Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
ALEXANDRA NYMAN
INTRODUCCIÓ:
Després de força temps pensant com guiar la part pràctica del meu treball de recerca, he deci...
als posteriors del cavall i és un bon exercici
per treballar en llibertat en un futur.
Més tard hem anat a Cànoves, al cen...
submissió que té cap a ella, baixant el cap, llepant-se, etc. Tenen un gran vincle!
Seguidament ha agafat a Easy, un poltr...
m’hi he pujat jo. Molt decidida i amb moltes ganes, ja estava a sobre. He après que el contacte
amb les cames és imprescin...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Dia 1

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Dia 1

  1. 1. ALEXANDRA NYMAN INTRODUCCIÓ: Després de força temps pensant com guiar la part pràctica del meu treball de recerca, he decidit escriure un diari, explicant les meves sensacions, les coses apreses, anècdotes, vivències... crec que és un bon mètode per explicar amb paraules aquesta relació amb aquests bells animals. Dia 1: 24 de Juliol de 2013 Avui ha sigut un dia amb noves experiències, noves sensacions. Un d’aquells que recordes al cap del temps. M’he trobat amb Alexandra Nyman. Ella es dedica a la doma natural des de fa uns quants anys, arrel d’una relació que va tenir amb un antic cavall. Té una gran connexió amb els seus companys. La vaig conèixer al Mercat del Ram de Vic, aquest any, i em va dir que m’ajudaria en tot el que fos possible. Dit i fet! Primer de tot hem anat a una ramaderia de cavalls espanyols, a Arenys de Munt. Alex ha donat corda a un poltre enter de quatre anys. Jo sempre havia treballat aquest exercici en cercle, durant uns vint minuts a cada mà i als tres aires. Avui he après que quedar-se en cercle tota l’estona no és saludable pel cavall, ja que carregues els tendons. És bo anar intercalant diferents figures. Dirigir el cavall en línia recte, a la corda, proporciona amplitud de moviments; fer-ho en cercle dóna fortalesa Alexandra Nymann connectant amb un cavall.
  2. 2. als posteriors del cavall i és un bon exercici per treballar en llibertat en un futur. Més tard hem anat a Cànoves, al centre hípic on Alex té els seus dos cavalls: Titan i Easy. Per començar ha agafat a Titan, un cavall espanyol, de sis anys, alatzà...molt guapo! Cada un s’ensenya diferent, aquest és molt sensible a la pressió, li costa fer els exercicis, confiar en la gent. L’ha treballat a la pista rodona, primer a la corda, fent cercles, diferents exercicis i després en llibertat. S’estressa fàcilment, per aquest motiu, cal tenir molta paciència i no exigir-li massa. En molts moments m’ha ensenyat la tensió que portava, ja que fa gestos amb la boca, i mou el cap constantment, encara que això són tics. També he pogut observar la Alex i Indi treballant a la corda. Titan, cavall espanyol.
  3. 3. submissió que té cap a ella, baixant el cap, llepant-se, etc. Tenen un gran vincle! Seguidament ha agafat a Easy, un poltre de quatre anyets. L’ha tret del pàdock sense cordes i l’ha portat a la pista gran. Des del primer moment han començat a fer diversos exercicis, als tres aires. Passada una estona l’ha estirat al terra i s’hi ha pujat. L’ha muntat una estona sense brida ni sella i després Alex i Titan treballant a la pista rodona. Alex i Titan realitzant pas espanyol amb la doma natural. Alex i Easy, poltre piu, realitzant exercicis de doma natural.
  4. 4. m’hi he pujat jo. Molt decidida i amb moltes ganes, ja estava a sobre. He après que el contacte amb les cames és imprescindible, sempre ajudant-te amb la fusta sobre la cara, per girar-lo a la banda que tu vulguis. He anat al pas, però poder muntar sense haver d’estar estirant de la boca, amb plena confiança, és molt gratificant. M’ha ensenyat com parar-lo, prement les cames, movent la fusta cap a dalt i amb la veu. Després he viscut una experiència que feia molt de temps volia complir. Pujada jo a sobre, Alex ha estirat a Easy al terra i s’ha quedat tombat com un gosset. És màgic, no es pot descriure amb paraules. Cada cavall, com he dit anteriorment funciona d’una manera diferent, tot i que calen hores de treball i dedicació, amb tots! Ha sigut un gran dia, en el qual he après molt! Muntant a Easy sense sella ni ferro, tan sols amb l’ajuda d’una fusta i el meu pròpi cos. Acabant la classe de doma natural amb Alex. Concentrada en Easy, i muntant-lo a a pèl al pas.

×