NOM I COGNOMS.................................................................................................  CURS........
EXERCICI 4. Explica com era la societat egípcia:[2 punts]                   Faraó: ...         ...
Era un dels déus més importants. Era el déu de la vida, la mort i la resurrecció.    Va crear el món, era el déu dels a...
NOM I COGNOMS.................................................................................................  CURS........
EXERCICI 4. Segueix les indicacions i dibuixa una RODONA [      ]... [1 punt]... a sota de la palmera        ...
EXERCICI 7. Contesta les qüestions: [2 punts]  ●  Al voltant del riu Nil, quina gran civilització es va desenvolupar?  ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Activitats repas egipte

2.487 visualizaciones

Publicado el

SOCIALS. NOUVINGUTS.

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

Activitats repas egipte

 1. 1. NOM I COGNOMS................................................................................................. CURS...........................CIÈNCIES SOCIALS. LANTC EGIPTE DATA...........................EXERCICI 1. Omple els buits del text sobre el medi físic dEgipte: [1 punt]Egipte està situat al ................ d’......................... La situació geogràfica d’Egipte té 2 avantatges: a) El ........................... del Sàhara l’aïlla dels enemics b) El riu ............................ permet el regadiu de les terres de .........................A Egipte es distingeixen 2 regions: el ........................... Egipte i l........................... Egipte.Les tribus que vivien disperses es van concentrar al voltant del riu ......................... i van donar lloc al’Imperi .................................NIL EBRE NIL ÀFRICA CONREU EGIPCIDESERT ALT NORD SUD MITJÀ BAIXEXERCICI 2. Digues si és veritat o mentida: [1 punt] V MEls egipcis van haver d’aprendre a controlar les crescudes del riu Nil.Per controlar les crescudes del riu van construir piràmides i temples.Per controlar les crescudes del riu van construir dics i canals.El riu Nil es va convertir en un greu problema.També van inventar un calendari de 3650 dies.El Nil els servia de via de comunicació.Els egipcis no van fer cap invent.Els egipcis van desenvolupar el càlcul i la geometria.Es van construir grans ciutats com Memfis o Tebes.EXERCICI 3. Explica com eren el tres tipus de tombes egípcies i identifica les imatges: [1,5 punts] Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 2. 2. EXERCICI 4. Explica com era la societat egípcia:[2 punts] Faraó: ... Governadors de províncies: ... PRIVILEGIATS ........................ eren guerrers. Eren rics. ........................ sencarregaven del culte religiós i eren savis. Escribes: ... NO PRIVILEGIATS ........................................................................ Pagesos: ... ....................... no eren lliures; eren presoners de guerra, etc.EXERCICI 5. A sota de cada imatge, escriu el nom i les característiques del déu o deessa: [1,5 punts] PTAH SETH HORUS THOTH OSIRIS ANUBIS ISIS RA Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 3. 3. Era un dels déus més importants. Era el déu de la vida, la mort i la resurrecció. Va crear el món, era el déu dels artesans. Es representava com un petit home momificat. Es representava com un xacal o com un home amb cap de xacal i era lencarregat de pesar les ànimes. Era el déu de la violència i el desordre. Germà i assassí dOsiris. Era una de les deesses més importants. Apareix representada com una dona, que duu el símbol del seu nom en el cap (el tron). En el seu inici va poder ser una deessa (fertilitat i maternitat). Era el déu falcó, fill d’Isis i Osiris. Era el protector del faraó. Era déu del Sol, creador suprem. Era representat com un ibis (ocell del Nil). És linventor del calendari de 365 dies, de lescriptura i del llenguatge.EXERCICI 6. Relaciona amb fletxes: [1 punt]La religió egípcia era politeista perquè el propietari de danimalsEls déus i deesses egipcis eren zoomorfos enterrats en déus i deessesperquèEl faraó era tenia molts viuEl egipcis pensaven que el faraó era tenien forma tot EgipteAlguns faraons van ser un déu piràmidesEXERCICI 7. Contesta: [2 punts] ● Quines característiques tenia el riu Nil? ● Com era lescriptura egípcia? Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 4. 4. NOM I COGNOMS................................................................................................. CURS...........................CIÈNCIES SOCIALS. LANTIC EGIPTE DATA............................EXERCICI 1. Omple els buits del text: [1 punt]Al voltant del riu Nil es va desenvolupar una gran civilització: lImperi............................... Les aigües delriu ................................. regaven els camps de .............................. i els egipcis produïen molts aliments.Els egipcis eren governats per un ................................ (un rei amb un gran poder). Hi havia un grup depersones, els escribes, que coneixien els secrets del càlcul i l...................................egipci mòmia escriptura faraó conreu NilEXERCICI 2. Subratlla la frase verdadera: [1 punt]Fa uns 8.000 anys es van construir les primeres Fa uns 6.000 anys es van construir les primeresgrans ciutats. grans ciutats.El riu Tigris i el riu Eufrates són riu dIraq. El riu Tigris i el riu Eufrates són rius dEgipte.El Nil és el riu dEgipte. El Nil és el riu dEspanya.A Orient, en les planes dalguns rius, els éssers A Orient, en les planes dalguns rius, els éssershumans van inventar lescriptura. humans van inventar el futbol.Fa uns 600 anys que es va inventar lescriptura. Fa uns 6.000 anys que es va inventar lescriptura.EXERCICI 3. Subratlla el verb i digues si és Present o Passat (Imperfet dIndicatiu):[2 punts] PRESENT PASSAT  Les primeres grans ciutats apareixen a prop de grans rius. X  Els éssers humans inventen lescriptura.  El riu Nil regava els camps de conreu dEgipte.  Els egipcis produïen molts aliments.  El faraó governa lantic Egipte.  Els escribes egipcis coneixien els secrets de lescriptura. X  Els antics egipcis creuen en molts déus i deesses.  Els egipcis conservaven els cossos de les persones mortes  Els faraons governaven lImperi egipci.  Els habitants de lantic Egipte construeixen piràmides.  Els rius Tigris i Eufrates travessen lactual Iraq.  El riu Nil desemboca al mar Mediterrani. Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 5. 5. EXERCICI 4. Segueix les indicacions i dibuixa una RODONA [ ]... [1 punt]... a sota de la palmera ... a dins de la casa ... a sobre del vaixellEXERCICI 5. Relaciona la qüestió i la resposta: [1 punt] On senterraven els faraons egipcis?  Les primeres grans ciutats es  van construir fa uns 6.000 anys. Quan es van construir les primeres  El poder del faraó era molt gran. grans ciutats?  Qui va inventar lescriptura?   La civilització egípcia es va desenvolupar al voltant del riu Nil. On es va desenvolupar la civilització  Els faraons egipcis senterraven egípcia?  en piràmides. Què feien les aigües del riu Nil?   Els habitants del Pròxim Orient van inventar lescriptura. Com era el poder del faraó?   Les aigües del Nil regaven els camps de conreu.EXERCICI 6. Digues si és Veritat o Mentida: [2 punts] V MEl riu Nil és a Egipte, al nord dÀfrica.LImperi egipci es va desenvolupar al voltant del riu Ebre.Els egipcis eren governats per un faraó.Els escribes eren persones que coneixien els secrets del càlcul i lescriptura.Els egipcis creien en molts déus i deesses.Júpiter, Saturn, Urà i Mart eren déus egipcis.Alguns dels déus dels egipcis eren Ra, Osiris, Horus, Thot i Isis.Els egipcis conservaven els cossos dels morts convertint-los en mòmies.Els egipcis construïen tombes anomenades mòmies.Les mòmies dels faraons es col·locaven en piràmides. Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)
 6. 6. EXERCICI 7. Contesta les qüestions: [2 punts] ● Al voltant del riu Nil, quina gran civilització es va desenvolupar? Al voltant del riu Nil es va desenvolupar ● Com sanomenava el governant de lImperi egipci? El governant de lImperi egipci s ● Quines coses coneixien els escribes egipcis? Els escribes egipcis ● Quins eren alguns déus i deesses egipcis importants? Alguns déus i Maria Jesús Monter Domec Aprenem Ciències Socials (1 ESO)

×