en llatí a la seva llengua ...
7. Guerres Dels Tres Regnes
Les Guerres dels Tres Regnes o Guerres de les tres nacions van ser una sèrie de
conflictes int...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Guerres de religió. IES Josep Tapiró.

88 visualizaciones

Publicado el

Guerres de religió. IES Josep Tapiró. Treball fet per Ikram i Abir.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Guerres de religió. IES Josep Tapiró.

 1. 1. Guerres de religió segle XVI Noms: Ikram Aadadouch Abir Kadri Curs: 3rB
 2. 2. Índex 1.Les guerres de religió s.XVI 2. França 3. Alemanya 4. Països Baixos 5. Guerra dels trenta anys 7. Guerres Dels Tres Regnes 6. Guerres de Kappel
 3. 3. 1.Les guerres de religió s.XVI Les guerres religioses entre protestants i catòlics durant el segle XVI van estar relacionades amb altres conflictes d'ordre polític i social vinculats a l'avanç del poder absolut.
 4. 4. 1.1. Conflictes ocasionats D'aquesta manera es pot parlar de tres enfrontaments fonamentals que s'entrecreuen : ● La lluita entre els prínceps alemanys contra Carles V. ● El conflicte civil entre els hugonots francesos contra la seva pròpia monarquia , conegut com guerres de religió a França. ● La insurrecció dels Països Baixos contra l'Espanya catòlica.
 5. 5. 2. França Es coneix com a Guerres de religió de França a una sèrie de vuit conflictes que es van desenvolupar a França durant la segona meitat del Segle XVI i en el qual es van enfrontar catòlics i protestants calvinistes , coneguts com hugonotes.
 6. 6. 2.1. Conseqüències Les divisions religioses van començar a manifestar-se durant la segona meitat del s. XVI i van conduir a França a una autèntica guerra civil, afavorida per la inestabilitat política provocada per la minoria d'edat del monarca Carles IX i per l'enfrontament de dues poderoses famílies de la noblesa francesa , la dels Guisa i la dels Coigny.
 7. 7. 3. Alemanya Pel que fa a Alemanya, la petita noblesa se sent marginada pels prínceps, i aprofita la predicació de Luter per enfrontar-se amb les armes a aquests prínceps laics i eclesiàstics. Davant d'aquesta situació Carles V fa un intent infructuós d'arribar a un acord religiós amb els prínceps. Martí Luter predicant al Castell de Wartburg
 8. 8. 3.1. Conseqüències Els protestants van arribar a l'acord de Chambord amb Enric II de França, fet que obliga a l'emperador a enviar al seu germà Fernan I d'Habsburgo a negociar un acord que es plasma en 1555 amb la Pau de Ausburgo . Mitjançant aquest pacte , els súbdits es veuen obligats a professar la religió del seu sobirà i es crea d'aquesta manera l'escissió religiosa en dues confessions autoritzades: la catòlica i la luterana.
 9. 9. 4. Països Baixos Les idees luteranes als Països Baixos, aviat reprimides per Carles V ( 1522 ) , van aconseguir però assentar-se en una església reformada . Els nobles i els seus partidaris van aconseguir la rectificació del monarca ( 1564 ) , però la nova intolerància religiosa i els conflictes generats pels calvinistes van originar un clima d'anarquia ( 1566 ) al qual Felip II va reaccionar enviant un exèrcit , comandat pel Duc d'Alba.
 10. 10. 4.1. Conseqüències Després de durs anys de lluites, les hostilitats van cessar en 1607 i dos anys més tard es signa una treva per la qual es reconeixia de fet la independència de les Províncies Unides i el triomf de la religió protestant ; a les províncies del sud , però, es reconeixia l'autoritat de la monarquia espanyola i s'imposava el catolicisme.
 11. 11. 5. Guerra dels trenta anys La Guerra dels Trenta anys es va iniciar quan un catòlic, Ferran II, l'any 1617, va ser coronat com a emperador del Sacre Imperi Romà Germànic i rei de Bohèmia, davant l'oposició de la majoria protestant, sobretot calvinista, que va sol·licitar suport a països estrangers.
 12. 12. 5.1. Conseqüències El resultat immediat de la guerra, i que no obstant això anava a perdurar durant prop de dos segles , va ser la consagració d'una Alemanya dividida entre molts territoris.
 13. 13. 6. Guerres de Kappel Les guerres de Kappel són les primeres guerres de religió que es van produir a Europa. Van tenir lloc a Kappel , Suïssa , durant el segle XVI i en elles es van enfrontar catòlics i protestants.
 14. 14. 6.1. Causes de les guerres de Kappel El teòleg Martí Luter tradueix parts de la Bíblia escrita en llatí a la seva llengua natal, l'alemany. El poble que no sap llatí comprèn les idees expressades en les Escriptures. Gràcies a la invenció de la impremta a 1540 per Gutenberg a Alemanya, aquesta traducció es propaga ràpidament per Europa.
 15. 15. 7. Guerres Dels Tres Regnes Les Guerres dels Tres Regnes o Guerres de les tres nacions van ser una sèrie de conflictes interconnectats que van tenir lloc a Escòcia , Irlanda i Anglaterra entre 1639 i 1651 , una època en què els tres països es trobaven sota el Regnat Personal del mateix monarca , Carles I Estuardo. Les Guerres dels Tres Regnes inclouen: • La Guerra dels Bisbes de 1639 i 1640 • La Guerra Civil escocesa de 1644-5 • La rebel·lió irlandesa de 1641 • La Conquesta d'Irlanda per Cromwell de 1649 • Les Guerres civils Angleses ( Primera 1642-6 , 1648-9 Segona i Tercera 1650-1651 )

×