Exposició oral, la Torre Eiffel.                                          Àstrid ...
Exposició oral, la Torre Eiffel.                                         Àstrid C...
Exposició oral, la Torre Eiffel.                                          Àstrid ...
Exposició oral, la Torre Eiffel.                                         Àstrid Ca...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

3. la torre eiffel

1.234 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
1.234
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
4
Acciones
Compartido
0
Descargas
10
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

3. la torre eiffel

 1. 1. Exposició oral, la Torre Eiffel. Àstrid Casanova.LA TORRE EIFFEL:La Torre Eiffel va ser construïda entre el 1887 i el 1889, el principal material és el ferro forjat, ila seva tipologia és un monument commemoratiu. Es troba a Champs de Mars.ALEXANDRE GUSTAVE EIFFEL:Enginyer i arquitecte francès, es va graduar a l’escola d’arts i oficis de paris l’any 1855 i es vaespecialitzar en construcció de portes metàl·liques. L’any 1867 va fundar la consultora iconstructora Eiffel et Cie, amb la qual va aconseguir molta anomenada en l’ús del ferro com amaterial constructiu. Pioner a l’hora de considerar el factor aerodinàmic en les sevesconstruccions, va utilitzar els seus coneixements per desenvolupar arriscades construccionsmetàl·liques, com ponts o la torre Eiffel.Quan va ser construïda era el monument més alt del món, amb 300 metres daltura (si se sumalantena de ràdio que es troba a la part superior, la seva alçada és de 324 metres). Quan la vanconstruir, la torre pesava al voltant de 7.300 tones, si bé avui dia es calcula el seu pes en mésde 10.000 t (a causa del museu, restaurants, magatzems i botigues que alberga). Estava previstque la torre arribés als 350 metres, però els veïns es van alarmar per lamenaça que un edificitan alt pogués caure, i es van manifestar provocant un canvi de plans.Els 24 últims metres corresponen a una antena de ràdio que va ser afegida molt de tempsdesprés. Segons la temperatura ambiental, la cúspide de la Torre Eiffel pot acostar-se oallunyar-se del sòl uns vuit centímetres, a causa de la dilatació tèrmica del metall. Per a arribaral cim cal pujar 1.665 graons (i no 1.792, nombre que alguns prenen, per cert en al·lusió a lanyde la instauració de la Primera República Francesa).DESCRIPCIÓ FORMAL 1: La torre té una forma piramidal. L’estructura de la planta és rectangular.DESCRIPCIÓ FORMAL 2: Aquesta base rectangular la formen quatre grans pilars inclinats que descansen damunt de vuit gats hidràulics cadascun i que estan nits per mitjà de 4 arcs. ELS 4 COSTATS SÓN IDÈNTISC. A L’interior hi ha escales i ascensors que permeten l’ascens i el descens dels visitants, així com també restaurants, museus, magatzems etc.
 2. 2. Exposició oral, la Torre Eiffel. Àstrid Casanova.LA BASE:La torre sassenta en un quadrat de 125 metres de costat.Els fonaments:els 4 pilars reposen sobre una capa de formigó de 2 metres, que a la vegadareposa sobre un llit de grava, fent un clot de 7 metres de profunditat.Els obrers van treballar en pous de fonamentació metàl·lics estrets en els quals sinjectava airecomprimit (mitjançant el denominat mètode Triger).Els pilars: actualment, les casetes per a la compra de bitllets ocupen els pilars nord i oest, elsascensors són accessibles des dels pilars est i oest. Les escales (obertes al públic fins al segonpis, i que comprenen 1665 escalons fins al cim) són accessibles des del pilar est. I finalment, elpilar meridional comprèn un ascensor privat, reservat per al personal i per als clients delrestaurant gastronòmic Jules-Verne, situat al segon pis.Els arcs: estirats entre cada un dels quatre pilars, els arcs seleven a 39 metres sobre el terra itenen un diàmetre de 74 metres. Tenen sobretot una funció arquitectònica: endurirlestructura de la base.PRIMER NIVELL:Situat a 57 metres sobre el terra, amb una superfície de 4.200 metres quadrats, pot suportar lapresència simultània daproximadament 3.000 persones.Una galeria circular col·locada al primer pis permet una vista de 360 ° sobre París.Aquest primer pis acull el restaurant Altitud 95 que sestén per més de dos nivells. Aquestofereix dun costat, una vista panoràmica sobre París, i de laltre, una vista cap a linterior de latorre. El seu nom ve de laltitud del primer pis de la Torre Eiffel, situada a 95 m.També pot veure algunes relíquies relacionades amb la història de la Torre Eiffel, incloent unasecció de lescala en espiral que, a inicis de la construcció del monument, pujava fins al cim.Finalment, un seguiment dels moviments del cim permet descriure les oscil·lacions de la torresota lefecte del vent i la dilatació tèrmica. Gustave Eiffel havia exigit que pogués suportar unrang de 7 decímetres doscil·lació, que mai sha produïtUna de les particularitats de la torre és que "fuig al sol". En efecte, la calor (i per tantla dilatació del acer) en ésser més important del costat assolellat, el cim sestà moventlleugerament en la direcció oposada.
 3. 3. Exposició oral, la Torre Eiffel. Àstrid Casanova.SEGON NIVELL:Situat a 115 metres per sobre del terra, posseeix una superfície de 1.650 metres quadratsaproximadament, pot suportar la presència simultània dunes 1.600 persones.Es considera que és el pis que posseeix la millor vista,. Quan el clima ho permet, es calcula queés possible veure fins 55 km al sud, 60 al nord, 65 a lest i 70 a loest.A tot el pis, es van instal·lar finestres de vidre per permetre una vista molt àmplia des de dalt.També estan instal·lades tanques de seguretat de protecció per evitar qualsevol intent de saltal buit, ja sigui un suïcidi o un assoliment esportiu.El restaurant Le Jules-Verne és un restaurant amb una capacitat de 95 seients, qualificatamb una estrella per la famosa Guia Michelin. El decorat, molt ombrívol, es fon amb discrecióen les estructures metàl·liques de la torre, a més de comptar amb un gran finestral que permettenir una bonica vista sobre París.TERCER NIVELL:Situat a 275 metres sobre el terra, amb una superfície de 350 m2, pot suportar la presènciasimultània dunes 400 persones.Laccés es fa obligatòriament per un ascensor (lescala està prohibida al públic a partir delsegon pis) i sarriba a un espai tancat ple de mapes dorientació. En pujar algunes escales, elvisitant arriba a una plataforma exterior, de vegades denominada (erròniament) «quart pis».el lloc havia estat ocupat primer pel laboratori meteorològic, abans que fos utilitzatper Gustave Ferriéen els anys 1910 per als seus experiments de telegrafia sense fil (TSH).Dalt de la torre, va ser instal·lada una antena de teledifusió el 1957, la qual després seriacompletada el 1959 per cobrir prop de 10 milions de llars mitjançant la difusió detelevisióanalògica terrestre. El 17 de gener de 2005, el dispositiu va ser completat, quan lemissorafrancesa de televisió digital, va elevar a 116 el nombre dantenes de teledifusió i radiodifusió.Lafegit daquesta 116ª antena va fer créixer laltura de la torre de 324 a 325 metres.FUNCIÓ CONTINGUT I SIGNIFICATLa Torre Eiffelva ser erigida amb motiu de lExposició Universal celebrada a París (França)lany 1889. Va suposar una fita decisiva en la construcció en ferro. Lenginyerfrancès Alexandre Gustave Eiffel va projectar aquesta impressionant estructura reticuladade ferro colat.
 4. 4. Exposició oral, la Torre Eiffel. Àstrid Casanova.No va ser gaire acceptada en el seu moment perquè molts intel·lectuals, polítics i enginyers lavan rebutjar, però ara és un símbol de París i de França.ENTORN I INTEGRACIÓ URBANÍSTICA:La Torre Eiffel és el monument més alt de París i es pot veure des de qualsevol lloc de la ciutat.Està ubicada prop del riu a l’ampli parc dels CHAMPS DE MARS, i li permet disposar d’unaproporcionalitat i integració urbanística excel·lents.MODÈLS I INFLUÈNCIES:Durant la Revolució industrial, el ferro i el vidre van començar a utilitzar-se com a materialarquitectònic i això va afavorir la construcció d’edificis amb grans espais interiors om el CrystalPalace de Joseph Paxton.En aquest context, la torre Eiffel es el paradigma del futur de l’arquitectura basada enl’enginyeria, en contraposició a la mirada inerta de l’arquitectura historicista envers el passat.

×