Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
EXERCICI 1. Localització de lantic Egipte. Esborra les paraules que sobren en cada grup:Egipte està situat al nord / sud /...
EXERCICI 2. Egipte, el riu Nil i lagricultura. Relaciona amb fletxes les dues columnes:   Els egipcis van haver d’aprend...
EXERCICI 4. La societat egípcia. Retalla i enganxa les fotos en l’apartat que els correspongui segons la classe social:  ...
FARAÒ    MILITARS   SACERDOTS   ESCRIBESARTESANS I COMERCIANTS    PAGESOS    ESCLAUS            ...
EXERCICI 5. La societat egípcia. Digues si les afirmacions són Veritat o Mentida:                     ...
EXERCICI 5. Els déus i deesses de lantic Egipte. Busca informació sobre alguna divinitat de l’antic Egipte. Posa totala in...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Activitats egipte1

1.423 visualizaciones

Publicado el

SOCIALS. NOUVINGUTS.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

Activitats egipte1

 1. 1. EXERCICI 1. Localització de lantic Egipte. Esborra les paraules que sobren en cada grup:Egipte està situat al nord / sud / est / oest d’Europa / Àsia / Àfrica / Amèrica . La situació geogràfica d’Egipte té 1 / 2 / 3 / 4 avantatges: • el riu / desert / cim / llac del Sàhara l’aïlla dels enemics i • el riu Ebre / Níger / Amazones / Nil permet el regadiu de les terres de conreu.A Egipte es distingeixen 1 / 2 / 3 / 4 regions: el Baix Egipte i el Mitjà / el Gran / l’Alt Egipte.Les tribus que vivien disperses es van concentrar al voltant del riu Ebre / Níger / Amazones / Nil i van donar lloc a l’ImperiEgipci / Grec / Romà / Inca. Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 2. 2. EXERCICI 2. Egipte, el riu Nil i lagricultura. Relaciona amb fletxes les dues columnes: Els egipcis van haver d’aprendre a ... ... el càlcul i la geometria. Per controlar les crescudes del riu van construir ... ... dics i canals. El riu Nil es va convertir en ... ... calendari de 365 dies. Es van construir grans ciutats com ... ... controlar les crescudes del riu Nil. Els egipcis van desenvolupar ... ... una via de comunicació. També van inventar un ... ... Memfis o Tebes.EXERCICI 3. Egipte, el riu Nil i lagricultura. Subratlla les quatre utilitats que tenia el riu Nil per als egipcis: Regar els camps de conreu - regar els camps de golf - omplir les piscines de les urbanitzacions - pescar – servir de via de comunicació - viatjar a l’espai – donar llet i mel - donar aigua per beure - fer créixer els nens. Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 3. 3. EXERCICI 4. La societat egípcia. Retalla i enganxa les fotos en l’apartat que els correspongui segons la classe social: Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 4. 4. FARAÒ MILITARS SACERDOTS ESCRIBESARTESANS I COMERCIANTS PAGESOS ESCLAUS Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 5. 5. EXERCICI 5. La societat egípcia. Digues si les afirmacions són Veritat o Mentida: V M El faraó governava Egipte El faraó era el rei i l’amo de tot Egipte Els egipcis pensaven que el seu faraó era un déu Només la filla d’un faraó podia heretar Egipte i convertir-se en faraó a la mort del pare Els governadors de províncies i els sacerdots egipcis eren rics Els sacerdots egipcis eren autèntics savis Els militars, els governadors, els sacerdots, el escribes eren privilegiats a l’antic Egipte Els escribes egipcis no sabien escriure Els escribes es dedicaven a escriure tot tipus de document A Egipte hi havia molts artesans: fusters, ceramistes, teixidors, orfebres, joiers, etc. La majoria de la gent d’Egipte eren pagesos lliures La majoria dels egipcis eren esclaus Els esclaus no tenien llibertat A Egipte n’hi havia pocs esclaus En general, els esclaus egipcis eren presoners de guerres Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 6. 6. EXERCICI 5. Els déus i deesses de lantic Egipte. Busca informació sobre alguna divinitat de l’antic Egipte. Posa totala informació en un document: títol, text explicatiu, fotografies... EN CATALÀ!!!Algunes webs que pots consultar: http://www.xtec.es/~msolana/tot/egipte/deus.htm http://www.egipto.es/dioses-de-egipto http://www.egiptomania.com/mitologia/dioses_abu_simbel_02.htm http://www.pasarmiedo.com/dioses_egipcios.php http://danielfuentes.iespana.es/galeria_de_imagenes_de_dioses.htmAlgunes webs per fer títols: http://free.text2logo.com/ http://carmematas.blogspot.com/2008/02/generadors-de-text.html Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)

×