Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Destacado(20)

Publicidad

MOISES

  1. M O I S È S De L'antic Testament
  2. 1. HISTÒRIA I. El seu naixement va tenir lloc quan un faraó egipci va ordenar que s'assassinés tots els nens hebreus nascuts. II. Moisès era fill d'Amram i d‘Iojebed i tenia dos germans anomenats Miriam i Aaron, tots dos grans que ell. 1. Iojebed va amagar durant diversos mesos Moisès, però va arribar un moment en què no el va poder amagar durant més temps, i el va col·locar en una cistella i el va portar al riu Nil. 2. La cistella va ser trobada per una princesa egípcia, la qual va criar a Moisès com un fill més del faraó, juntament amb el seu germà, el futur successor del faraó. 3. La vida de Moisès va ser tranquil·la fins que va veure la feina dels esclaus hebreus, després d'això Moisès va abandonar Egipte durant anys.
  3. 2. HISTÒRIA 4. Tres mesos després Moisès va pujar a la Muntanya Sinaí, lloc on va rebre les taules on es trobaven els 10 manaments. 5. Va estar a la muntanya durant 40 dies, i quan va baixar per donar les escriptures al seu poble, i els hebreus havien construït un vedell d'or, al qual veneraven. Moisès va entrar en còlera i va destruir el vedell mitjançant les taules dels manaments, trencant-les també. 6. Després de molts anys, els hebreus van arribar a la Terra Promesa, Palestina. Una nova generació d'hebreus van entrar liderats per Josué a casa seva, però Moisès no va poder entrar en aquest lloc, perquè havia desobeït Déu. 7. Moisès va morir als 120 anys, sense poder entrar a aquella terra per l'havia lluitat durant molts anys, però sent un gran heroi per a tots els hebreus posteriors.
  4. 3. CURIOSITATS 1. Estimaràs Déu sobre totes les coses. 2. No prendràs el nom de Déu en va. 3. Santificaràs les festes. 4. Honraràs el teu pare i la teva mare. 5. No mataràs. 6. No cometràs actes impurs. 7. No robaràs. 8. No donaràs falsos testimonis ni mentiràs. 9. No consentiràs pensaments ni desitjos impurs. 10.No cobejaràs els béns aliens. Els 10 Manaments
Publicidad