JORDI SALINAS HERRERA
ADRI JIMENEZ
ALEJANDRO EGEA
 Es una organització intergovernamental mundial,
creada per la Carta de San Francisco el 1945,
amb la finalitat de manten...
 El finançament de l'ONU prové de les
contribucions fixes i voluntàries dels estats
membres. L'Assemblea ha establert que...
 Segons queda recollit en la seua carta, l'adhesió
a l'ONU és oberta a tots els estats "amants de la
pau" i que accepten ...
 Segons queda recollit a la Carta de les Nacions
Unides, el Consell de Seguretat és, abans que
res, responsable dels assu...
 Poc després de la Segona Guerra Mundial i de la
fundació de l'ONU, la cooperació política entre
les principals potències...
 La península de Corea, la qual havia estat sota
control japonès des de 1905, va ésser dividida
després de la Segona Guer...
 Des de principis de la dècada de 1950, el paper
de l'ONU en el manteniment de la pau i la
seguretat en el món s'ha incre...
 La primera força de pau de l'ONU va ésser
organitzada a l'Orient Pròxim en resposta a
la Crisi de Suez del 1956. El Pròx...
 Els combats es van tornar a iniciar el 29
d'octubre de 1956 quan Israel va traslladar
tropes a la península del Sinaí i ...
 El maig de 1967, la UNEF va ser retirada a
petició d'Egipte i, el 5 de juny, Israel va
desencadenar l'anomenada Guerra d...
Organització de les Nacions Unides. IES Josep Tapiró.
Organització de les Nacions Unides. IES Josep Tapiró.
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Organització de les Nacions Unides. IES Josep Tapiró.

101 visualizaciones

Publicado el

Organització de les Nacions Unides. IES Josep Tapiró. Fet per Jordi, Adri i Alejandro Egea.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Organització de les Nacions Unides. IES Josep Tapiró.

 1. 1. JORDI SALINAS HERRERA ADRI JIMENEZ ALEJANDRO EGEA
 2. 2.  Es una organització intergovernamental mundial, creada per la Carta de San Francisco el 1945, amb la finalitat de mantenir la pau,  Actualment formen part de l'organisme un total de 193 estats del món, és a dir, gairebé tots els que són àmpliament reconeguts. A més té tres observadors permanents: el Vaticà l'Orde Sobirana i Militar de Malta, i l'Estat de Palestina
 3. 3.  El finançament de l'ONU prové de les contribucions fixes i voluntàries dels estats membres. L'Assemblea ha establert que l'ONU no ha de dependre gaire d'un membre per a finançar les seves operacions, i per això, ha imposat un límit (22% del pressupost) a les contribucions dels estats membres.
 4. 4.  Segons queda recollit en la seua carta, l'adhesió a l'ONU és oberta a tots els estats "amants de la pau" i que accepten les obligacions de l'organització.  Els 50 estats que van assistir a la Conferència de San Francisco (als quals es va unir Polònia) van ser els membres fundadors de l'ONU.
 5. 5.  Segons queda recollit a la Carta de les Nacions Unides, el Consell de Seguretat és, abans que res, responsable dels assumptes relacionats amb el manteniment de la pau i la seguretat, i l'Assemblea General només hi té una autoritat residual
 6. 6.  Poc després de la Segona Guerra Mundial i de la fundació de l'ONU, la cooperació política entre les principals potències (fonamentalment entre els Estats Units i l'URSS) es va trencar i es va iniciar el període de la Guerra Freda. Com que els interessos estatunidencs i soviètics xocaven, la capacitat de l'ONU per mantenir la pau es va veure seriosament limitada.
 7. 7.  La península de Corea, la qual havia estat sota control japonès des de 1905, va ésser dividida després de la Segona Guerra Mundial seguint el paral·lel 38 que travessa la península de Corea. S'hi van establir dos governs paral·lels: un al nord (amb el suport de la Unió Soviètica) i un altre al sud (amb l'ajut dels Estats Units).
 8. 8.  Des de principis de la dècada de 1950, el paper de l'ONU en el manteniment de la pau i la seguretat en el món s'ha incrementat. Forces sota la bandera de l'ONU han actuat de forma molt activa en zones on la descolonització ha provocat inestabilitat política.
 9. 9.  La primera força de pau de l'ONU va ésser organitzada a l'Orient Pròxim en resposta a la Crisi de Suez del 1956. El Pròxim Orient havia estat una zona de durs antagonismes des de 1948 quan es van iniciar les hostilitats entre els països àrabs de la regió i l'Estat d'Israel, el qual havia estat creat d'acord amb un pla de l'ONU que dividia Palestina en dos estats separats
 10. 10.  Els combats es van tornar a iniciar el 29 d'octubre de 1956 quan Israel va traslladar tropes a la península del Sinaí i els soldats egipcis es van haver de replegar al Canal de Suez. El president egipci Gamal Abdel Nasser havia nacionalitzat el canal aquell mateix any, la qual cosa preocupava britànics i francesos que temien que s'impedís el seu ús a vaixells d'aquelles nacionalitats.
 11. 11.  El maig de 1967, la UNEF va ser retirada a petició d'Egipte i, el 5 de juny, Israel va desencadenar l'anomenada Guerra dels Sis Dies:  Un atac coordinat en tots els fronts per assegurar posicions més sòlides al llarg de les seues fronteres. El 10 de juny, Israel va ocupar la península del Sinaí, la Franja de Gaza, Cisjordània i parts dels Alts del Golan, a la frontera ambSíria. El 22 de novembre, el Consell de Seguretat va aprovar per unanimitat la resolució 242

×