Ildefons cerdà

521 visualizaciones

Publicado el

Ildefons Cerdà i el Pla Cerdà

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
521
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
3
Acciones
Compartido
0
Descargas
6
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Ildefons cerdà

  1. 1. KEI JUSTE ISMAEL ALDARIZJORDAN L. MACÍAS
  2. 2. Ildefons Cerdà i Sunyer Ildefons Cerdà i Sunyer va néixer el 23 de desembre de l’any 1815 a Centelles i va morir a Caldas de Besaya el 1876. Encara que estava destinat pel seu pare a la carrera eclesiàstica, va ser enginyer, urbanista, jurista, economista i polític. Va fer una reforma urbanística de la Barcelona del segle XIX, coneguda com el Pla Cerdà. I també va crear l’actual barri de l’Eixample. Va acabar arruïnat pels honoraris que l’Estat i l’Ajuntament li devien.
  3. 3. Pla Cerdà El pla consistia en una reforma i eixample de la ciutat de Barcelona de 1860 seguint els criteris del pla hipodàmic, amb estructura en quadrícula, oberta igualitària Les mesures consistien en una quadrícula contínua d’illa de cases de 113,3 metres des del Besòs fins a Montjuïc, amb carrers de 20, 30 i 60 metres amb una alçada màxima de 16 metres. I les illes de cases tenien xamfrans de 45° par a millorar la visibilitat. Ildefons s’avançà al seu temps per tal de millorar el transport de la Barcelona.
  4. 4. Moscú• Aquest pla és radiocèntric ja que els seus carrers es basen en uns carrers quedibuixen un gran cercle.
  5. 5. Toledo• La diferència més gran entre Toledo i Barcelona és que aquesta és totalmentirregular quan la Barcelona és en quadrícula.

×