Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Hållbar utveckling om vatten

 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Hållbar utveckling om vatten

 1. 1. Hållbar Utveckling Vatten
 2. 2. Social Utvecklings Problem  2,5 miljarder saknar tillgång till en toalett.  1/10 av världens befolkning saknar rent vatten.  700 000 barn dör varje år av diarré som de får av smutsigt vatten.  Vatten tillgångar har förlagts till privata storföretag.  Vatten är en källa till konflikter.
 3. 3. Vatten är en källa till konflikter!
 4. 4. Brist på toaletter
 5. 5. Vatten tillgångar
 6. 6. Ekonomiska Utvecklings Problem  Dyrt att frakta.  Används för pengar av uppströms stater.  Korruption  Dyrt att avsalta  Fattiga länder har inte pengar att framställa rent vatten.  Samband mellan vatten och BNP
 7. 7. Avsaltning
 8. 8. Ekologiska Utvecklings Problem  Människans påverkan på naturen.  Global uppvärmning  Brist på tillgång till rent vatten.  Torrperioder  Övergödning och Försurning  Ökenbildning  Ekosystem!
 9. 9. FÖRORENING AV VATTEN!
 10. 10. Vivab  Gott, friskt och hälsosamt vatten.  Jobbar med städerna Varberg och Falkenberg.  Att Ätrans vatten hålls rent.  Behöver hjälp av oss privat personer.
 11. 11. De 10 råd  1. Slösa inte vatten.  2. Sluta att förorena vattnet.  3. Se till att det finns tillgång till rent vatten för alla.  4. Minska den globala uppvärmningen. För när hela planeten blir varmare så ökar de torra områdena och öknarna blir större men det vattnet måste ta vägen någonstans. Det regnar ner här i västvärlden så att det blir mer vatten här. Vi måste sluta med den globala uppvärmningen för vi stjäl de torra ländernas vatten.
 12. 12. De 10 råd  5. Mer forskning om uppfinningar som kan rena vattnet där de är förorenat och förgiftat. Detta kan leda till att de länderna som har dåligt vatten får det bättre. Detta måste vi göra samtidigt som vi minskar alla utsläpp så att det inte blir dåligt vatten. En kortsiktig lösning som kommer rädda många liv.  6.Förbättra hygienen genom att se till så att det finns toaletter och rent vatten till alla.  7. Minska skogsavverkningen. Det ökar öknarnas utbredning.  8. Vi måste investera i sätt att kunna få vattnet till nåt som alla kan få varje dag.  9. Hålla koll på företag och privat personer så att de inte dumpar avfall i vattnet. Tänka på vad vi spolar ner.  10. Samarbeta mer kring hur vi ska lösa alla problem med vatten eftersom att det berör hela världen.

×