Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Toolbox (værktøjskassen)  — de vigtigste funktioner                                   ...
Docum   ent eller              vha. File > New >Du opretter et nyt dokument         genvejen Æble...
Swatchespaletten >Der er flere måder at vælge far                 ver på i InDesign, mendet her er i mange ...
Vi indsætter billeder meget på samme                      måde som vi indsætter tekst – vha.Place. Vi...
Her har jeg istedet for fx et rent firkantet eller rundt              felt, lavet et (meget irregulært formet...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Indesign på 5 minutter

2.263 visualizaciones

Publicado el

Ultrahurtig introduktion til Adobe Indesign

Publicado en: Diseño, Tecnología
 • My brother found Custom Writing Service ⇒ www.HelpWriting.net ⇐ and ordered a couple of works. Their customer service is outstanding, never left a query unanswered.
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • I have always found it hard to meet the requirements of being a student. Ever since my years of high school, I really have no idea what professors are looking for to give good grades. After some google searching, I found this service ⇒ www.HelpWriting.net ⇐ who helped me write my research paper. The final result was amazing, and I highly recommend ⇒ www.HelpWriting.net ⇐ to anyone in the same mindset as me.
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí

Indesign på 5 minutter

 1. 1. Toolbox (værktøjskassen) — de vigtigste funktioner nip ulere lge og ma bruge s til at væ „den sorte pil“ – de pil“ – bruges til at < „den hvi et af et fe lt d indhold vælge og manipuler e felter > me < tekstværktøjet rotérværktøj > pipetten > el Med den kan man kopiere såv felters udseende som tekstformatering et < fyld og stregfar ve. I tilfæld her et felt med intet fyld og sort konturstreg vis hel- former - henholds < forskellige fyld ) uering (far veforløb dæ kkende farve, grad og ingen fyld normalt „view“ > <p rev iew øj der er valgt.Kontrolbjælken i toppen — denne skifter udseende efter hvilket værkt Når tekstværktøjet er valgt kan den se ud på to måder — afhængig af om er trykket på A’et helt til venstre elle der r Alinea-tegnet ¶ lige denunder
 2. 2. Docum ent eller vha. File > New >Du opretter et nyt dokument genvejen Æble+Nnemmere endnu Når man vil have no get tekst ind i InDes tekstfelt, som best ign skal man først emmer tekstens pl bruge et Er det noget tekst acering og dimensi du selv skriver, kan oner på siden.vælge tekstværktø du nemmeste gøre jet og klik+trække dette ved ater i første omgang et felt.— placering ligeg yldigt, det kan og størrelse du lave om på sene re. Er det tekst du skal importere, fx fra Word, gøres dette nemmest ved blot at vælge File > Place. Når du har valgt dit Word-dokument, skifter cursoren udseende og herefter kan du bare klikke et sted i dokumen- tet. Uanset metoden kan du efterfølgen de bruge „den sorte pil“ fra værk- tøjskassen til at justere størrelse og placering. Formatering så som skrifttype og - størrelse vælges i top pen af skærmen i kontrolbjælken. Er den tekst du indsætter (eller skriver) for lang til at være indenfor feltet vil der komme et lille rødt plus i nederste højre hjørne af feltet Ud over at feltet så selvfølgelig kan gøres større, kan du også flytte den overskydende tekst til et nyt felt, ved først at klikke på det røde plus, og herefter – efter at cursoren har skiftet udseende – klikke et sted, fx på en ny side – hvor du vil have det nye tekstfelt. Disse er automatisk sammenkædede, således at ændre du feltets eller skriftens størrelse i det første felt, justeres teksten også i det andet. Sidepaletten > e Har kan du oprette ny m dem sider og bladre imelle
 3. 3. Swatchespaletten >Der er flere måder at vælge far ver på i InDesign, mendet her er i mange henseender den bedste, da dengiver større overblik over anvend te far ver i doku-mentet og dermed også medvi rker til at give et merestilrent udtryk. Du opretter en ny far ve ved at trykkepå „Ny-ikonet“ t.v. for skraldesp anden nederst. < Linkspaletten Det er meget vigtigt i InDesign (og andre layoutprogram- mer) at holde styr på sine billed er og hvor man får dem fra, da InDesign skal bruge den inf ormation ifm. udskrivning eller eksport til PDF-format. Det betyder i praksis at flytter, omdøber eller værre end- nu helt sletter jeg et af de anvend te billeder kan jeg ikke udskrive mit InDesign-dokume nt korrekt. Det betyder også at skal jeg flytte mit doku ment, fx over på CD eller et USB-stik skal jeg huske at få bil lederne med. I tilfældet her kan jeg se at Dette gøres i praksis lettest vh e a. File > Package hvilketjeg bruger det samme billed laver en kopi af dit dokument og alle anvendte billeder og ei„indesign_tools.tif “ to gang skrifttyper i een mappe, som der llig efter kan flyttes/kopieres.samme dokument (i forske og to, beskæring), både på side et samt at jeg på side et brug er to billeder i jpg-format. Man bør dog generelt være mater påpasselig med de billedfor nel man anvender, og i professio n tryksagsproduktioner vil ma eps ofte kun anvende billeder i eller tiff-format.
 4. 4. Vi indsætter billeder meget på samme måde som vi indsætter tekst – vha.Place. Vi kan enten lave et felt først, File > fx med et af de firkantede feltværktølængere nede end Tekstværktøjet. Elle jer to trin r bare vælge File > Place. Når vi klikkeri dokumentet laver programmet et felt et sted i den størrelse det tror vi skal bruge. Kontrolbjælken er god til at holde styr på størrelse og placering på dine elementer. Her kan jeg fx se at jeg har et felt på 5 x 5 cm med en top- og venstre- margin på 1 cm. Samme felt, men med et billede indsat (File > Place), og roteret 15 grader. Bemærk iøvrigt konturstreg på 1 pt. og at margin godtnok er den samme, men X- /Y-værdierne er anderledes, da udgangspunktet for målingen er flyttet (i boksen t.v. for X/Y ). Her er billedfeltet ikke roteret, det er selve billedet deri- mod. Det er først valgt med „den hvide pil“ og derefter roteret. Bemærk iøvrigt at billedet er rektangulært og feltet kvadratisk – det er altså beskåret.
 5. 5. Her har jeg istedet for fx et rent firkantet eller rundt felt, lavet et (meget irregulært formet) med Penne- værktøjet fra Værktøjspaletten. Efterfølgende kan punkterne evt. flyttes på vha. „den hvide pil“. Holder man musen nede på et af de værktøj i Tool- boxen der har en lille trekant i nederste højre hjørne, ligger der „inde bagved“ flere andre værktøjer. I Tekstværktøjets tilfælde er der et andet T der er drejet 45 grader. Med det kan man skrive på hvilken som helst kurve eller felt. Uanset om der er fyld i eller ej. De runde hjørner er lavet ved at lave et normalt fir- kantet felt, og derefter vælge Object > Corner Effects Det semi-transparente er lavet i Transparens-palet- ten: Window > Transparency.Den grå skyg ge på fe ltet her er iøvrigtlagt på vha. Object > Drop Shadow.

×