Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Karakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VI

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio

Eche un vistazo a continuación

1 de 16 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Similares a Karakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VI (20)

Anuncio

Más de lira kuca (20)

Más reciente (20)

Anuncio

Karakteristikat e mjedisit Brian Kuca shkolla "Albanet" klasa VI

  1. 1. Karakteristikat e mjedisit Temperatura
  2. 2. Dielli Uji Karakteristikat e mjedisit Toka Temperaturat
  3. 3. është një rruzull i gaztë prushërues me temperatura të jashtëzakonshme. është një prej yjeve të shumtë të galaktikës sonë dhe nuk është aspak i veçantë: Por për ne është trupi qiellor më i rëndësishëm. mban gjallë tërë jetën në Tokë, ai na ndriçon, ngroh tokën, detin, atmosferën, nget klimën, na sjell thatësira dhe epoka akullnajash, shtyn erën, e cila fryn nëpër Tokë dhe vendos mbi motin.
  4. 4. gjitha ndërrimet që bëhen në planetin tonë, si ndërrimi i klimës, ndërrimet kimike, gjeologjike e biologjike, janë të lidhura ngushtë me ujin. në planetin tonë është gjithnjë në lëvizje të vazhdueshme qarkulluese si avullim, reshje, derdhje në det, ngrirje e shkrirje etj.
  5. 5. e Tokës: sipërfaqësore: Oqeanet, detet, lumenjtë, liqenet, burimet, përrenjtë. nëntokësor: Lumenj nëntokësorë, përrenj nëntokësorë, liqenet
  6. 6. njihet edhe si tretës universal dhe është e vetmja substancë e pastër që gjendet në natyrë në tri gjendje agregate të lëndës materiale.
  7. 7. , zoti, paraardhësit tanë na kanë lënë një pasuri të pa cmueshme, ne kemi për detyrë t`a mbrojmë e zhvillojmë atë, tjetër rrezik është rreshqitja masive e dherave, bllokimi i rrugëve, si pasojë e ujrave pa kontroll, duke dëmtuar edhe shtëpi. e zonave fushore nga me pjelloret e vendit i lumejve, dëmtimi i argjenaturave mbrojtese,
  8. 8. • Mbrojtja e zhvillimi pyjeve, me rëndësi të pa zëvendësueshme. • Pyjet janë një pasuri e madhe, pasuri ekonomike, mbrojtëse e teritorit, mushkuria e një kombi, luftojnë efektin serë, aq problem për të ardhmen. • Prerjet e paligjshme e të ligjshme për qëllime abuzimi: • Dëmtimi i livadheve e kullotave nga erosioni, mos mirëmbajtja, etj,
  9. 9. • Shqipëria ka një klimë mesdhetare të butë. Shumë vizitorë zbulojnë se moti në ultësira nuk është asnjëherë i ftohtë. Veçanërisht Bregdeti i Jonit është shumë i butë, me një temperaturë mesatare dimërore nga 8-10 °C (46-50F).
  10. 10. Ariu polar ka shumë qime dhe shumë dhjamë . Atij i nevojitet dhjami dhe qimet se gjatë dimrit bën shumë ftohtë dhe ariun e mbajnë ngrohtë. Ariu bën gjumin letargjik gjatë gjithë dimrit. Ariu polar është një kafshë gjithckangrënëse.

×