Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

La terra

7.002 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación

La terra

 1. 1. LA TERRA
 2. 2. LA TERRALA TERRALa terra és el planeta on vivim.L’aigua ocupa la major part de la superfície terrestre. Estàformada per mars, oceans, rius i llacs.La terra és el terreny que no cobreixen els mars i elsoceans i està formada per continents i illes.El nostre planeta es troba envoltat per l’atmosfera, on hiha l’aire que respirem i els núvols.
 3. 3. LA TERRA LES CAPES DE LA TERRA
 4. 4. LA TERRAEL SOLEl Sol és una estrella.El veiem més gran i brillant que les altres estrellesperquè està molt més a prop del nostre planeta.La mida del Sol és enorme.El Sol emet llum i calor.Les persones, els animals i les plantes necessitem la llumi la calor per sobreviure.
 5. 5. EL SOL
 6. 6. LA TERRALA LLUNALa Lluna és el satèl·lit natural de la Terra.Gira al voltant del nostre planeta.La Lluna és molt més petita que la Terra i no emet llum.La veiem brillant perquè el Sol la il·lumina.A la Lluna no hi ha aigua ni aire, per això no hi ha vida.
 7. 7. LA LLUNASEMPRE VEUS AIXÍ LA LLUNA?
 8. 8. LA TERRALA LLUNA I LES SEVES FASESLa Lluna triga 28 dies a fer una volta a la terra.A les diferents formes que presenta la Lluna se lesanomena fases. Hi ha quatre fases:- Lluna Plena. Es veu sencera.- Quart minvant. Té forma de C.- Lluna nova. La Lluna no es veu.- Quart creixent. Té forma de D
 9. 9. LA TERRALA TERRA GIRA SOBRE ELLA MATEIXAEl gir de la Terra sobre ella mateixas’anomena moviment de rotació.La Terra triga 24 hores a fer un gir complet.El moviment de rotació dóna lloc als dies i les nits.La llum del Sol il·lumina una part de la terra (és de dia).La part oposada queda a l’ombra (és de nit).
 10. 10. LA TERRALA TERRA ES MOU AL VOLTANT DEL SOLAl mateix temps que la Terragira sobre ella mateixa, també ho fa al voltant del Sol.Aquest moviment s’anomena moviment de translació.La Terra tarda 365 dies, a fer una volta completa al Sol.El moviment de translació dóna lloc a les estacions del’any: primavera, estiu, tardor i hivern.
 11. 11. LA TERRALES ESTACIONS DE L’ANY
 12. 12. LA TERRAL’AIRE I L’ATMOSFERAL’aire que respirem és una mescla de gasos diferents. Elsprincipals són:- Nitrogen.- Oxigen.- Diòxid de Carboni.- Vapor d’aigua.
 13. 13. LA TERRAL’AIRE I L’ATMOSFERAL’atmosfera és una enorme capa de gasos que envolta laTerra.L’aire que respirem es troba a l’atmosfera.
 14. 14. LA TERRACARACTERÍSTIQUES DE L’AIRENo té color. L’aire net és transparent.No té sabor. L’aire no té cap gust.Pesa. Si pesem una pilota inflable desinflada i desprésaquesta mateixa pilota plena d’aire, observarem que pesamés la que té aire.Ocupa un lloc i no té forma pròpia. Això podemcomprovar-ho si inflem un globus. L’aire que hi entraocupa tot l’espai i adquireix la forma del globus.
 15. 15. LA TERRAEL CLIMAEl clima és el temps atmosfèric que predomina en un llocal llarg de diversos anys.El clima varia d’unes zones a unes altres i depèn de lespluges i les temperatures.
 16. 16. LA TERRALA CONTAMINACIÓ DE L’AIREQuan l’aire que respirem no està net diem que estàcontaminat.Moltes activitats humanes contaminen l’aire (fum de lesindústries, dels vehicles i de la crema de deixalles).De vegades, l’atmosfera es contamina per causes naturals(erupcions volcàniques o els incendis forestals).
 17. 17. LA TERRACANVI CLIMÀTIC I CONSEQUÈNCIESUn canvi climàtic és qualsevol variació global del climade la Terra ja sigui per causes naturals o humanes.Augment del nivell del mar i de la desaparició parcial ototal de les glaceres.Desaparició de zones de conreu properes a les costes.Canvis en les pluges i en la distribució de la vegetació.Augment de les zones desèrtiques.
 18. 18. LA TERRA
 19. 19. LA TERRAEL CICLE DE L’AIGUAhttp://www.edu365.cat/primaria/muds/natural/aigua/index.htm#
 20. 20. LA TERRAJoan Manel Navarro Cano - Escola Renaixença - 2013

×