Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Nou concurs de les talpetes: Clàssics i lij

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
NOU CONCURS DE LES TALPETES
ENS ENCANTEN
ELS CLÀSSICS!
A continuació us presentem alguns protagonistes dels
clàssics lij q...
1
Abans jo era un ésser grassonet
i em feia por ser un aventurer.
Tot va canviar al emprendre un viatge
cap a les terres s...
2
Com l’Olivia va esverat,
i per això és tan entremaliat.
Té amics de tota mena
i quan s’acomiaden ho fan amb molta pena.
...
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Concurs literari talpetes
Concurs literari talpetes
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 17 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio

Nou concurs de les talpetes: Clàssics i lij

 1. 1. NOU CONCURS DE LES TALPETES ENS ENCANTEN ELS CLÀSSICS! A continuació us presentem alguns protagonistes dels clàssics lij que més ens han agradat. Ho fem amb poemes (estem tan endinsats en el món de la Joana Raspall que no podíem perdre l’ocasió per practicar). Si sabeu qui és qui (o alguns) envieu-nos les respostes al nostre bloc http://blocs.xtec.cat/cepcescaldea3r/ (on teniu les portades per ajudar-vos) i animeu-vos a fer un tweet (amb còpia a “@talpetes”) perquè més gent s’animi. Termini: fins el 17 de juny
 2. 2. 1 Abans jo era un ésser grassonet i em feia por ser un aventurer. Tot va canviar al emprendre un viatge cap a les terres salvatges. Vaig conèixer uns quans nans que eren molt marrans, però no tant com la talpeta que al cap hi duia una caqueta. També vaig conèixer un mag que de saviesa n’anava sobrat. més o menys com la Teresa Colomer que molt sabia és també. Quan em vaig trobar el drac em vaig esfereir i quasi em vaig fer pipí!!!
 3. 3. 2 Com l’Olivia va esverat, i per això és tan entremaliat. Té amics de tota mena i quan s’acomiaden ho fan amb molta pena. L’Agnan és un dels seus companys i els demés l’emprenyen des de fa anys. De la professora és el preferit i per això de l’escola surt ferit. L’Alceste és el seu millor amic i un golafre, ja t’ho dic! No comparteix ni llaminadures ni bombons tot i que en té a carretons. D’entremaliats com ells en trobareu a cubells, però ell i els seus amics sempre s’estan posant en embolics.
 4. 4. 3 La força és el que vaig utilitzar per aconseguir treure, d’aquella pedra, l’espasa sense patir. Així va ser, com va començar el meu reialme. Quan finalment, a causa d’aquell home malcarat vaig acabar mal parat. La gent em considera valent i diuen que sóc més ràpid que el vent. Ara em confesso, he de dir que jo també ho penso. Aquí, jo ara m’acomiado i amb la meva forta veu a tots us dic adéu.
 5. 5. 4 La protagonista d’aquesta història va quedar-se a la glòria, quan va veure aquell món vegetal: Aquella petita casa de vidre era plena de flors. “Flors per aquí, flors per allà, heura per a dalt, aquest lloc és fascinant.” Ella, com a protagonista, és rodona com una poma. Això es pot dir veient el seu canvi d’actitud, on va influir la seva criada que té personalitat de fada.
 6. 6. 5 Sóc un nen molt concret i de cos sóc estret. Des de que vaig sortir d’una llauna de conserves vaig créixer com les herbes. La meva mare és desendreçada i a vegades esta molt estressada. En canvi el meu pare adoptiu té un caràcter molt més viu. Ara parlaré de la família en sí i moltes vegades puc exagerar. Quan truquen a la porta, al convidat li diu que passi però la meva porta els hi costa trobar. Per una altra banda vull destacar que de guapo m’assemblo a gent important. Per acabar no sóc molt afortunat perquè quan em mengen a petons estic acabat!
 7. 7. 6 Sóc el protagonista i el més realista, sóc el més menut i també el més tossut. Vaig robar per menjar, i em volien segrestar. El detectiu no ho va aconseguir i per això es va rendir.
 8. 8. 7 És un vell rondinaire tot i que ben afortunat. També és avar però aviat rebrà visita. L’ obliguen a viatjar durant una nit perquè s’estovi el cor de pedra. No coneix la compassió i encara menys la il·lusió. Esperem que el viatge li faci efecte perquè tracti a tothom de manera més correcte.
 9. 9. 8 És un home que estima la seva illa. Un dia va haver de marxar i no pot fàcilment tornar. Lluita contra els enemics, els que són els més presumits. Però quan s’enrecorda de la seva illa, els seus ulls li brillen. Esperem que arribi d’hora, on l’esperen tots els homes. Té un bon terrabastall quan arribi al seu casal. Tots l’estimen, és el millor. Cuida a tothom amb amor.
 10. 10. 9 Sóc locomotor i per això sóc conductor. Tinc la cara rodona i gran com un gegant. Vaig anar a una illa que era molt gran i molt bonica. Allà ens vam trobar a la Queixeluda, Que parla amb un accent de molt creguda. Sóc el protagonista i el més bromista.
 11. 11. 10 Una nena de pell clareta passejava amb la tieta. Un conill! - va dir- No t’escapis, vine aquí. Ai… si hagués sabut que aquell conill l’endinsaria en un món perdut. Moltes portes hi havia allà i ja no savia cap a on anar. Portes grans, petites… de totes mides! Una dona grassa i vella va aparèixer a l’escena. Es va posar a cridar i ella va haver de marxar. Reina de cors li deien i tots d’ella se n’enreien.
 12. 12. 11 Som una família curiosa, també molt amorosa. La nostra forma no és concreta; ens assemblarem a una croqueta? La lectura ens aficiona tant que de la biblioteca sempre arribem tard. Ara us presentarem als nostres amics que per nosaltres es d’allò més fins. Pel Tolondro començarem: amb ell riurem i gaudirem. El pare savi i la mare treballadora, fan una parella encantadora. Hem de marxar, que l’hivern ens espera. Sinó arribarem tard per començar la primavera!
 13. 13. 12 Una nena entremaliada, tota sola, però espavilada, vol anar a l’escola perquè pensa que mola. L’escola no és el que esperava. A les mates no els hi troba sentit i decideix que està millor al llit. Està envoltada d’animals, amb un mico i un cavall. Ella i els seus amics tenen un munt d’aventures amb uns policies enemics que són uns cara dures.
 14. 14. 13 Quina mala sort, estic malalt però els meus amics m’ajudaran. Ells estan buscant animals i un gran zoo construiran. Per curar-me necessito diners, ja que l’operació costa molts calers. Amb aquesta idea els guanyarem i a més a més ens divertirem.
 15. 15. 14 Nozaltrez zóm malvadez, zempre portem guantz. Tenim un bon olfacte, elz noztrez peuz zón quadratz. Elz nenz no enz agraden, en zemblen ezpantozoz: canten, ballen i zalten, per això elz comvertim en ratolinz faztigozoz. Però el noztre pla, no va funcionar. El noztre azpecte va cambiar, i un gat faztigoz enz va menjar.
 16. 16. 15 Sóc un ós de peluix, i també humanitzat. Porto una samarreta vermella, i el meu color de pell és ataronjat. Tinc poc cervell, no penso res. M’agrada fer poemes, encara que no em surten bé. M’encanta tot, sobretot la mel. Sóc amigable, i a la vegada fidel.
 17. 17. 16 La meva vida ha canviat molt des que vaig entrar en aquell món. Noves amigues, professores i normes a obeir. És fàcil saber qui és qui, cadascú te la seva pròpia personalitat. Algunes són dures amb mi, d’altres amb tothom. Aquest lloc és un món ple de misteris a descobrir, coses a saber, persones a conèixer.

×