Publicidad
Denip2012
Denip2012
Denip2012
Próximo SlideShare
Disrupcio pptDisrupcio ppt
Cargando en ... 3
1 de 3
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad

Denip2012

  1. TINGUEM LA CLASSE EN PAU! Activitat per a grups difícils de portar. Aprofitem el DENIP per treballar... ...els conflictes, l’agressivitat, les faltes de respecte... Fomentant un ambient favorable al diàleg, la reflexió i el compromís. Et proposem la següent activitat:
  2. SESSIÓ DENIP Objectiu: Proposar una nova manera de procedir davant les actituds inadequades a classe, tot fomentant la reflexió i el diàleg sobre el tema. PRESENTACIÓ Anunciar que durant la sessió es treballarà alguna cosa diferent a l’habitual i que pot resultar molt profitosa per a tots si participen i col·laboren amb ganes. ESCALFAMENT Jocs coneguts i motivants, progressius en intensitat (que acabin cansats). PART PRINCIPAL: Estona de recuperació i de DIÀLEG En un espai de reunió agradable i tranquil. Explicar la necessitat de millorar les actituds i relacions a classe i la voluntat de parlar-ne i cercar solucions. Definir la missió de l’educador (ensenyar i educar) i dels alumnes (esforçar-se per aprendre, també a nivell de comportament i actitud). Remarcar que l’educador vol poder dur a terme la seva missió i ajudar-los a que aprenguin i millorin. Preguntar als alumnes si hi ha algú que vulgui desaprofitar l’oportunitat d’aprendre i de millorar. Si surt algú, donar l’oportunitat que s’ho pensin dues vegades. En cas afirmatiu aquells que no vulguin aprendre quedaran apartats en un racó solitari del gimnàs o la pista perquè cal que els que volen aprendre ho puguin fer (passada una estona tornar a preguntar-los si es volen incorporar i participar de la conversa). És un moment per reflexionar i parlar sobre els conflictes habituals del grup.
  3. SESSIÓ DENIP Explicar la necessitat d’acordar una manera de procedir per aconseguir millorar aquestes actituds. Avisar que a partir d’ara tindrem especial cura d’evitar actituds negatives durant l’activitat i que serà missió de l’educador detectar-les i també, amb ajuda dels alumnes, intentar corregir-les. La forma com ho farà serà demanant a qui correspongui que s’aparti una estona de l’activitat per a calmar-se i reflexionar i s’incorporarà més endavant si el mestre creu que està en condicions de fer-ho i ell es compromet a intentar-ho de nou. Compromisos Educador: es pot comprometre, per exemple, a cridar menys o a intentar no enfadar-se tant... cadascú sap en què pot millorar com a docent, però cal explicitar-ho als alumnes i complir-ho, per donar exemple. Alumnes: és important que els alumnes manifestin explícitament estar d’acord amb la nova manera de procedir. Caldrà que es comprometin a no ofendre’s ni protestar quan se’ls hagi d’avisar o demanar que es retirin. Recordar que podem aprofitar el DENIP per a arribar a aquest acord. Difícilment podrem intervenir directament sobre la Pau a tot el món però si que podrem mirar de tenir pau a classe. PART FINAL: per celebrar l’acord i la voluntat de tots de millorar, proposar alguna activitat que els agradi molt o deixar-los utilitzar un material al que habitualment no poden accedir, o deixar-los escollir l’última activitat.
Publicidad