RECERCA AMB GOOGLE
Autor:
Luis Torres Otero
luistorresotero@gmail.com
CEIP SANT MIQUEL
Formació en centres CEFIRE de Godel...
Qué és Google?
És una EMPRESA
PRIVADA que té com a
objecte de negoci
Internet
Els seus beneficis són
de la publicitat
El m...
Servidor de
Com funciona el buscador de Google?
Introduïm criteri
de búsqueda Pàgina Web
Pàgina Web
Pàgina Web
Pàgina Web
...
Tipus de recerca i aplicacions Google Accés i personalització de Google
Caixa de recerca
Botó de recerca (Enter) Botó de l...
Fem una prova...
Poseu qualsevol paraula en la caixa de Google.
Al retornar feu click en Caché.
Algú pot explicar que ha p...
Estratègies de recerca amb Google
Operadors Booleans: S’inserten directament a la caixa de Google
Estratègies de recerca amb Google
Comands de recerca S’inserten directament a la caixa de Google
define:término Se muestra...
Estratègies de recerca amb Google
Comands de recerca S’inserten directament a la caixa de Google
site:URL/dominio término ...
Estratègies de recerca amb Google
Comands de recerca S’inserten directament a la caixa de Google
inanchor:término Se muest...
Estratègies de recerca amb Google
Comands de recerca S’inserten directament a la caixa de Google
intitle:término Se muestr...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Recerques amb Google

1.016 visualizaciones

Publicado el

Sessió de formació en centres per al 10 de novembre del 2010 en el CEIP Horta Major

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Recerques amb Google

 1. 1. RECERCA AMB GOOGLE Autor: Luis Torres Otero luistorresotero@gmail.com CEIP SANT MIQUEL Formació en centres CEFIRE de Godella
 2. 2. Qué és Google? És una EMPRESA PRIVADA que té com a objecte de negoci Internet Els seus beneficis són de la publicitat El motiu del seu éxit és el seu buscador • Recerques • Correu electrònic • Creació de pàgines Web • Creació de Blogs • Fotografies en línea • Vídeos en línea • Suite ofimàtica • Sistemes operatius de mòbils • Navegador • Traductor • Agenda • etc... És el millor perquè retorna els resultats més útils per a la persona que està buscant.
 3. 3. Servidor de Com funciona el buscador de Google? Introduïm criteri de búsqueda Pàgina Web Pàgina Web Pàgina Web Pàgina Web Pàgina Web Pàgina Web ... Pàgina Web Resultats per ordre de rellevància L’aranya de Google rastreja permanenment totes les Web del món i guarda els resultats en “Caché”
 4. 4. Tipus de recerca i aplicacions Google Accés i personalització de Google Caixa de recerca Botó de recerca (Enter) Botó de la sort (s’utilitza poc) Sel·lecció d’idioma Recerca avançada manual Ajuda de Google Parts de Google
 5. 5. Fem una prova... Poseu qualsevol paraula en la caixa de Google. Al retornar feu click en Caché. Algú pot explicar que ha passat??
 6. 6. Estratègies de recerca amb Google Operadors Booleans: S’inserten directament a la caixa de Google
 7. 7. Estratègies de recerca amb Google Comands de recerca S’inserten directament a la caixa de Google define:término Se muestran definiciones procedentes de diferentes páginas Web sobre ese termino. Ejemplo define:”clave de sol” Google buscará definiciones en Internet para la cadena de texto literal clave de sol. filetype:tipo_de_archivo término Se muestran archivos del tipo indicado relacionados con el término al que hacen referencia. Como tipo de archivo es posible indicar todos lo que existen: DOC, PDF, JPG, MP3, OGG, AVI, MPG, TXT, SVG, PNG, etc. Ahora bien, Google busca el término entre el texto que contiene dicha página Web o la URL, lo que dificulta bastante localizar archivos multimedia (música y vídeo), y facilita mucho la localización de archivos en formato de texto. Para localizar música, vídeo e imágenes el profesorado dispone de otras opciones mucho más interesantes que se comentarán más adelante. Ejemplo filetype:pdf música devolverá archivos PDF relacionados con el término música.
 8. 8. Estratègies de recerca amb Google Comands de recerca S’inserten directament a la caixa de Google site:URL/dominio término Se muestran las páginas de la URL especificada que contienen el término de búsqueda. Ejemplo: site:www.educacionmusical.com ritmo devolverá las páginas de ese dominio que contienen el término ritmo. link:URL Se muestran las páginas Web que poseen enlazadas la URL especificada. Ejemplo: link:www.musytic.com devolverá todas las páginas Web que enlazan a www.musytic.com. info:URL Se muestra la información que posee Google sobre la URL especificada. Ejemplo: info:educacionmusical-tic.blogspot.com devolverá la información acerca dicha página Web.
 9. 9. Estratègies de recerca amb Google Comands de recerca S’inserten directament a la caixa de Google inanchor:término Se muestran las páginas que contienen el término en sus enlaces de hipertexto. Ejemplo: inanchor:flauta devolverá todas las Web que poseen enlaces con el término flauta. intext:término Se muestran las Web que contienen el término en el texto de la página. Ejemplo: inanchor:musicogramas devolverá todas las Web que poseen en su texto el término musicogramas. inurl:término Se muestran las Web que contienen el término en su URL. Ejemplo: inurl:partituras devolverá todas las Web que poseen en su URL el término partituras.
 10. 10. Estratègies de recerca amb Google Comands de recerca S’inserten directament a la caixa de Google intitle:término Se muestran las Web que contienen el término en su título. Ejemplo: intitle:mozart devolverá todas las Web que poseen en su título el término Mozart. allinanchor:términos / allintext:términos / allinurl:términos / allintitle:términos Funcionan de la misma manera que los anteriores con la diferencia de que aquí se pueden utilizar varios términos. Ejemplo: allurl:educación musical devolverá páginas que en su URL posen los dos términos. Tot açò es pot aplicar als tipus de recerca per: imatges, notícies, vídeos, llibres, etc...

×