Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Laia García
Silvia Barrio
Iván Garrido
· NATURALESA DEL SO
· DIGITALITZACIÓ DEL SO
· FORMATS DEL SO
· EL PROGRAMA AUDACITY
·El so es la variació periòdica
de pressió que genera un
objecte vibrant i que es propaga
per un medi determinat.

·El sor...
Les característiques que defineixen les ones són:

·L’ampitud(A) és la característica de les ones sonores que percebem
com...
·La intensitat depén de l’energia que trasporta l’ona sonora i
esta en relació directa amb la seva amplitud.

·L’altura o ...
El procés mitjançant el quales transformen dades analógiques a un
format digital s’anomena digitalització.

·La placa de s...
La qualitat d’un so digital, així com la seva mida, ve definida
pels paràmetres següents:

·Freqüència de mostratge és el ...
Per emmagatzemar el so he de triar el format d’arxiu que
utilitzarem.En general,els arxius d’audio,els acostumem a
classif...
Formats d’arxiu sense compressió:

·WAV:És el fitxer de so del windows. Estan extesos a toto el món
i s’utilitzan com a fo...
Format d’arxius amb compressió:

·MP3: Va ser el primer que va apareixer amb un sistema de
compressió prou bó per conserva...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

L’audició digital

164 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

L’audició digital

 1. 1. Laia García Silvia Barrio Iván Garrido
 2. 2. · NATURALESA DEL SO · DIGITALITZACIÓ DEL SO · FORMATS DEL SO · EL PROGRAMA AUDACITY
 3. 3. ·El so es la variació periòdica de pressió que genera un objecte vibrant i que es propaga per un medi determinat. ·El soroll són les vibracions de forma arbitrària sense cap sequenciació rítmica.
 4. 4. Les característiques que defineixen les ones són: ·L’ampitud(A) és la característica de les ones sonores que percebem com a volum. ·La frequència(f) es el nombre de cicles complets que es repeteixen en un segon. ·El període(T) és el temps que tarda a produir-se un cicle. ·La longitud d’ona(λ) és la distància que recorre el so en un cicle complet.
 5. 5. ·La intensitat depén de l’energia que trasporta l’ona sonora i esta en relació directa amb la seva amplitud. ·L’altura o to és la característica que permet percebre un so com a més greu que un altre. ·El timbre és la caracteristica que ens ajuda, per exemple, a reconéixer les persones per la veu o a distingir diferents tipus d’instruments musicals.
 6. 6. El procés mitjançant el quales transformen dades analógiques a un format digital s’anomena digitalització. ·La placa de so que actua com a element digitalitzador, fa un mostratge del senyal analógic que rep.
 7. 7. La qualitat d’un so digital, així com la seva mida, ve definida pels paràmetres següents: ·Freqüència de mostratge és el nombre de mostres que es prenen en un interval determinat de temps, normalment cada segon ·Resolució és el nombre de dígit binaris(bits) que utilitzem per representar cada mostra.
 8. 8. Per emmagatzemar el so he de triar el format d’arxiu que utilitzarem.En general,els arxius d’audio,els acostumem a classificar en dues grans categories: ·Formats sense compressió de dades el so es grava sense cap tipus de compressió; per tant, l’espai que ocupa en el disc dur de l’ordinador és molt considerable. ·Formats amb compressió de dades Normalment, els fitxers d’audio que s’utilitzen en dispositius móbils i a internet estan comprimits. Aquests formats aprofiten el fet que l’oïda humana habitualment no distingueix determinants sons.
 9. 9. Formats d’arxiu sense compressió: ·WAV:És el fitxer de so del windows. Estan extesos a toto el món i s’utilitzan com a format comú d’intercanvi entre aplicacions. ·MID: No emmagatzema so própiament perque fa servi patrons que ya estan actius a la placa de so. ·AIFF: Ès el format estándar de les plataformes MAC. El format i la estructura interna son molt similars a la dels WAV. ·CDA: És el format que utilitza el windows per inerpretar la informació contiguda a les pistes d’un CD d’audio.
 10. 10. Format d’arxius amb compressió: ·MP3: Va ser el primer que va apareixer amb un sistema de compressió prou bó per conservar un bon nivell de cualitat. Permet reduir els arxius de so fins a 90 % . ·WMA: No es pot utilitzar de manera comercial si no es disposa de llicencia d’us, la mida del arxiu es petita. ·OGG: es un format en codig obert i la mida del arxiu es variable .

×