Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Xerrada guifi.net AVV Barri Segle XX de Terrassa

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 20 Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (17)

Anuncio

Más reciente (20)

Xerrada guifi.net AVV Barri Segle XX de Terrassa

 1. 1. La xarxa de telecomunicacions alternativa Xarxa oberta, lliure i neutral creada pels usuaris
 2. 3. “ Fundació sense ànim de lucre que busca acostar les noves tecnologies a tot els usuaris” Ja som més de 11.000 usuaris!!! “ Amb la col·laboració de tots els usuaris hem creat la nostra pròpia xarxa i interconnectem en certs punts amb la resta d’operadors com telefònica, jazztel, ono,...” ¿Què és guifi· net ?
 3. 4. “ Sorgeix com a resposta de la necessitat dels usuaris per poder connectar la vivenda amb l’empresa” “ Les empreses de telecomunicacions no donaven resposta als usuaris aïllats” “ La voluntat i col·laboració dels usuaris per trobar la solució tecnològica que fes possible la creació de la xarxa” “ La cooperació dels usuaris per impulsar la xarxa i dotar-la de serveis i continguts” ¿Com va sorgir guifi· net ?
 4. 5. El nostre avantatge
 5. 6. “ La connexió de diferents dispositius com ordenadors, telèfons, servidors,... per compartir serveis i continguts ” ¿Què és una xarxa com guifi· net ?
 6. 7. Com s'estén la xarxa ? “ No som una empresa, creixem quan un usuari està interessat”
 7. 8. Més serveis Qualsevol usuari pot oferir i compartir els serveis que vulgui Connexió a internet Usuaris que comparteixen la seva connexió. Pàgines web S ervidors per allotjar les teves planes web. Telefonia per VeuIP Telefonia per VeuIP amb trucades gratuïtes dins de la xarxa guifi.net. Radio per internet Canals locals de radio amb música copyleft i continguts desenvolupats pels propis usuaris. Serveis disponibles Xat Eina de comunicació entre els usuaris de la xarxa. Espai de disc compartit Servidors d'arxius i ftp on pots compartir els arxius. Servidors de correu Servidors de correu electrònic on pots demanar una adreça. Gestió de la xarxa La gestió de la xarxa es automàtica i centralitzada a la web guifi.net.
 8. 9. Com a usuari de la xarxa Instal·lant un repetidor per estendre la xarxa Donacions a projectes o instal·lacions Finançant manteniment o buscant subvencions Compartint internet o serveis a la xarxa Buscant gent o empreses que la comparteixin Creant continguts per la xarxa Difonent la xarxa entre la gent Jo ¿com puc col·laborar?
 9. 10. Tipus de connexions <ul><li>Repetidors (Supernodes) </li></ul><ul><ul><li>2 o més antenes </li></ul></ul><ul><ul><li>Ajuden a estendre la xarxa </li></ul></ul><ul><li>Nodes </li></ul><ul><ul><li>1 antena </li></ul></ul><ul><ul><li>Es connecta a un repetidor </li></ul></ul>Hi han dos tipus de connexions segons el material instal·lat:
 10. 11. La xarxa a Terrassa Terrassa: 6 supernodes 21 nodes client 1 connexions troncal (Les Planes) Zones cobertes: Cogullada Pere Parres La Maurina Can Boada Centre (Estacio Nord)
 11. 12. La xarxa a Terrassa II Cobertures: TRSASocietatNord Omni 2.4 Ghz TRSAJuliol22 Sectorial 2.4Ghz Planar 5Ghz
 12. 13. La xarxa a Terrassa III Cobertures: TRSACopernic 2x Sectorial 2.4 Ghz TRSATorreDelPalau 2x Sectorial 2.4Ghz
 13. 14. La xarxa a Terrassa IV Cobertures: TRSAJAC 1x Sectorial 2.4 Ghz TRSASantMateu 1x planar 2.4Ghz
 14. 15. terrassa.guifi.net Terrassa: 6 supernodes 21 nodes client 1 connexions troncal Zones cobertes: Cogullada Pere Parres La Maurina Can Boada Centre (Estacio Nord)
 15. 16. Com em connecto? <ul><li>Registre a la web de guifi. net </li></ul><ul><li>Alta usuari </li></ul><ul><li>Marcar localització al mapa </li></ul><ul><li>Instal·lació de l’antena </li></ul><ul><li>Antena al terrat o balcó </li></ul><ul><li>Cable fins l’ordinador </li></ul><ul><li>Configurar l’antena </li></ul><ul><li>Copiar fitxer configuració de la web </li></ul><ul><li>Afegir fitxer “unsolclic” a l’antena </li></ul>
 16. 17. <ul><li>Composició (mínim 2 antenes) : </li></ul><ul><li>1 antena per connectar a la troncal </li></ul><ul><li>1 antena per estendre la xarxa </li></ul><ul><li>1 placa router </li></ul><ul><li>1 caixa estanca </li></ul><ul><li>Cost antenes: </li></ul><ul><li>Supernode mínim (200€) </li></ul><ul><li>Supernode complert (800€) </li></ul><ul><li>Instal·lació </li></ul><ul><li>Instal·lador </li></ul><ul><li>Particular manetes </li></ul><ul><li>Configuració </li></ul><ul><li>Instal·lador </li></ul><ul><li>Usuari avançat de guifi.net </li></ul>Repetidors (Supernodes)
 17. 18. <ul><li>Composició: </li></ul><ul><li>1 antena + 1 router </li></ul><ul><li>1 caixa antena compacta </li></ul><ul><li>Cost: </li></ul><ul><li>Kit antena senzilla (45€) </li></ul><ul><li>Kit antena mitja distància (80€) </li></ul><ul><li>Instal·lació </li></ul><ul><li>Particular </li></ul><ul><li>Instal·lador </li></ul><ul><li>Configuració </li></ul><ul><li>Usuari </li></ul><ul><li>Usuari guifi.net </li></ul><ul><li>Instal·lador </li></ul>Nodes client
 18. 19. <ul><li>Antena exterior wifi </li></ul><ul><li>Router (en alguns casos està unit a l’antena) </li></ul><ul><li>Presa de corrent </li></ul><ul><li>Punt d'accés interior wifi </li></ul><ul><li>Ordinador </li></ul>Esquema d’instal·lació Connexió directe a l’ordinador Connexió a un wifi interior
 19. 20. Gràcies per l'assistència MÉS INFORMACIÓ A : http://www.guifi.net http://sabadell.guifi.net [email_address]

×