Nga Fritz RADOVANI - O QOSE, HIQ “MJEKRREN FALLSO“..!

Marjan DODAJ
Marjan DODAJNIL en NIL
Nga Fritz RADOVANI:

        O QOSE, HIQ “MJEKRREN FALLSO“..!
     Fjala „qose“ në fjalorin e Gjuhës Shqipe shpjegohet: “Burrë që nuk ka qime në
faqe dhe në mjekër…Fytyrë qoseje.“ (fq. 1618).
     Shqiptari kur i ka thanë një burri “qose”, ia ka thanë të gjitha! Ndërsa ju, Rexhep
Qosja, nuk di nga e keni trashigue mbiemnin, mbasi burrë shqiptar që i thotë vetes qose,
as nuk kam njohë, as nuk kam ndigjue... Qosja mund të jetë mashkull, por “Burrë” jo!
     Para pak ditësh keni shkrue një artikull: “Berisha, skenarist i gjenocidit”... Nuk e
kam ndër mend me hy në mes të komunistëve për me nda “davatë” tueja...mbasi kur të
“takoheni” në ndonjë kongres partije, me siguri do të përqafoheni si internacionalistë...me
pikpamje të përbashkëta, dhe, në vesh, do t’i pëshpëritni shoqi – shoqit: “S’e kisha me
ty!”... E vërteta ashtu asht! As ti, as ai, që i drejtoheni, “nuk dini çka asht GJENOCIDI!”
Asnjeni nuk keni pasë fatin me e provue! Edhe hapjen e “Pavijonit të Gjenocidit” në vitin
1996, ti nuk e paske ditë...deri tashti!! Dhe tashti, mbasi ke pyetë veten: “...a po shoh
mirë? A po shoh mirë apo më bëjnë sytë? I heq syzet, i fshij kujdesshëm, i vë prapë dhe
ngrejë kokën e shikoj prapë televizionin: shoh prapë çka kisha parë pak më parë:
PAVIJONI I GJENOCIDIT... unë e harrova gati plotësisht çështjen e "gjenocidit", që
shqiptarët paskan bërë ndaj vetvetes në kohën e komunizmit...” Atëherë edhe ishe kujtue
se hapja e atij pavjoni asht për “biznes”, se shpejt po fillojnë me shkue edhe turistët
vizitorë në Tiranë. Edhe kjo asht një tjeter e vertetë. Kryesore sot për ju asht interesimi i
madh që “akademikët shqiptarë” kanë për biznesin. Aq je marrë mendësh nga turizmi, sa
ke harrue fare “çeshtjen e gjenocidit”, “...që shqiptarët paskan bërë ndaj vetvetes në
kohën e komunizmit...” Prej “Qoses” njeriu pret gjithëshka! “Shqiptarët” paskan ba
Gjenocid ndaj vetvetes...e kjo shprehje e jotja, o Qose, përsëritet kushedi sa herë..! Madje
edhe me paturpësi vazhdon: “... më parë sesa gjykimit të shëndoshë e larghedhës i
detyrohet gjykimit të errësuar, dritëshkurtër politizues”. Një shprehje që përputhet vetem
me mendimin dhe veprat e të gjithë “akademikëve” të kohës së komunizmit, dhe si
pasojë, kjo mënyrë të menduemi vazhdon edhe sot ndër pseudointelektualët shqiptarë.
Kur një mendje e mbrapshtë kërkon me mbulue poshtërsitë e veta, ajo punon me çthurë
edhe mendjet e të tjerëve. Ja edhe pyetja juej ma poshtë: 1. A është shkruar në histori për
ndonjë popull, i cili mund të ketë bërë gjenocid ndaj vetvetes? Atyperaty kujtohesh për
budallallekun tand dhe mohon vetveten: “Deri sot nuk kam lexuar të ketë ndonjë popull të
tillë, i cili ka bërë gjenocid ndaj vetvetes.” Nuk e di se a ishe me gjyslykë apo pa
gjyslykë, po me mjekërr sigurisht po, ndonse justifikohesh me vllaznit tuej, të cilët ju për
ato vepra i keni quejtë bijtë e “Baba Stalinit”, e aty kërkon edhe strehën si bir i denjë i tij:
“Por rusët nuk kanë themeluar as farë instituti, as farë muzeu, as farë pavijoni në kuadrin
e farë institucioni a muzeu për gjenocidin e rusëve ndaj vetvetes.” E, simbas teje, as na
nuk duhet të tregojmë se çka kanë ba jugosllavët, ruset dhe anadollakët komunistë Enver
Hoxha e Ramiz Alia ndaj Shqiptarëve dhe gjithë Atdhetarëve tanë, që ti “akademisti”
Qose, këta tradhëtarë barbarë e katilë ke dhe guximin e pafëtyrësinë dhe i quen
“Shqiptarë”!
     Por Qosja e vazhdon misionin e vet: “A mund të thuhet se në Shqipërinë
komuniste kishte program politik dhe shtetëror për zhdukjen e pjesëtarëve të ndonjë
bashkësie racore, të ndonjë shtrese shoqërore, të ndonjë bashkësie etnike, të ndonjë
bashkësie fetare apo të pjesëtarëve të ndonjë përkatësie tjetër?” Dhe paturpësia arrin deri
në kulmin e saj, kur edhe vetpërgjegjet: “Jo. Program i tillë nuk është zbuluar deri sot
sepse një program i tillë nuk ekzistonte - kurrë në Shqipërinë komuniste a jokomuniste.”                      1 nga 3
Mos jeni edhe ju një nga hartuesit e atyne programeve, që sot i mohoni, përderisa shtiheni
se nuk e dini se në Shqipni edhe pulat janë zhdukë me program, e jo ma njerëzit?
     Ju pyetni: 3. A mund të thuhet e të faktohet se dhuna shtetërore në Shqipërinë
komuniste ka sjellë gjenocid ndaj shqiptarëve... ndaj ndonjë bashkësie fetare, ndaj
pjesëtarëve të ndonjë shtrese shoqërore a të ndonjë përkatësie tjetër?- Jo. Kurrë. Në
Shqipërinë komuniste ushtrohej dhunë ndaj vetjeve të ndryshme, të cilët më pak a më
shumë shkelnin ligjet shtetërore, mohonin ideologjinë, politikën a rendin në fuqi, por
dhunë masive për dëbim a zhdukje ndaj çfarëdo bashkësie a grupi etnik, racor, fetar,
klasor e të tjera nuk kishte. Në kohën e komunizmit kufijtë e Shqipërisë shtetërore
ruheshin jashtëzakonshëm, ku e ku edhe me tela të elektrifikuar, sa prej armikut të
jashtëm aq për të penguar largimet vetjake a grupore të qytetarëve të Shqipërisë në
vende të tjera, që mund të ndikonin në dobësimin demografik të vendit. Hajde, ta
krahasojmë sjelljen e këtillë të regjimit komunist, i cili bën çmos që t'i mbajë nënshtetasit
në vendin e vet, duke u dhënë punë po thuaj të gjithëve, me sjelljen e regjimit të sotëm, i
cili bën çmos që sa më shumë shqiptarë të shpërngulen në botë, qoftë për t'u krijuar ashtu
hapësirë punësimi anëtarëve të partive në pushtet, qoftë për të marrë sa më shumë
dërgesa financiare prej atyre të shpërngulurve...”
     Po ti, o Qose, ma nxorre Enverin edhe atdhetar, mor ma paç faqen e zezë e pa
lesh, mor mjekërr Lenin, se me të thanë e provosh në fëmijët tuej, asht mëkat, joqë
ndoshta qosja s’ ban fëmijë. Po harrove se të gjitha piramidat kufitare janë të lame me
gjakun e pastër të Rinisë Shqiptare në kerkim të Lirisë?!.. Apo do me i tregue botës se as
Ramiz Alia, miku i yt i dashtun, nuk ka gisht në Gjenocidin komunist, kur vriste fëmijë
në piramida në 1990?!
     Në vitin 1970 ju keni shkue në Tiranë, kur keni dashtë me u ba me “tituj të lartë”
dhe shpjegon: “Për t’i siguruar përmbledhjet e tij (Asdrenit) jam detyruar të shkoj dy
herë në Bukuresht e, pastaj, në Tiranë në janar të vitit 1970, që të hetoj lëndën për të dhe
për krijimtarinë e tij në Arkivin e Shtetit dhe në Bibliotekën Kombëtare (Gazeta shkodra
viti 2007 Interviste R.Qosja). Po nuk shpjegon, si shkove ti në Shqipni? Kush garantoj për
ty? Kujt i sherbeje ti dhe si garantove sigurimin e shtetit shqiptar me të lejue me hy në
arkiva atje?! Po kush mundte me ardhë e me hy në Arkivin e Shtetit apo të Bibliotekës
Kombëtare pa kenë spijun 24 karatësh i garantuem në Ministrinë e Mbrendëshme në
Tiranë, o spijuni Qose?
     Ajo që ju ngacmon nervat ju, o Qose, në atë sallë 800 metrash katrorë të Muzeut
mu në qendër të Tiranës, nuk asht as mungesa e Sali Berishës, as e Ismail Kadaresë në
Pavion të Gjenocidit, as andja e jote me i ba të ditun se aty e kanë vendin edhe ata.
     Berisha dhe Kadare ishin edhe komunistë e sigurisht edhe të angazhuem direkt ose
indirekt me sigurimin e shtetit komunist, kuptohet nga detyrat dhe përgjegjësitë e tyne.
Unë nuk disponoj dokumenta për zhdukje njerëzish nga ana e tyne, mbasi nuk i kam pa
dosjet e tyne. Dij se Kadare mund të përfshihet në Genocidin komunist kulturor me librin
e tij “Ardhja e Migjenit në letërsinë shqipe” të botueme në vitin 1991 dhe jo me
“Dimnin...”, pra gati 20 vjet mbasi ju keni akuzue Poetin tonë Kombëtar se: “At Gjergj
Fishta ishte klerik fashist”, në librin tuej “Kritika letrare”. Aso kohe qellimet e veprave
tueja i sherbenin një qellimi, si në Tiranë, ashtu edhe në Prishtinë. Këte e vërtetojnë edhe
sot botimet e vëllimeve të helmit të dy vendeve tona me të cilat keni helmue Rininë
Shqiptare në gjithë Boten.
     Nëse ata të dy, tue u ndodhë pranë oborrit të Enver Hoxhës, si të përkdhelun të tij,
kanë krye genocid tue u angazhue me partinë dhe sigurimin komunist, siç i akuzoni ju, po
ti nga Prishtina, çka deshte që i sherbeve Enver Hoxhës 20 vjet para tyne..? E jo vetëm
kaq, por nëse mbas 1991 shumë vetë kanë kërkue me iu shmangë “detyrave” të vjetra, ju
po vazhdoni prap sot me kene idhtarë i genocidit komunist, përderisa vazhdoni me u


                     2 nga 3
shpërblye nga po ai “fondacion” i Enver Hoxhës, tue propagandue se “...në Shqipni nuk
asht krye Gjenocid”.
    Ju i drejtoni Berishës një pyetje: “Po ti ku ishe atëherë... pse nuk e kundershtove
....se mund të dënoheshi me 1 a 5 apo10 vjet burg...?” Nuk di cili kod penal i ka këta
dënime!
    Se ku ishte Berisha do të përgjegjem unë (pa i marrë leje atij): “Ai ishte endè me
saruqe e brakesha dhe me xhup të bardhë leshi... mu në mes të Tiranës, kurse ti Dr. Prof.
në Universitetin vëlla të Prishtinës, ku ai dhe ti keni marrë titujt e dekoratat...” Po ti ku
ishe, o Qose, në cilat labirinte të spijunëve komunistë të Tiranës, të Prishtinës, apo të
spijunëve serbë në Beograd, që nuk po e di as sot e as kurrë se ku shkonin ata fatzezë që
guxonin me mendue se jo me kundërshtue diktatorin Enver Hoxha apo pasuesin e tij
Ramiz Alia?
    Pikërisht këto pyetje janë një sherbim tjetër që kryeni ju, o Qose, sot, ndaj
errësimit të Gjenocidit, mbasi kushdo që dyshohej vetem se asht tue “mendue” me
kundërshtue Enver Hoxhën, hante plumbin, o Qose, e këte ti e di mirë, por do me i tregue
botës sot se “Ata që u pushkatuen ishin fajtorë...dhe se nuk janë pushkatue Asnjë të
pafajshëm ...” përderisa, thue se ata që guxonin e kundërshtonin diktatorët dënoheshin
vetëm 1 a 5 apo10 vjet burg, pikërisht atëherë kur fëmijët 14 vjeç interrnoheshin dhe
plakeshin ndër kampet e shfarosjes tue kenë të pafajshëm. As këte që ngjante me fëmijët
14 vjeç në Shqipni, o Qose, nuk e queni Gjenocid komunist!? Asht vendim i vonë o Qose,
asht aprovue nga Kuvendi Popullor me dt. 26 Qershor 1979...Lexoje dekretin Nr. 5912
mbi interrnimet dhe dëbimet e Fëmijëve 14 vjeç në “Republiken Popullore Socialiste të
Shqipërisë”...që për ty as ky nuk asht Gjenocid!!
    Thirrja e jote duhet t’ ishte: “Hiqni atë Pavijon Gjenocidi, sa nuk janë “kujtue” me
rreshtue edhe emnat, veprat edhe dosjet tona në shërbim të atij Gjenocidi komunist e
barbar..!” Atij Pavijoni nuk keni sesi me i shpëtue asnjë, o Qose, prandej hiqe atë
mjekërr!


    Shenim: Artikullin e plotë të Rexhep Qoses drejtue kryeministrit “Berisha,
skenarist i gjenocidit”, mund ta lexoni në Balkanweb | View webpage for this Publication.

    Melbourne, Qershor 2011.
    Pjesa e parë. (vazhdon...)
                     3 nga 3

Recomendados

Nga Fritz RADOVANI: O QOSE, JE INJORANT, APO TË KRUHET...MJEKRRA?! (Pjesa e d... por
Nga Fritz RADOVANI: O QOSE, JE INJORANT, APO TË KRUHET...MJEKRRA?! (Pjesa e d...Nga Fritz RADOVANI: O QOSE, JE INJORANT, APO TË KRUHET...MJEKRRA?! (Pjesa e d...
Nga Fritz RADOVANI: O QOSE, JE INJORANT, APO TË KRUHET...MJEKRRA?! (Pjesa e d...Marjan DODAJ
458 vistas2 diapositivas
Letër një mikut tim por
Letër një mikut timLetër një mikut tim
Letër një mikut timFezga Muci
328 vistas6 diapositivas
DEDE GJO' LULI por
DEDE GJO' LULIDEDE GJO' LULI
DEDE GJO' LULIMarjan DODAJ
1.7K vistas47 diapositivas
“REPUBLIKA” E SHATËRVANIT - nga Gjoke Dabaj por
“REPUBLIKA” E SHATËRVANIT - nga Gjoke Dabaj“REPUBLIKA” E SHATËRVANIT - nga Gjoke Dabaj
“REPUBLIKA” E SHATËRVANIT - nga Gjoke DabajMarjan DODAJ
390 vistas5 diapositivas
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati- por
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-Shefqet Avdush Emini
48 vistas1 diapositiva
bota sot 206 por
bota sot 206bota sot 206
bota sot 206Shefqet Avdush Emini
39 vistas1 diapositiva

Más contenido relacionado

Destacado

110 vjet ma pare ka le dijetari at donat kurti por
110 vjet ma pare ka le dijetari  at donat kurti110 vjet ma pare ka le dijetari  at donat kurti
110 vjet ma pare ka le dijetari at donat kurtiMarjan DODAJ
1.1K vistas11 diapositivas
Macedonia 4000 years of Albanian continuance por
Macedonia 4000 years of Albanian continuanceMacedonia 4000 years of Albanian continuance
Macedonia 4000 years of Albanian continuanceMarjan DODAJ
1.4K vistas9 diapositivas
Travel & Discover Itineraries all over Albania por
Travel & Discover Itineraries all over AlbaniaTravel & Discover Itineraries all over Albania
Travel & Discover Itineraries all over AlbaniaMarjan DODAJ
2.4K vistas110 diapositivas
Ilir MALINDI Aristidh KOLEN e vranë shërbimet sekrete greke por
Ilir MALINDI  Aristidh KOLEN e vranë shërbimet sekrete grekeIlir MALINDI  Aristidh KOLEN e vranë shërbimet sekrete greke
Ilir MALINDI Aristidh KOLEN e vranë shërbimet sekrete grekeMarjan DODAJ
334 vistas19 diapositivas
Kurre mos harroni 6 Shkurtin 1967 nga Fritz Radovani.pdf por
Kurre mos harroni 6 Shkurtin 1967 nga Fritz Radovani.pdf Kurre mos harroni 6 Shkurtin 1967 nga Fritz Radovani.pdf
Kurre mos harroni 6 Shkurtin 1967 nga Fritz Radovani.pdf Marjan DODAJ
640 vistas7 diapositivas
TERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJIT por
TERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJITTERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJIT
TERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJITMarjan DODAJ
1.6K vistas14 diapositivas

Destacado(17)

110 vjet ma pare ka le dijetari at donat kurti por Marjan DODAJ
110 vjet ma pare ka le dijetari  at donat kurti110 vjet ma pare ka le dijetari  at donat kurti
110 vjet ma pare ka le dijetari at donat kurti
Marjan DODAJ1.1K vistas
Macedonia 4000 years of Albanian continuance por Marjan DODAJ
Macedonia 4000 years of Albanian continuanceMacedonia 4000 years of Albanian continuance
Macedonia 4000 years of Albanian continuance
Marjan DODAJ1.4K vistas
Travel & Discover Itineraries all over Albania por Marjan DODAJ
Travel & Discover Itineraries all over AlbaniaTravel & Discover Itineraries all over Albania
Travel & Discover Itineraries all over Albania
Marjan DODAJ2.4K vistas
Ilir MALINDI Aristidh KOLEN e vranë shërbimet sekrete greke por Marjan DODAJ
Ilir MALINDI  Aristidh KOLEN e vranë shërbimet sekrete grekeIlir MALINDI  Aristidh KOLEN e vranë shërbimet sekrete greke
Ilir MALINDI Aristidh KOLEN e vranë shërbimet sekrete greke
Marjan DODAJ334 vistas
Kurre mos harroni 6 Shkurtin 1967 nga Fritz Radovani.pdf por Marjan DODAJ
Kurre mos harroni 6 Shkurtin 1967 nga Fritz Radovani.pdf Kurre mos harroni 6 Shkurtin 1967 nga Fritz Radovani.pdf
Kurre mos harroni 6 Shkurtin 1967 nga Fritz Radovani.pdf
Marjan DODAJ640 vistas
TERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJIT por Marjan DODAJ
TERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJITTERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJIT
TERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJIT
Marjan DODAJ1.6K vistas
Gazeta nacional nr. botimi 63 por Marjan DODAJ
Gazeta nacional nr. botimi 63Gazeta nacional nr. botimi 63
Gazeta nacional nr. botimi 63
Marjan DODAJ3.7K vistas
GJERGJ KASTRIOTI DHE SHQIPNIA JANË NJË ! Nga Fritz RADOVANI por Marjan DODAJ
GJERGJ KASTRIOTI DHE SHQIPNIA JANË NJË ! Nga Fritz RADOVANIGJERGJ KASTRIOTI DHE SHQIPNIA JANË NJË ! Nga Fritz RADOVANI
GJERGJ KASTRIOTI DHE SHQIPNIA JANË NJË ! Nga Fritz RADOVANI
Marjan DODAJ479 vistas
Thethi zemra e alpeve Shqipetare / Theth the heart of the Albanian alps por Marjan DODAJ
Thethi zemra e alpeve Shqipetare / Theth the heart of the Albanian alpsThethi zemra e alpeve Shqipetare / Theth the heart of the Albanian alps
Thethi zemra e alpeve Shqipetare / Theth the heart of the Albanian alps
Marjan DODAJ777 vistas
Pater Gjergj Fishta (1871-1940) por Marjan DODAJ
Pater Gjergj Fishta (1871-1940)Pater Gjergj Fishta (1871-1940)
Pater Gjergj Fishta (1871-1940)
Marjan DODAJ6.5K vistas
LAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTA por Marjan DODAJ
LAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTALAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTA
LAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTA
Marjan DODAJ19.1K vistas
FLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTES por Marjan DODAJ
FLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTESFLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTES
FLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTES
Marjan DODAJ23.4K vistas
English essential vocabulary & a little english dictionary (m.d.) por Marjan DODAJ
English essential vocabulary & a little english dictionary (m.d.)English essential vocabulary & a little english dictionary (m.d.)
English essential vocabulary & a little english dictionary (m.d.)
Marjan DODAJ638 vistas
Aloe vera mbreteresha e bimeve ushqyese dhe kuruese[1] por Marjan DODAJ
Aloe vera mbreteresha e bimeve ushqyese dhe kuruese[1]Aloe vera mbreteresha e bimeve ushqyese dhe kuruese[1]
Aloe vera mbreteresha e bimeve ushqyese dhe kuruese[1]
Marjan DODAJ14K vistas
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTA por Marjan DODAJ
Lahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTALahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTA
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTA
Marjan DODAJ18.3K vistas
15 Pyetje në lidhje me BE-në por Marjan DODAJ
15 Pyetje në lidhje me BE-në15 Pyetje në lidhje me BE-në
15 Pyetje në lidhje me BE-në
Marjan DODAJ8.7K vistas

Similar a Nga Fritz RADOVANI - O QOSE, HIQ “MJEKRREN FALLSO“..!

ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani por
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz RadovaniZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz RadovaniMarjan DODAJ
640 vistas2 diapositivas
Dy drinat 17 2015 por
Dy drinat 17 2015Dy drinat 17 2015
Dy drinat 17 2015Essat Bilali
1.3K vistas120 diapositivas
Nga Fritz RADOVANI: A JU KUJTOHEN KËTO ÇIZME.doc por
Nga Fritz RADOVANI: A JU KUJTOHEN KËTO ÇIZME.docNga Fritz RADOVANI: A JU KUJTOHEN KËTO ÇIZME.doc
Nga Fritz RADOVANI: A JU KUJTOHEN KËTO ÇIZME.docMarjan DODAJ
192 vistas3 diapositivas
Mr. Ukshin HOTI - FILOZOFIA POLITIKE E ÇËSHTJES SHQIPTARE por
Mr. Ukshin HOTI - FILOZOFIA POLITIKE E ÇËSHTJES SHQIPTAREMr. Ukshin HOTI - FILOZOFIA POLITIKE E ÇËSHTJES SHQIPTARE
Mr. Ukshin HOTI - FILOZOFIA POLITIKE E ÇËSHTJES SHQIPTAREMarjan DODAJ
5.5K vistas197 diapositivas
Fritz Radovani 1941 - 2011 Nje Rrëfé mbi Shqipni por
Fritz Radovani 1941 - 2011 Nje Rrëfé mbi ShqipniFritz Radovani 1941 - 2011 Nje Rrëfé mbi Shqipni
Fritz Radovani 1941 - 2011 Nje Rrëfé mbi ShqipniMarjan DODAJ
497 vistas21 diapositivas
Mbyllur - . Arti eshte Shpirt pa thembra. por
Mbyllur - . Arti eshte Shpirt pa thembra.Mbyllur - . Arti eshte Shpirt pa thembra.
Mbyllur - . Arti eshte Shpirt pa thembra.Bujar Kapllani
75 vistas4 diapositivas

Similar a Nga Fritz RADOVANI - O QOSE, HIQ “MJEKRREN FALLSO“..!(20)

ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani por Marjan DODAJ
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz RadovaniZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani
Marjan DODAJ640 vistas
Dy drinat 17 2015 por Essat Bilali
Dy drinat 17 2015Dy drinat 17 2015
Dy drinat 17 2015
Essat Bilali1.3K vistas
Nga Fritz RADOVANI: A JU KUJTOHEN KËTO ÇIZME.doc por Marjan DODAJ
Nga Fritz RADOVANI: A JU KUJTOHEN KËTO ÇIZME.docNga Fritz RADOVANI: A JU KUJTOHEN KËTO ÇIZME.doc
Nga Fritz RADOVANI: A JU KUJTOHEN KËTO ÇIZME.doc
Marjan DODAJ192 vistas
Mr. Ukshin HOTI - FILOZOFIA POLITIKE E ÇËSHTJES SHQIPTARE por Marjan DODAJ
Mr. Ukshin HOTI - FILOZOFIA POLITIKE E ÇËSHTJES SHQIPTAREMr. Ukshin HOTI - FILOZOFIA POLITIKE E ÇËSHTJES SHQIPTARE
Mr. Ukshin HOTI - FILOZOFIA POLITIKE E ÇËSHTJES SHQIPTARE
Marjan DODAJ5.5K vistas
Fritz Radovani 1941 - 2011 Nje Rrëfé mbi Shqipni por Marjan DODAJ
Fritz Radovani 1941 - 2011 Nje Rrëfé mbi ShqipniFritz Radovani 1941 - 2011 Nje Rrëfé mbi Shqipni
Fritz Radovani 1941 - 2011 Nje Rrëfé mbi Shqipni
Marjan DODAJ497 vistas
Mbyllur - . Arti eshte Shpirt pa thembra. por Bujar Kapllani
Mbyllur - . Arti eshte Shpirt pa thembra.Mbyllur - . Arti eshte Shpirt pa thembra.
Mbyllur - . Arti eshte Shpirt pa thembra.
Bujar Kapllani75 vistas
RONALD REAGAN - VETEM “12 SHKRONJA” QE SHPETUEN NJEREZIMIN…. por Marjan DODAJ
RONALD REAGAN - VETEM “12 SHKRONJA” QE SHPETUEN NJEREZIMIN….RONALD REAGAN - VETEM “12 SHKRONJA” QE SHPETUEN NJEREZIMIN….
RONALD REAGAN - VETEM “12 SHKRONJA” QE SHPETUEN NJEREZIMIN….
Marjan DODAJ323 vistas
Pranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter Logoreci por Marjan DODAJ
Pranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter LogoreciPranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter Logoreci
Pranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter Logoreci
Marjan DODAJ1.8K vistas
110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI por Marjan DODAJ
 110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI 110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI
110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI
Marjan DODAJ1.1K vistas
Deshmite e dhunes pergjate regjimit komunist por Valiana Rama
Deshmite e dhunes pergjate regjimit komunistDeshmite e dhunes pergjate regjimit komunist
Deshmite e dhunes pergjate regjimit komunist
Valiana Rama2.8K vistas
Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014 por ALB-AID Kukes
Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014
Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014
ALB-AID Kukes5.2K vistas
Krenaria jone kombetare gjergj kastrioti por Internet VloraAlb
Krenaria jone kombetare gjergj kastriotiKrenaria jone kombetare gjergj kastrioti
Krenaria jone kombetare gjergj kastrioti
Internet VloraAlb201 vistas
Feja dhe flamuri - DANIEL GÀZULLI por Marjan DODAJ
Feja dhe flamuri - DANIEL GÀZULLIFeja dhe flamuri - DANIEL GÀZULLI
Feja dhe flamuri - DANIEL GÀZULLI
Marjan DODAJ3.2K vistas
CLIRIMI I SERBISE PREJ KOSOVES - Ismail Kadare por Marjan DODAJ
CLIRIMI I SERBISE PREJ KOSOVES - Ismail KadareCLIRIMI I SERBISE PREJ KOSOVES - Ismail Kadare
CLIRIMI I SERBISE PREJ KOSOVES - Ismail Kadare
Marjan DODAJ1.1K vistas
ROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANIN por Marjan DODAJ
ROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANINROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANIN
ROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANIN
Marjan DODAJ444 vistas
Daniel azulli kane gri dom ndrene! - poeti i ambelsires, dom ndre zadeja por Marjan DODAJ
Daniel azulli  kane gri dom ndrene! - poeti i ambelsires, dom ndre zadejaDaniel azulli  kane gri dom ndrene! - poeti i ambelsires, dom ndre zadeja
Daniel azulli kane gri dom ndrene! - poeti i ambelsires, dom ndre zadeja
Marjan DODAJ429 vistas

Más de Marjan DODAJ

“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI por
“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI
“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELIMarjan DODAJ
5.5K vistas118 diapositivas
Kalkulator-i por
Kalkulator-iKalkulator-i
Kalkulator-iMarjan DODAJ
1.1K vistas1 diapositiva
Kodi i procedurës penale i kosoves por
Kodi i procedurës penale i kosovesKodi i procedurës penale i kosoves
Kodi i procedurës penale i kosovesMarjan DODAJ
14.5K vistas207 diapositivas
Kodi penal i kosoves por
Kodi penal i kosovesKodi penal i kosoves
Kodi penal i kosovesMarjan DODAJ
19.9K vistas163 diapositivas
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit por
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter BogdanitTe pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter BogdanitMarjan DODAJ
1.6K vistas13 diapositivas
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo... por
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...Marjan DODAJ
1.1K vistas19 diapositivas

Más de Marjan DODAJ(20)

“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI por Marjan DODAJ
“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI
“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI
Marjan DODAJ5.5K vistas
Kodi i procedurës penale i kosoves por Marjan DODAJ
Kodi i procedurës penale i kosovesKodi i procedurës penale i kosoves
Kodi i procedurës penale i kosoves
Marjan DODAJ14.5K vistas
Kodi penal i kosoves por Marjan DODAJ
Kodi penal i kosovesKodi penal i kosoves
Kodi penal i kosoves
Marjan DODAJ19.9K vistas
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit por Marjan DODAJ
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter BogdanitTe pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit
Marjan DODAJ1.6K vistas
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo... por Marjan DODAJ
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...
Marjan DODAJ1.1K vistas
Angjelina Krasniqi Bardhaj - Nene TEREZA - poezi por Marjan DODAJ
 Angjelina Krasniqi Bardhaj - Nene TEREZA - poezi Angjelina Krasniqi Bardhaj - Nene TEREZA - poezi
Angjelina Krasniqi Bardhaj - Nene TEREZA - poezi
Marjan DODAJ8.5K vistas
Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi) por Marjan DODAJ
Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)
Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)
Marjan DODAJ2.3K vistas
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI por Marjan DODAJ
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQIOLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI
Marjan DODAJ8.9K vistas
Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar por Marjan DODAJ
Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar
Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar
Marjan DODAJ670 vistas
libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit” por Marjan DODAJ
libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”
libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”
Marjan DODAJ495 vistas
Kosova nje veper kapitale historiografike shkruan ramadan musliu por Marjan DODAJ
Kosova nje veper kapitale historiografike  shkruan ramadan musliuKosova nje veper kapitale historiografike  shkruan ramadan musliu
Kosova nje veper kapitale historiografike shkruan ramadan musliu
Marjan DODAJ898 vistas
Agim Gashi - N`aeroplan Zotin e luta por Marjan DODAJ
Agim Gashi - N`aeroplan Zotin e lutaAgim Gashi - N`aeroplan Zotin e luta
Agim Gashi - N`aeroplan Zotin e luta
Marjan DODAJ1.2K vistas
Letersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim mature por Marjan DODAJ
Letersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim matureLetersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim mature
Letersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim mature
Marjan DODAJ46.3K vistas
Si ndikon Facebook ne lidhjen tuaj por Marjan DODAJ
Si ndikon Facebook ne lidhjen tuajSi ndikon Facebook ne lidhjen tuaj
Si ndikon Facebook ne lidhjen tuaj
Marjan DODAJ365 vistas
Dr. sc. Kole KRASNIQI - Terrorizmi Nderkombetar - 2010.pdf por Marjan DODAJ
Dr. sc. Kole KRASNIQI - Terrorizmi Nderkombetar - 2010.pdfDr. sc. Kole KRASNIQI - Terrorizmi Nderkombetar - 2010.pdf
Dr. sc. Kole KRASNIQI - Terrorizmi Nderkombetar - 2010.pdf
Marjan DODAJ17K vistas
William Gregory an US astronaut & Albanian descent, too! por Marjan DODAJ
William Gregory an US astronaut & Albanian descent, too!William Gregory an US astronaut & Albanian descent, too!
William Gregory an US astronaut & Albanian descent, too!
Marjan DODAJ2.1K vistas
NE 607 VJ. LINDJES SE HEROIT TONE KOMBETAR - Gjergj Kastrioti SKENDERBEU por Marjan DODAJ
NE 607 VJ. LINDJES SE HEROIT TONE KOMBETAR - Gjergj Kastrioti SKENDERBEUNE 607 VJ. LINDJES SE HEROIT TONE KOMBETAR - Gjergj Kastrioti SKENDERBEU
NE 607 VJ. LINDJES SE HEROIT TONE KOMBETAR - Gjergj Kastrioti SKENDERBEU
Marjan DODAJ683 vistas

Nga Fritz RADOVANI - O QOSE, HIQ “MJEKRREN FALLSO“..!

 • 1. Nga Fritz RADOVANI: O QOSE, HIQ “MJEKRREN FALLSO“..! Fjala „qose“ në fjalorin e Gjuhës Shqipe shpjegohet: “Burrë që nuk ka qime në faqe dhe në mjekër…Fytyrë qoseje.“ (fq. 1618). Shqiptari kur i ka thanë një burri “qose”, ia ka thanë të gjitha! Ndërsa ju, Rexhep Qosja, nuk di nga e keni trashigue mbiemnin, mbasi burrë shqiptar që i thotë vetes qose, as nuk kam njohë, as nuk kam ndigjue... Qosja mund të jetë mashkull, por “Burrë” jo! Para pak ditësh keni shkrue një artikull: “Berisha, skenarist i gjenocidit”... Nuk e kam ndër mend me hy në mes të komunistëve për me nda “davatë” tueja...mbasi kur të “takoheni” në ndonjë kongres partije, me siguri do të përqafoheni si internacionalistë...me pikpamje të përbashkëta, dhe, në vesh, do t’i pëshpëritni shoqi – shoqit: “S’e kisha me ty!”... E vërteta ashtu asht! As ti, as ai, që i drejtoheni, “nuk dini çka asht GJENOCIDI!” Asnjeni nuk keni pasë fatin me e provue! Edhe hapjen e “Pavijonit të Gjenocidit” në vitin 1996, ti nuk e paske ditë...deri tashti!! Dhe tashti, mbasi ke pyetë veten: “...a po shoh mirë? A po shoh mirë apo më bëjnë sytë? I heq syzet, i fshij kujdesshëm, i vë prapë dhe ngrejë kokën e shikoj prapë televizionin: shoh prapë çka kisha parë pak më parë: PAVIJONI I GJENOCIDIT... unë e harrova gati plotësisht çështjen e "gjenocidit", që shqiptarët paskan bërë ndaj vetvetes në kohën e komunizmit...” Atëherë edhe ishe kujtue se hapja e atij pavjoni asht për “biznes”, se shpejt po fillojnë me shkue edhe turistët vizitorë në Tiranë. Edhe kjo asht një tjeter e vertetë. Kryesore sot për ju asht interesimi i madh që “akademikët shqiptarë” kanë për biznesin. Aq je marrë mendësh nga turizmi, sa ke harrue fare “çeshtjen e gjenocidit”, “...që shqiptarët paskan bërë ndaj vetvetes në kohën e komunizmit...” Prej “Qoses” njeriu pret gjithëshka! “Shqiptarët” paskan ba Gjenocid ndaj vetvetes...e kjo shprehje e jotja, o Qose, përsëritet kushedi sa herë..! Madje edhe me paturpësi vazhdon: “... më parë sesa gjykimit të shëndoshë e larghedhës i detyrohet gjykimit të errësuar, dritëshkurtër politizues”. Një shprehje që përputhet vetem me mendimin dhe veprat e të gjithë “akademikëve” të kohës së komunizmit, dhe si pasojë, kjo mënyrë të menduemi vazhdon edhe sot ndër pseudointelektualët shqiptarë. Kur një mendje e mbrapshtë kërkon me mbulue poshtërsitë e veta, ajo punon me çthurë edhe mendjet e të tjerëve. Ja edhe pyetja juej ma poshtë: 1. A është shkruar në histori për ndonjë popull, i cili mund të ketë bërë gjenocid ndaj vetvetes? Atyperaty kujtohesh për budallallekun tand dhe mohon vetveten: “Deri sot nuk kam lexuar të ketë ndonjë popull të tillë, i cili ka bërë gjenocid ndaj vetvetes.” Nuk e di se a ishe me gjyslykë apo pa gjyslykë, po me mjekërr sigurisht po, ndonse justifikohesh me vllaznit tuej, të cilët ju për ato vepra i keni quejtë bijtë e “Baba Stalinit”, e aty kërkon edhe strehën si bir i denjë i tij: “Por rusët nuk kanë themeluar as farë instituti, as farë muzeu, as farë pavijoni në kuadrin e farë institucioni a muzeu për gjenocidin e rusëve ndaj vetvetes.” E, simbas teje, as na nuk duhet të tregojmë se çka kanë ba jugosllavët, ruset dhe anadollakët komunistë Enver Hoxha e Ramiz Alia ndaj Shqiptarëve dhe gjithë Atdhetarëve tanë, që ti “akademisti” Qose, këta tradhëtarë barbarë e katilë ke dhe guximin e pafëtyrësinë dhe i quen “Shqiptarë”! Por Qosja e vazhdon misionin e vet: “A mund të thuhet se në Shqipërinë komuniste kishte program politik dhe shtetëror për zhdukjen e pjesëtarëve të ndonjë bashkësie racore, të ndonjë shtrese shoqërore, të ndonjë bashkësie etnike, të ndonjë bashkësie fetare apo të pjesëtarëve të ndonjë përkatësie tjetër?” Dhe paturpësia arrin deri në kulmin e saj, kur edhe vetpërgjegjet: “Jo. Program i tillë nuk është zbuluar deri sot sepse një program i tillë nuk ekzistonte - kurrë në Shqipërinë komuniste a jokomuniste.” 1 nga 3
 • 2. Mos jeni edhe ju një nga hartuesit e atyne programeve, që sot i mohoni, përderisa shtiheni se nuk e dini se në Shqipni edhe pulat janë zhdukë me program, e jo ma njerëzit? Ju pyetni: 3. A mund të thuhet e të faktohet se dhuna shtetërore në Shqipërinë komuniste ka sjellë gjenocid ndaj shqiptarëve... ndaj ndonjë bashkësie fetare, ndaj pjesëtarëve të ndonjë shtrese shoqërore a të ndonjë përkatësie tjetër?- Jo. Kurrë. Në Shqipërinë komuniste ushtrohej dhunë ndaj vetjeve të ndryshme, të cilët më pak a më shumë shkelnin ligjet shtetërore, mohonin ideologjinë, politikën a rendin në fuqi, por dhunë masive për dëbim a zhdukje ndaj çfarëdo bashkësie a grupi etnik, racor, fetar, klasor e të tjera nuk kishte. Në kohën e komunizmit kufijtë e Shqipërisë shtetërore ruheshin jashtëzakonshëm, ku e ku edhe me tela të elektrifikuar, sa prej armikut të jashtëm aq për të penguar largimet vetjake a grupore të qytetarëve të Shqipërisë në vende të tjera, që mund të ndikonin në dobësimin demografik të vendit. Hajde, ta krahasojmë sjelljen e këtillë të regjimit komunist, i cili bën çmos që t'i mbajë nënshtetasit në vendin e vet, duke u dhënë punë po thuaj të gjithëve, me sjelljen e regjimit të sotëm, i cili bën çmos që sa më shumë shqiptarë të shpërngulen në botë, qoftë për t'u krijuar ashtu hapësirë punësimi anëtarëve të partive në pushtet, qoftë për të marrë sa më shumë dërgesa financiare prej atyre të shpërngulurve...” Po ti, o Qose, ma nxorre Enverin edhe atdhetar, mor ma paç faqen e zezë e pa lesh, mor mjekërr Lenin, se me të thanë e provosh në fëmijët tuej, asht mëkat, joqë ndoshta qosja s’ ban fëmijë. Po harrove se të gjitha piramidat kufitare janë të lame me gjakun e pastër të Rinisë Shqiptare në kerkim të Lirisë?!.. Apo do me i tregue botës se as Ramiz Alia, miku i yt i dashtun, nuk ka gisht në Gjenocidin komunist, kur vriste fëmijë në piramida në 1990?! Në vitin 1970 ju keni shkue në Tiranë, kur keni dashtë me u ba me “tituj të lartë” dhe shpjegon: “Për t’i siguruar përmbledhjet e tij (Asdrenit) jam detyruar të shkoj dy herë në Bukuresht e, pastaj, në Tiranë në janar të vitit 1970, që të hetoj lëndën për të dhe për krijimtarinë e tij në Arkivin e Shtetit dhe në Bibliotekën Kombëtare (Gazeta shkodra viti 2007 Interviste R.Qosja). Po nuk shpjegon, si shkove ti në Shqipni? Kush garantoj për ty? Kujt i sherbeje ti dhe si garantove sigurimin e shtetit shqiptar me të lejue me hy në arkiva atje?! Po kush mundte me ardhë e me hy në Arkivin e Shtetit apo të Bibliotekës Kombëtare pa kenë spijun 24 karatësh i garantuem në Ministrinë e Mbrendëshme në Tiranë, o spijuni Qose? Ajo që ju ngacmon nervat ju, o Qose, në atë sallë 800 metrash katrorë të Muzeut mu në qendër të Tiranës, nuk asht as mungesa e Sali Berishës, as e Ismail Kadaresë në Pavion të Gjenocidit, as andja e jote me i ba të ditun se aty e kanë vendin edhe ata. Berisha dhe Kadare ishin edhe komunistë e sigurisht edhe të angazhuem direkt ose indirekt me sigurimin e shtetit komunist, kuptohet nga detyrat dhe përgjegjësitë e tyne. Unë nuk disponoj dokumenta për zhdukje njerëzish nga ana e tyne, mbasi nuk i kam pa dosjet e tyne. Dij se Kadare mund të përfshihet në Genocidin komunist kulturor me librin e tij “Ardhja e Migjenit në letërsinë shqipe” të botueme në vitin 1991 dhe jo me “Dimnin...”, pra gati 20 vjet mbasi ju keni akuzue Poetin tonë Kombëtar se: “At Gjergj Fishta ishte klerik fashist”, në librin tuej “Kritika letrare”. Aso kohe qellimet e veprave tueja i sherbenin një qellimi, si në Tiranë, ashtu edhe në Prishtinë. Këte e vërtetojnë edhe sot botimet e vëllimeve të helmit të dy vendeve tona me të cilat keni helmue Rininë Shqiptare në gjithë Boten. Nëse ata të dy, tue u ndodhë pranë oborrit të Enver Hoxhës, si të përkdhelun të tij, kanë krye genocid tue u angazhue me partinë dhe sigurimin komunist, siç i akuzoni ju, po ti nga Prishtina, çka deshte që i sherbeve Enver Hoxhës 20 vjet para tyne..? E jo vetëm kaq, por nëse mbas 1991 shumë vetë kanë kërkue me iu shmangë “detyrave” të vjetra, ju po vazhdoni prap sot me kene idhtarë i genocidit komunist, përderisa vazhdoni me u 2 nga 3
 • 3. shpërblye nga po ai “fondacion” i Enver Hoxhës, tue propagandue se “...në Shqipni nuk asht krye Gjenocid”. Ju i drejtoni Berishës një pyetje: “Po ti ku ishe atëherë... pse nuk e kundershtove ....se mund të dënoheshi me 1 a 5 apo10 vjet burg...?” Nuk di cili kod penal i ka këta dënime! Se ku ishte Berisha do të përgjegjem unë (pa i marrë leje atij): “Ai ishte endè me saruqe e brakesha dhe me xhup të bardhë leshi... mu në mes të Tiranës, kurse ti Dr. Prof. në Universitetin vëlla të Prishtinës, ku ai dhe ti keni marrë titujt e dekoratat...” Po ti ku ishe, o Qose, në cilat labirinte të spijunëve komunistë të Tiranës, të Prishtinës, apo të spijunëve serbë në Beograd, që nuk po e di as sot e as kurrë se ku shkonin ata fatzezë që guxonin me mendue se jo me kundërshtue diktatorin Enver Hoxha apo pasuesin e tij Ramiz Alia? Pikërisht këto pyetje janë një sherbim tjetër që kryeni ju, o Qose, sot, ndaj errësimit të Gjenocidit, mbasi kushdo që dyshohej vetem se asht tue “mendue” me kundërshtue Enver Hoxhën, hante plumbin, o Qose, e këte ti e di mirë, por do me i tregue botës sot se “Ata që u pushkatuen ishin fajtorë...dhe se nuk janë pushkatue Asnjë të pafajshëm ...” përderisa, thue se ata që guxonin e kundërshtonin diktatorët dënoheshin vetëm 1 a 5 apo10 vjet burg, pikërisht atëherë kur fëmijët 14 vjeç interrnoheshin dhe plakeshin ndër kampet e shfarosjes tue kenë të pafajshëm. As këte që ngjante me fëmijët 14 vjeç në Shqipni, o Qose, nuk e queni Gjenocid komunist!? Asht vendim i vonë o Qose, asht aprovue nga Kuvendi Popullor me dt. 26 Qershor 1979...Lexoje dekretin Nr. 5912 mbi interrnimet dhe dëbimet e Fëmijëve 14 vjeç në “Republiken Popullore Socialiste të Shqipërisë”...që për ty as ky nuk asht Gjenocid!! Thirrja e jote duhet t’ ishte: “Hiqni atë Pavijon Gjenocidi, sa nuk janë “kujtue” me rreshtue edhe emnat, veprat edhe dosjet tona në shërbim të atij Gjenocidi komunist e barbar..!” Atij Pavijoni nuk keni sesi me i shpëtue asnjë, o Qose, prandej hiqe atë mjekërr! Shenim: Artikullin e plotë të Rexhep Qoses drejtue kryeministrit “Berisha, skenarist i gjenocidit”, mund ta lexoni në Balkanweb | View webpage for this Publication. Melbourne, Qershor 2011. Pjesa e parë. (vazhdon...) 3 nga 3