Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Tallers
ESTADÍSTICA I PROBABILITAT
Alumnes de Magisteri d’Infantil i Primària de l’UDG coordinats per Paula López amb Cicl...
El curs passat ja vam fer uns tallers d’estadística que ens van agradar molt i
per això aquest curs hem volgut tornar-hi.
...
PEDRA, PAPER I TISORES
Juguem al joc de pedra, paper, tisores i hem de comprovar
si hi ha alguna estratègia per poder guan...
SEGUR, PROBABLE I IMPOSSIBLE
Llegim una frase i decidim si és segur que passi, si és
probable o és impossible.
Per exemple...
GRÀFICS AMB SUGUS
Tenim un pot ple de sugus de colors. Mirem el pot i fem
una estimació:
- De quins n’hi ha més?
- De quin...
COMBINEM LA ROBA
Tenim peces de roba de tres colors diferents.
Hem de pensar diferents conjunts de gorres,
samarretes i pa...
MÀQUINA DE GALTON
Tenim un laberint amb tres camins que van a parar a tres
parades.
Tirem cigrons i hem d’apostar en quina...
CURSA DE GOSSOS
Tenim un circuit amb dotze gossos amb els
números de l’1 al 12. Hem d’apostar el gos
que creiem que arriba...
COMBINACIONS DE VERSOS
Tenim sis sobres i a dins de cada sobre hi ha sis
versos per fer un poema.
Hem d’agafar un vers sen...
CURSA DE COTXES
Es feien dos grups: el grup verd i el grup vermell. Cada grup tenia un taulell
amb caselles verdes i verme...
RULETA DE COLORS
Hi havia un taulell i una ruleta de colors. El joc consistia en fer apostes, és a
dir, havíem d’apostar p...
CARTES DIFÍCILS
Aquestes cartes eren molt difícils. S’havien d’ordenar segons el color, la forma i
la quantitat.
Les carte...
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Estadística i probabilitat
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Estadística i probabilitat

1.545 visualizaciones

Publicado el

Tallers Estadística Cicle Mitjà Escola Dalmau CArles

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Estadística i probabilitat

 1. 1. Tallers ESTADÍSTICA I PROBABILITAT Alumnes de Magisteri d’Infantil i Primària de l’UDG coordinats per Paula López amb Cicle Mitjà de l’Escola Dalmau Carles
 2. 2. El curs passat ja vam fer uns tallers d’estadística que ens van agradar molt i per això aquest curs hem volgut tornar-hi. Hem repassat la definició d’estadística que vam escriure: “L’estadística és una part de les matemàtiques que serveix per comptar i classificar fets que passen a la realitat per treure’n conclusions i decidir les actuacions que podem fer”. Aquests són els jocs que hem fet aquest curs. Són molt divertits!
 3. 3. PEDRA, PAPER I TISORES Juguem al joc de pedra, paper, tisores i hem de comprovar si hi ha alguna estratègia per poder guanyar. Ens anem fixant amb els resultats i anotem quants punts té cadascú. Totes les opcions tenen les mateixes possibilitats de guanyar!
 4. 4. SEGUR, PROBABLE I IMPOSSIBLE Llegim una frase i decidim si és segur que passi, si és probable o és impossible. Per exemple: - “Si ahir era diumenge, avui pot ser dissabte?” - “Farà vent?” Algunes frases ens han fet rumiar!
 5. 5. GRÀFICS AMB SUGUS Tenim un pot ple de sugus de colors. Mirem el pot i fem una estimació: - De quins n’hi ha més? - De quins n’hi ha menys? Ho comprovem fent una gràfica amb els sugus!
 6. 6. COMBINEM LA ROBA Tenim peces de roba de tres colors diferents. Hem de pensar diferents conjunts de gorres, samarretes i pantalons que podem fer sense repetir colors. Saps quantes combinacions surten?
 7. 7. MÀQUINA DE GALTON Tenim un laberint amb tres camins que van a parar a tres parades. Tirem cigrons i hem d’apostar en quina parada creiem que n’arribaran més. La majoria pensem que hi ha més possibilitats que n’arribin més al forat dos perquè té dos camins.
 8. 8. CURSA DE GOSSOS Tenim un circuit amb dotze gossos amb els números de l’1 al 12. Hem d’apostar el gos que creiem que arribarà primer a la meta. Tirem dos daus i la suma que ens surt és el gos que ha d’avançar. Hi ha alguns números que tenen moltes més possibilitats que d’altres de sortir i hi ha un número que és impossible que surti.
 9. 9. COMBINACIONS DE VERSOS Tenim sis sobres i a dins de cada sobre hi ha sis versos per fer un poema. Hem d’agafar un vers sense mirar i posar-lo en primer lloc. Després fem el mateix amb el segon, el tercer… fins arribar al sisè. Finalment ens surt un poema. Calculem quants poemes diferents podem fer. Penseu… en el primer vers tenim sis possibilitats, en el segon cinc, en el tercer, quatre… i així succesivament. Heu descobert quants poemes diferents podeu fer…? Són moltíssims...
 10. 10. CURSA DE COTXES Es feien dos grups: el grup verd i el grup vermell. Cada grup tenia un taulell amb caselles verdes i vermelles, un cotxe i fitxes. El joc consistia en tirar fitxes que per un costat eren verdes i per l’altre vermelles. El que tenia més fitxes del seu color, avançava una casella del taulell. I així fins arribar a la meta. Ens preguntaven quin grup guanyaria, si el verd o el vermell. Nosaltres havíem d’anar fent hipòtesis depenent del que anava sortint.
 11. 11. RULETA DE COLORS Hi havia un taulell i una ruleta de colors. El joc consistia en fer apostes, és a dir, havíem d’apostar pel color que creiem que tenia més possibilitats de sortir. Es feia girar la ruleta i si sortia el color que tu havies apostat, feies un pas a la botiga que més t’agradava. També hi havien unes targetes de 3 colors diferents. Havíem de dir quin color sortiria més. Ens havíem de fixar, molt ràpidament, quin era el color que tenia menys cartes ja que aquest era el menys probable de sortir. Si sortia el color que tu havies dit, avançaves un pas i guanyava el que primer arribava a l’escola. Al principi ens va costar molt, però després, ja vam veure el truc de les cartes.
 12. 12. CARTES DIFÍCILS Aquestes cartes eren molt difícils. S’havien d’ordenar segons el color, la forma i la quantitat. Les cartes es posaven totes boca amunt de la taula de manera que es veiessin els dibuixos. La mestra agafava una carta i la posava sobre la taula. Llavors, a sota d’aquesta carta, havíem d’agafar-ne una que li canviéssim per exemple, la forma i la quantitat i a sota d’aquesta, la forma, el color i la quantitat. Guanyava el nen o nena que feia més formes i per tant, posava més cartes. Ens feia pensar molt perquè era difícil però ens va agradar!!!!

×