SAPERE AUDE

220 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Viajes, Tecnología
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

SAPERE AUDE

 1. 1. Lucia Harana Pérez 4º E.S.O PDC-B
 2. 2. L’origen de la Humanitat. Cultura grega i romana. Època medieval. Època moderna Època contemporània
 3. 3. L’ORIGEN DE LA HUMANITAT Des de l’origen de la humanitat, les persones s’han preocupat per: Interpretar el món que els envolta. Donar respota a preguntes relacionades amb la seua existencia.
 4. 4. Moltíssimes preguntes no tenien resposta com: Les malalties o fenómens de la natura Així que la resposta era de carácter magic o mitic-religios.
 5. 5. LA CULTURA GREGA I ROMANA Intentaren utilitzar no sols la interpretació mitica sino també els seus pensadors buscaven respostes.
 6. 6. L’EPOCA MEDIAVAL S’abandona el pensament racional en favor del pensament teocèntric on Dèu i el cristianisme explicaven el mon. Per interpretar el mon, primer utilizaran la fe cristiana i despres la raó. En Espanya al 1478, es va crear un tribunal que castiga als que incorrien en “delictes de Fe cristiana”, va ser el tribunal de Inquisició.
 7. 7. Els acusats eren condenats per delictes com de blasfèmia, per qüestionar o dubtar del que deia la religio cristiana, per bruixeria o de carácter sexual
 8. 8. El renaixement es un canvi de pensament on les persones poden transformar la seua vida i ser protagonistes del seu destí. L’EPOCA MODERNA Aquest periode també es va anomenar Humanisme, en ell es creu qu e les persones poden ser felices i lliures en la Terra sense haver d’esperar arribar al cel.
 9. 9. L’EPOCA CONTEMPORANEA Després de l’Humanisme en el Renaiximent , comencà el període de la I·lustració que va ser el periode del a història de la humanitat que més va contribuir a molts canvis revolucionaris, canvis incitats per la burgesia en ascens i enfrontada al poder de l’aristocràcia i al de l’església.
 10. 10. Moltes supersticions desaparegueren, les monarquies absolutistes van ser eliminades o qüestionades, el poder de l'església es va separar del govern de l’estat, els privilegis de les classes poderoses començaren a desaparèixer, la ciència avançada en la medicina, tecnologia matemàtiques… Realment a partir del S. XVIII es produeixen molts canvis que han fonamentat la nostra vida actual.
 11. 11. Un pensador il·lustrat, Kant va resumir el significat de la il·lustració amb la seua fòrmula dient: “sapere aude” o atreveiix-te a pensar tu mateix, es a dir, atreveix-te a vore les coses tal i com són i no com te les han inculcat, o com pensa en general.

×