Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

L’anorèxia

458 visualizaciones

Publicado el

Treball sobre l'anorèxia.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

L’anorèxia

 1. 1. Josep Calavera Espinach 3r ESO "D“ 2013-2014 Professor: Josep Escoda L’ANORÈXIA
 2. 2. ÍNDEX 1- Què és? 2- Tipus d'anorèxia. 3- Símptomes d'anorèxia. 4- Tractament de l'anorèxia. 5- Prevenció de l’anorèxia.
 3. 3. 1- QUÈ ÉS?  L'anorèxia és un conjunt de trastorns greus de la conducta alimentària, i suposa una pèrdua de pes provocada pel propi malalt.
 4. 4.  La majoria de casos són noies entre 17 i 20 anys.  Els pacients no són capaços de reconèixer la seva malaltia.  Aquesta malaltia va lligada amb alteracions psicològiques greus, que provoquen canvis de comportament.
 5. 5. 2- TIPUS D’ANORÈXIA  Anorèxia nerviosa restrictiva: és aquella en que els pacients aconsegueixen un pes baix, a través d'una dieta molt restrictiva: mengen molt poc, fan exercici excessiu...
 6. 6.  Anorèxia nerviosa purgativa: són els pacients que mengen molt, però recorren a purgacions o laxants per tal d' eliminar el menjar.
 7. 7. 3- SÍMPTOMES D'ANORÈXIA  Hi ha molts símptomes que fan sospitar que una persona pot estar patint anorèxia:  Pèrdua excessiva de pes en un curt espai de temps.  Sentiment constant d'obesitat i desig d'aprimar-se.  Retard del creixement i desenvolupament.  Alteracions de la menstruació o absència.  Realització d'exercici físic excessiu.  Evitar àpats en companyia.  Marxar de la taula després de dinar.  Amagar el menjar.  Evitar àpats en companyia.  Tendència a la depressió i la ansietat .  Pèrdua de vincles socials.  Autoestima baixa.  Pigmentació groguenca a la pell.  Ungles trencades i pèrdua de cabell.  Alteracions dentals, presència de càries.  Etc.
 8. 8. 4- TRACTAMENT DE L’ANORÈXIA  Els objectius principals del tractament són:  Augmentar el pes ràpidament.  Tractar psicològicament al malalt. És molt important la coordinació entre família i metges implicats.
 9. 9.  L'ingrés en un centre mèdic és necessari quan:  La desnutrició és molt greu i hi ha alteracions en els signes vitals.  Quan les relacions familiars són insostenibles i és millor aïllar el pacient.  Quan s'agreugen els desordres psíquics.
 10. 10. 5.- PREVENCIÓ DE L’ANORÈXIA.  Ensenyar als nens hàbits alimentaris.  Menjar en família.  Menjar variat, no excloure aliments.  Establir una bona comunicació dins l'àmbit familiar.  Els familiars han d'evitar fer comentaris despectius sobre l'aspecte físic d'altres persones.  Fomentar l’ autoestima i autonomia.  Facilitar les relacions socials, sentir-se integrat.

×