Moltes Deixalles

El Joc del Reciclatge
Les societats més industrialitzades de la Terra fa temps que tenen plantejat un repte importat: la gestió dels residus que generen. La nostra no n'és una excepció. Cada dia generem més residus. Malgrat que els donem aquest nom, en la major part són recursos molt valuosos que convé no perdre de vista. És important procurar fer pocs residus, prioritzar el consum de materials totalment reciclables i llençar-los de manera que es pugu e n recuperar. Reciclar les nostres deixalles no justifica un consum desmesurat, ni és el final del producte que hem utilitzat.
Pot-ser heu sentit parlar de les 3 R, que ara són 6!!!: Reduïr Reciclar Reutilitzar Reparar Restituir Responsabilitzar-se Vivim en una zona geogràfica on el consum massiu ens fa oblidar les diferents opcions creatives dels recursos que desaprofitem.
Sabríes a quin contenidor van?
Sabríes a quin contenidor van?
Sabríes a quin contenidor van?
Sabríes a quin contenidor van?  Separem els components
Sabríes a quin contenidor van?  Separem els components
Sabríes a quin contenidor van?
Sabríes a quin contenidor van?
Sabríes a quin contenidor van?
Sabríes a quin contenidor van?
Sabríes a quin contenidor van?
Sabríes a quin contenidor van?
Sabríes a quin contenidor van?  Separem els components
Sabríes a quin contenidor van?
I éstes?  PILES ROBA USADA
I éstes?  PILES ROBA USADA
I éstes?  PILES ROBA USADA
I éstes?  PILES ROBA USADA ,[object Object]
I éstes?  PILES ROBA USADA
I éstes?  PILES ROBA USADA ,[object Object]
I éstes?  PILES ROBA USADA ,[object Object]
I éstes?  PILES ROBA USADA ,[object Object]
I éstes?  PILES ROBA USADA
I éstes?  PILES ROBA USADA
Què pots fer? Com que en general generem moltes deixalles, tenim moltes oportunitats per millorar. 1. En el moment d’anar a comprar, passem les opcions de compra pel sedàs de mirar de fer pocs residus. No comprem objectes de poca qualitat que es faran malbé de seguida, articles d’un sol ús, coses que no sabem ben bé si volem, envasos i embalatges que llençarem tan bon punt arribem a casa... 2. Prioritzem els materials totalment reciclables per davant dels plàstics i els brics. 3. Abans de convertir un objecte en deixalla, assegurem-nos que no el podem convertir en un recurs valuós per a nosaltres mateixos. Paper amb una cara en blanc, pots de conserves per guardar-hi coses, bosses de plàstic per a les escombraries, roba i objectes que es poden reparar, trastos que es poden convertir en joguines...
4. Busquem productes sense substàncies problemàtiques. 5. Demanem a l’ajuntament que organitze una recollida separada i de qualitat de la brossa orgànica. Col·laborem-hi fermament tot superant amb enginy les petites dificultats domèstiques inicials. Si tenim jardí o hortet podem fer compost a casa. 6. Fem ús dels contenidors per a la recollida selectiva, no només per facilitar la recuperació de materials sinó també perquè siguen els que els han posat al mercat els que paguen la gestió (si els llencem a la brossa general la paga l’ajuntament). 7. Si al municipi no hi ha deixalleria, demanem a l’ajuntament on hem de llençar els residus especials.
i a més a més
A l'adquirir productes de neteja per a la llar evita aquells que continguen algun d'estos pictogrames.
Si tens objectes voluminosos posa’t en contacte amb el telèfon gratuït de TETma 900 505 523
Punt verd
Tema mòbils usats   QUÈ ÉS “DONA EL TEU MÒBIL”?   “ DONA EL TEU MÒBIL” és una campanya de replega de telèfons mòbils organitzada i promoguda per Creu Roja Espanyola i Fundació Entrecultures .  Al centre podràs trobar sobres per a enviar els mòbils com els que apareixen a la foto:
Tema cartutxos de tinta   L’empresa Recoatlántico realitza una campanya de replega de cartutxos de tinta per a reciclar-los.  Al centre podràs trobar contenidors per a enviar els envasos. Pregunta per ells…
Classificació de Plàstics
Classificació de Plàstics * El PVC està prohibit en molts països de la Unió Europea perquè ha estat relacionat amb la contaminació persistent per ftalats i de la seua combustió es desprenen dioxines perilloses per a la salut.
Classificació de Plàstics
L’alumini El reciclatge de l'alumini estalvia el 95% de l'energia total que s'utilitza per a fabricar el material a partir de la bauxita. Açò significa que es poden fabricar 20 llandes amb material reciclatge utilitzant la mateixa energia que es necessitaria per a fabricar una amb material nou. Fabricar llandes a partir d'alumini reciclatge reduïx la contaminació relacionada amb el procés de fabricació (per exemple diòxid de sofre, que provoca la pluja àcida) en un 95%. Per a reciclar el paper d’embolicar d’alumini seria convenient que estiguera net i pla.
Línia marró Línia marró són els televisors, equips de música, ordinadors, aspiradors, etc. Des de fa algun temps també s'identifiquen els residus informàtics amb la denominació de "línia grisa". Què aconseguisc reciclant línia marró? ·Facilite l'aprofitament de les seues matèries primeres i aconseguisc que s'estalvie energia. ·Evite que els seus components nocius contaminen el Medi Ambient. ·Aconseguisc que vagen menys residus a l'abocador controlat. ·Evite la proliferació d'abocadors incontrolats. Com es recicla la línia marró? ·Dels Garbigunes es transporten a l'empresa recicladora on es desmunten les instal·lacions elèctriques i electròniques per a revalorar les peces aprofitables. ·També es recuperen les seues peces de plàstic, vidre i metall. ·Els seus components més perillosos se separen per a tractar-los adequadament.
Compostar Compostar és sotmetre la matèria orgànica a un procés de transformació biològica en el que milions de microorganismes actuen sense parar per a així obtindre el nostre propi adob natural “el Compost”. Esta transformació es pot portar a terme en qualsevol casa gràcies a compostadors, els quals no solen tindre cap tipus de motor i per tant sense gastos de manteniment. Generalment, la bossa de fem que generem conté un 40% de matèria orgànica que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d'humus per a les nostres plantes. Hem de saber que per cada 100 Kg de restes orgàniques podem obtindre uns 30 Kg d'adob gratuït. D'esta manera es contribuïx a la reducció del pes i volum dels fems que es porten als abocadors i incineradores amb la conseqüent millora ambiental. També s'aconseguix al mateix temps reduir el consum d'adobs químics.
Què és un SES? El sanitari ecològic sec (SES): És sanitari perquè satisfà la necessitat de tractar amb les excretes de una forma saludable. És ecològic perquè aprofita els cicles biològics naturals per a transformar una matèria orgànica –les excretes- en un producte inofensiu i llest per a nodrir al sòl. És seco perquè no utilitza aigua, no la desperdicia i evita contaminar-la. Bàsicament, el SES es dividix en dos tipus, el SES separador i el SES que no separa. El SES separador consistix en un seient o tassa especial que ajuda a separar les excrements de l'orina. Les excrements cauen dins d'un contenidor anomenat cambra. Mentres l'orina és dirigida a un pot per a després diluir-la i usar-la com fertilitzant o s'envia a un pou de absorció directament al sòl.
Què es pot depositar en l'Ecoparc? ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Els abocadors incontrolats provoquen problemes ambientals
Fonts utilitzades: Suplement Tierra de EL PAIS (20 D’OCTUBRE DE 2007) www.greenpeace.es www.cabildodelanzarote.com www.gipuzkoa.net/san-marcos www.zoomZAP.com Cómo y por qué separar la basura Una solución a los residuos sólidos en la Ciudad de México i altres
1 de 44

Recomendados

Els ResidusEls Residus
Els ResidusMiguel Sedano Martínez
1.4K vistas39 diapositivas
Els residusEls residus
Els residusBiologia i Geologia
5.9K vistas50 diapositivas
ReciclatgeReciclatge
ReciclatgeJudit Parramon
1.8K vistas13 diapositivas
Escola verda 1 a autoplayEscola verda 1 a autoplay
Escola verda 1 a autoplaydeptecnolo
670 vistas15 diapositivas
Les 3 RLes 3 R
Les 3 Rlborrasborras
7.1K vistas6 diapositivas

Más contenido relacionado

La actualidad más candente

Nou CamiNou Cami
Nou Camiagentsciviques
201 vistas21 diapositivas
Que volen dir les tres erresQue volen dir les tres erres
Que volen dir les tres erresnfont
1.9K vistas6 diapositivas
Power Point IES SosteniblePower Point IES Sostenible
Power Point IES Sosteniblejudithraquel
283 vistas20 diapositivas
ELS RESIDUSELS RESIDUS
ELS RESIDUSMarigregor
4.8K vistas14 diapositivas
Reciclatge de paper Reciclatge de paper
Reciclatge de paper mercebolufer
1.5K vistas26 diapositivas
ELS RESIDUSELS RESIDUS
ELS RESIDUSMarigregor
1.9K vistas15 diapositivas

La actualidad más candente(17)

Nou CamiNou Cami
Nou Cami
agentsciviques201 vistas
Que volen dir les tres erresQue volen dir les tres erres
Que volen dir les tres erres
nfont1.9K vistas
Power Point IES SosteniblePower Point IES Sostenible
Power Point IES Sostenible
judithraquel283 vistas
ELS RESIDUSELS RESIDUS
ELS RESIDUS
Marigregor4.8K vistas
Reciclatge de paper Reciclatge de paper
Reciclatge de paper
mercebolufer1.5K vistas
ELS RESIDUSELS RESIDUS
ELS RESIDUS
Marigregor1.9K vistas
El reciclajeEl reciclaje
El reciclaje
4tb692 vistas
Las tres erres 1Las tres erres 1
Las tres erres 1
Sole Mulero Alzina1.6K vistas
Recollida Selectiva de Residus (Institut Badalona VII)Recollida Selectiva de Residus (Institut Badalona VII)
Recollida Selectiva de Residus (Institut Badalona VII)
Institut Badalona VII .598 vistas
9.7 9.89.7 9.8
9.7 9.8
tagullo2326 vistas
El reciclatgeEl reciclatge
El reciclatge
marietamosella1.2K vistas
rafelijaumerafelijaume
rafelijaume
Joan Casamitjana526 vistas
El reciclatgeEl reciclatge
El reciclatge
Jordi Pipó4.8K vistas
Xerrada treballadors familiars 6.0Xerrada treballadors familiars 6.0
Xerrada treballadors familiars 6.0
AACCSF2011510 vistas
Gestió de residusGestió de residus
Gestió de residus
mamacal 1.5K vistas
Orm ajudaOrm ajuda
Orm ajuda
miriamirene143 vistas
El reciclatge El reciclatge
El reciclatge
jvidalialcover1.8K vistas

Destacado

Le Secret Du BonvinLe Secret Du Bonvin
Le Secret Du Bonvinguestfaa252
829 vistas12 diapositivas
Ceci Est Un TestCeci Est Un Test
Ceci Est Un Testguestfaa252
385 vistas12 diapositivas
La Journee IdealeLa Journee Ideale
La Journee Idealeguestfaa252
2.2K vistas9 diapositivas
Sirje Promet Ja Keskaja HaridusSirje Promet Ja Keskaja Haridus
Sirje Promet Ja Keskaja HaridusPromsir8
133 vistas5 diapositivas
Bouquet RosesBouquet Roses
Bouquet Rosesguestfaa252
241 vistas18 diapositivas
Cerveaud HommesCerveaud Hommes
Cerveaud Hommesguestfaa252
308 vistas4 diapositivas

Destacado(7)

Le Secret Du BonvinLe Secret Du Bonvin
Le Secret Du Bonvin
guestfaa252829 vistas
Ceci Est Un TestCeci Est Un Test
Ceci Est Un Test
guestfaa252385 vistas
La Journee IdealeLa Journee Ideale
La Journee Ideale
guestfaa2522.2K vistas
Sirje Promet Ja Keskaja HaridusSirje Promet Ja Keskaja Haridus
Sirje Promet Ja Keskaja Haridus
Promsir8133 vistas
Bouquet RosesBouquet Roses
Bouquet Roses
guestfaa252241 vistas
Cerveaud HommesCerveaud Hommes
Cerveaud Hommes
guestfaa252308 vistas

Similar a Moltes Deixalles

9.7 9.89.7 9.8
9.7 9.8tagullo2
206 vistas9 diapositivas
ReciclatgeReciclatge
Reciclatgeantoniaborda
1.1K vistas10 diapositivas
robertoivanrobertoivan
robertoivanJoan Casamitjana
237 vistas9 diapositivas
NOSALTRES AJUDEMNOSALTRES AJUDEM
NOSALTRES AJUDEMmiriamirene
119 vistas2 diapositivas
Orm ajudaOrm ajuda
Orm ajudamiriamirene
114 vistas2 diapositivas

Similar a Moltes Deixalles(20)

9.7 9.89.7 9.8
9.7 9.8
tagullo2206 vistas
ReciclatgeReciclatge
Reciclatge
antoniaborda1.1K vistas
robertoivanrobertoivan
robertoivan
Joan Casamitjana237 vistas
NOSALTRES AJUDEMNOSALTRES AJUDEM
NOSALTRES AJUDEM
miriamirene119 vistas
Orm ajudaOrm ajuda
Orm ajuda
miriamirene114 vistas
Al sòl el que és del sòlAl sòl el que és del sòl
Al sòl el que és del sòl
Ecologistas en Accion287 vistas
Ges ii.03Ges ii.03
Ges ii.03
AACCSF2011311 vistas
Sense Sortir De CasaSense Sortir De Casa
Sense Sortir De Casa
Nuria Araguas241 vistas
Millorem El PlanetaMillorem El Planeta
Millorem El Planeta
Mari Carmen414 vistas
Pqpi comerçPqpi comerç
Pqpi comerç
AACCSF2011288 vistas
Jordi i ÈrikJordi i Èrik
Jordi i Èrik
La Muntanyeta250 vistas
Save the worldSave the world
Save the world
alex_mascu259 vistas
martailauramartailaura
martailaura
Joan Casamitjana188 vistas
Apunts plàsticsApunts plàstics
Apunts plàstics
Cristina Muñoz514 vistas
Presentació medi ambientPresentació medi ambient
Presentació medi ambient
a80354041K vistas
Projecte AnellaProjecte Anella
Projecte Anella
ESCOLA MIQUEL MARTÍ I POL1.2K vistas
Punt verd vall d'hebron1Punt verd vall d'hebron1
Punt verd vall d'hebron1
Annatercer464 vistas
Little steps to the transitionLittle steps to the transition
Little steps to the transition
tonirius148 vistas

Más de Josep Lluís Ruiz(17)

Canvi d'unitats amb factors de conversióCanvi d'unitats amb factors de conversió
Canvi d'unitats amb factors de conversió
Josep Lluís Ruiz78.9K vistas
Web 2.0 un recurs per a la innovacióWeb 2.0 un recurs per a la innovació
Web 2.0 un recurs per a la innovació
Josep Lluís Ruiz436 vistas
Recicla l'escola Recicla l'escola
Recicla l'escola
Josep Lluís Ruiz497 vistas
Recicla l'escolaRecicla l'escola
Recicla l'escola
Josep Lluís Ruiz485 vistas
Xarxes Socials En EducacióXarxes Socials En Educació
Xarxes Socials En Educació
Josep Lluís Ruiz686 vistas
Resum campanya Recicla L’EscolaResum campanya Recicla L’Escola
Resum campanya Recicla L’Escola
Josep Lluís Ruiz264 vistas
Els problemes del nostre litoralEls problemes del nostre litoral
Els problemes del nostre litoral
Josep Lluís Ruiz437 vistas
Studio comparatico onomatopeeStudio comparatico onomatopee
Studio comparatico onomatopee
Josep Lluís Ruiz1.5K vistas
Inma Al21 Legazpi  Castelló 2008Inma Al21 Legazpi  Castelló 2008
Inma Al21 Legazpi Castelló 2008
Josep Lluís Ruiz893 vistas
Inma Ekitalde Ea21 Al21Inma Ekitalde Ea21 Al21
Inma Ekitalde Ea21 Al21
Josep Lluís Ruiz355 vistas
Edurne A21 E CastellónEdurne A21 E Castellón
Edurne A21 E Castellón
Josep Lluís Ruiz547 vistas
Presentació EcoauditoríaPresentació Ecoauditoría
Presentació Ecoauditoría
Josep Lluís Ruiz6.4K vistas
Fases de una Ecoauditoría EscolarFases de una Ecoauditoría Escolar
Fases de una Ecoauditoría Escolar
Josep Lluís Ruiz3.6K vistas

Moltes Deixalles

 • 1. El Joc del Reciclatge
 • 2. Les societats més industrialitzades de la Terra fa temps que tenen plantejat un repte importat: la gestió dels residus que generen. La nostra no n'és una excepció. Cada dia generem més residus. Malgrat que els donem aquest nom, en la major part són recursos molt valuosos que convé no perdre de vista. És important procurar fer pocs residus, prioritzar el consum de materials totalment reciclables i llençar-los de manera que es pugu e n recuperar. Reciclar les nostres deixalles no justifica un consum desmesurat, ni és el final del producte que hem utilitzat.
 • 3. Pot-ser heu sentit parlar de les 3 R, que ara són 6!!!: Reduïr Reciclar Reutilitzar Reparar Restituir Responsabilitzar-se Vivim en una zona geogràfica on el consum massiu ens fa oblidar les diferents opcions creatives dels recursos que desaprofitem.
 • 4. Sabríes a quin contenidor van?
 • 5. Sabríes a quin contenidor van?
 • 6. Sabríes a quin contenidor van?
 • 7. Sabríes a quin contenidor van? Separem els components
 • 8. Sabríes a quin contenidor van? Separem els components
 • 9. Sabríes a quin contenidor van?
 • 10. Sabríes a quin contenidor van?
 • 11. Sabríes a quin contenidor van?
 • 12. Sabríes a quin contenidor van?
 • 13. Sabríes a quin contenidor van?
 • 14. Sabríes a quin contenidor van?
 • 15. Sabríes a quin contenidor van? Separem els components
 • 16. Sabríes a quin contenidor van?
 • 17. I éstes? PILES ROBA USADA
 • 18. I éstes? PILES ROBA USADA
 • 19. I éstes? PILES ROBA USADA
 • 20.
 • 21. I éstes? PILES ROBA USADA
 • 22.
 • 23.
 • 24.
 • 25. I éstes? PILES ROBA USADA
 • 26. I éstes? PILES ROBA USADA
 • 27. Què pots fer? Com que en general generem moltes deixalles, tenim moltes oportunitats per millorar. 1. En el moment d’anar a comprar, passem les opcions de compra pel sedàs de mirar de fer pocs residus. No comprem objectes de poca qualitat que es faran malbé de seguida, articles d’un sol ús, coses que no sabem ben bé si volem, envasos i embalatges que llençarem tan bon punt arribem a casa... 2. Prioritzem els materials totalment reciclables per davant dels plàstics i els brics. 3. Abans de convertir un objecte en deixalla, assegurem-nos que no el podem convertir en un recurs valuós per a nosaltres mateixos. Paper amb una cara en blanc, pots de conserves per guardar-hi coses, bosses de plàstic per a les escombraries, roba i objectes que es poden reparar, trastos que es poden convertir en joguines...
 • 28. 4. Busquem productes sense substàncies problemàtiques. 5. Demanem a l’ajuntament que organitze una recollida separada i de qualitat de la brossa orgànica. Col·laborem-hi fermament tot superant amb enginy les petites dificultats domèstiques inicials. Si tenim jardí o hortet podem fer compost a casa. 6. Fem ús dels contenidors per a la recollida selectiva, no només per facilitar la recuperació de materials sinó també perquè siguen els que els han posat al mercat els que paguen la gestió (si els llencem a la brossa general la paga l’ajuntament). 7. Si al municipi no hi ha deixalleria, demanem a l’ajuntament on hem de llençar els residus especials.
 • 29. i a més a més
 • 30. A l'adquirir productes de neteja per a la llar evita aquells que continguen algun d'estos pictogrames.
 • 31. Si tens objectes voluminosos posa’t en contacte amb el telèfon gratuït de TETma 900 505 523
 • 33. Tema mòbils usats   QUÈ ÉS “DONA EL TEU MÒBIL”?   “ DONA EL TEU MÒBIL” és una campanya de replega de telèfons mòbils organitzada i promoguda per Creu Roja Espanyola i Fundació Entrecultures . Al centre podràs trobar sobres per a enviar els mòbils com els que apareixen a la foto:
 • 34. Tema cartutxos de tinta   L’empresa Recoatlántico realitza una campanya de replega de cartutxos de tinta per a reciclar-los. Al centre podràs trobar contenidors per a enviar els envasos. Pregunta per ells…
 • 36. Classificació de Plàstics * El PVC està prohibit en molts països de la Unió Europea perquè ha estat relacionat amb la contaminació persistent per ftalats i de la seua combustió es desprenen dioxines perilloses per a la salut.
 • 38. L’alumini El reciclatge de l'alumini estalvia el 95% de l'energia total que s'utilitza per a fabricar el material a partir de la bauxita. Açò significa que es poden fabricar 20 llandes amb material reciclatge utilitzant la mateixa energia que es necessitaria per a fabricar una amb material nou. Fabricar llandes a partir d'alumini reciclatge reduïx la contaminació relacionada amb el procés de fabricació (per exemple diòxid de sofre, que provoca la pluja àcida) en un 95%. Per a reciclar el paper d’embolicar d’alumini seria convenient que estiguera net i pla.
 • 39. Línia marró Línia marró són els televisors, equips de música, ordinadors, aspiradors, etc. Des de fa algun temps també s'identifiquen els residus informàtics amb la denominació de "línia grisa". Què aconseguisc reciclant línia marró? ·Facilite l'aprofitament de les seues matèries primeres i aconseguisc que s'estalvie energia. ·Evite que els seus components nocius contaminen el Medi Ambient. ·Aconseguisc que vagen menys residus a l'abocador controlat. ·Evite la proliferació d'abocadors incontrolats. Com es recicla la línia marró? ·Dels Garbigunes es transporten a l'empresa recicladora on es desmunten les instal·lacions elèctriques i electròniques per a revalorar les peces aprofitables. ·També es recuperen les seues peces de plàstic, vidre i metall. ·Els seus components més perillosos se separen per a tractar-los adequadament.
 • 40. Compostar Compostar és sotmetre la matèria orgànica a un procés de transformació biològica en el que milions de microorganismes actuen sense parar per a així obtindre el nostre propi adob natural “el Compost”. Esta transformació es pot portar a terme en qualsevol casa gràcies a compostadors, els quals no solen tindre cap tipus de motor i per tant sense gastos de manteniment. Generalment, la bossa de fem que generem conté un 40% de matèria orgànica que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d'humus per a les nostres plantes. Hem de saber que per cada 100 Kg de restes orgàniques podem obtindre uns 30 Kg d'adob gratuït. D'esta manera es contribuïx a la reducció del pes i volum dels fems que es porten als abocadors i incineradores amb la conseqüent millora ambiental. També s'aconseguix al mateix temps reduir el consum d'adobs químics.
 • 41. Què és un SES? El sanitari ecològic sec (SES): És sanitari perquè satisfà la necessitat de tractar amb les excretes de una forma saludable. És ecològic perquè aprofita els cicles biològics naturals per a transformar una matèria orgànica –les excretes- en un producte inofensiu i llest per a nodrir al sòl. És seco perquè no utilitza aigua, no la desperdicia i evita contaminar-la. Bàsicament, el SES es dividix en dos tipus, el SES separador i el SES que no separa. El SES separador consistix en un seient o tassa especial que ajuda a separar les excrements de l'orina. Les excrements cauen dins d'un contenidor anomenat cambra. Mentres l'orina és dirigida a un pot per a després diluir-la i usar-la com fertilitzant o s'envia a un pou de absorció directament al sòl.
 • 42.
 • 43. Els abocadors incontrolats provoquen problemes ambientals
 • 44. Fonts utilitzades: Suplement Tierra de EL PAIS (20 D’OCTUBRE DE 2007) www.greenpeace.es www.cabildodelanzarote.com www.gipuzkoa.net/san-marcos www.zoomZAP.com Cómo y por qué separar la basura Una solución a los residuos sólidos en la Ciudad de México i altres